Feministen moeten eens ophouden te zeuren

Geen categorieokt 11 2010, 12:02
Hier kan ik dus echt niet tegen: zijn er weer een stel feministen die vinden dat er teveel mannen in het aanstaande kabinet komen, en te weinig vrouwen. Van de 12 ministers zijn er drie vrouw. Volgens Femke Halsema, Annemarie Jorritsma en natuurlijk de godmother van VVD-feministen Neelie Kroes is dat niet eens bijna voldoende.
Het opmerkelijke van dit soort reacties is dat er blijkbaar alleen maar naar het geslacht wordt gekeken van de bewindsvoerders. Ze vragen zich niet af of de geselecteerde personen competent zijn - welnee, er is geen enkele klacht binnen gekomen over één van de mannelijke kandidaten - nee, er wordt alleen geconstateerd dat de meerderheid uit mannen bestaat en dus is er een probleem. Het is de wereld op zijn kop.
Als Halsema, Jorritsma en Kroes een probleem hebben met één van de toekomstige mannelijke ministers, dan moeten ze dat zeggen. Hebben ze echter geen reden om over ze te klagen - behalve dan dat het mannen zijn - dan kunnen ze beter hun mond houden. Het gaat om de kwaliteit van de ministers (en staatssecretarissen), niet om hun geslacht (of huidskleur).
Ik hoor de drie vrouwketeers bijvoorbeeld geen namen noemen van vrouwelijke kandidaten die béter zouden zijn dan leden van het huidige gezelschap. Er wordt wat geroepen en gezeurd, maar daar houdt het wel mee op.
Zoals wel vaker bewijzen moderne feministen weer eens dat ze er werkelijk niets van begrijpen, en dat ze in de kern zo onliberaal zijn als maar kan. Zij kijken niet naar individuen, maar naar groepen (man versus vrouw). Het is ironisch dat ze een dergelijke houding niettemin hebben geïntroduceerd in een partij die "liberaal" heet te zijn, en dat ze nu het kabinet Rutte-Verhagen in de naam van liberalisme de oorlog verklaren, omdat dit weigert te doen aan identity politics.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten