Blunder nummer 3 in zaak-Wilders: Bauduin voorzitter Marokko Fonds

Geen categorieokt 05 2010, 16:09
Het begint er bijna op te lijken alsof ze het erom doen daar bij Justitie. Eerst voorzitter Jan Moors die Wilders' beroep op zijn zwijgrecht nogal 'ongelukkig' duidde, daarna het nieuws dat Alexander Pechtolds christelijke anti-PVV partner in crime Ernst Hirsch Ballin persoonlijk betrokken is geweest bij de zaak-Wilders en nu wordt ook nog eens bekend dat de voorzitter van de wrakingskamer Frans Bauduin in het algemeen bestuur van het Marokko Fonds (!) zit.

De Stichting Marokko Fonds is een onafhankelijke organisatie, opgericht in 2005 met steun van de NCDO. Het Fonds zet zich in voor structurele armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling in Marokko en steunt met dat doel kleinschalige initiatieven die de levensomstandigheden van de Marokkaanse bevolking duurzaam verbeteren. Belangrijkste aandachtsgebieden van het Fonds zijn onderwijs, gezondheidszorg, schoon drinkwater, gelijke rechten, cultuur en sport. Daarnaast biedt het Marokko Fonds in Nederland een platform voor iedereen die een directe bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van Marokko.

Hoe verzinnen ze het? Ik zou dit - in het geval je de schijn van onpartijdigheid van de wrakingskamer hoog wil houden - toch op z'n minst een zeer 'ongelukkige' keuze vinden als voorzitter van een wrakingskamer die het wrakingsverzoek behandelt van een verdachte die onder meer terecht staat voor haatzaaien jegens Marokkanen.
Het is wachten welke blunder de dag van morgen ons zal brengen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten