Goed plan: weg met de belasting op energie

Geen categorienov 01 2010, 15:15
De VVD komt vandaag met een buitengewoon goed plan aanzetten: de liberalen willen af van de belasting op energie. Energierekening zijn al duur genoeg zonder dat we twee keer belasting betalen over ze, aldus de liberalen.

Je betaalt namelijk energiebelasting, en daarover moet je ook nog eens 19% BTW betalen. De Kamerfractie van de VVD vindt dat niet eerlijk.

En gelijk hebben ze. De huidige regeling slaat helemaal nergens op. Het is niets meer of minder dan een manier om de burger nóg meer geld af te nemen en de kas van Den Haag nog meer te spekken. Punt. Dat hele gezeur over 'het is bedoeld om mensen minder energie te laten verbruiken' is natuurlijk de reinste flauwekul. Den Haag wil helemaal niet dat wij hierop bezuinigen: dan zou de schatkist er namelijk drastisch op achteruit gaan. En als er één ding is dat onze dames en heren volksvertegenwoordigers niet willen dan is het dat wel.
Het zal interessant - en veelzeggend - zijn om te zien welke partijen tegen dit initiatief stemmen. De nepliberalen van GroenLinks zullen ongetwijfeld niet akkoord gaan, waardoor ze hun nieuwe liberale masker meteen afzetten. Maar D66? Wat zullen de democraten onder leiding van Pechtold doen? En het CDA en, niet te vergeten, de PVV? Welke van die partijen is bereid de energielasten voor de burger nu eindelijk eens te verlagen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten