La Kroes weer op de barricades

Geen categorieokt 11 2010, 15:15
Neelie Kroes heeft een prachtige staat van dienst en een grote mond. Uitstekende eigenschappen voor een eurocommissaris. Het is alleen wel pijnlijk dat Kroes alsmaar jammert over dat vrouwenquotum, zoals Michael ook opmerkte. Nu zijn er weer te weinig vrouwen in het kabinet. Alsof het per definitie beter is dat er veel vrouwen in een kabinet zitten. Wat een onzin.
Kroes heeft het ideaalbeeld van een wereld waarin vrouwen minimaal de helft van alle invloedrijke posities innemen. Ze kan zich niet druk maken over het aantal vrouwen in de bouw of onder conducteurs. Kennelijk zijn alleen topposities van belang. Waarom moeten daar voor vijftig procent vrouwen zitten? Kroes laatste argument lijkt te zijn dat gelijkheid in de sekseverdeling van de boardroom goed is. Maar waarom is dat dan goed? Niet omdat ze gelijkheid tussen mannen en vrouwen propageert. Ze kan immers niet zeggen dat die gelijkheid voor haar van belang is, want er hoeven niet evenveel vrouwen als mannen trucker te zijn. Het lijkt erop dat het goed is omdat het goed is. Joh.
En haar zogenaamde groepsgebonden beleid vinden de jongens en meisjes van Rutte-I ook niet zo'n goed idee:

We beoordelen mensen niet op hun afkomst maar op hun toekomst, niet op hun geloof maar op hun gedrag, niet als groep maar als individu. (Daar staat het!)

Kroes' ideeën over gelijkheid tussen mannen en vrouwen gaan maar over een zeer beperkt spectrum van het domein waar mannen en vrouwen samenwerken. De top van het bedrijfsleven en politiek op het hoogste niveau - of horen we La Kroes voortdurend over gemeenteraden met een mannenoverschot? En dat is typerend: feministen als Kroes willen niet wachten op de vrouwen die zich een toegang verschaffen tot die posities, maar gaan in hun onfeilbaarheid over op decreten van bovenaf. Het is een klap in het gezicht van mannen én vrouwen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten