Kom op GroenLinks, maak die sprong

Geen categorienov 05 2010, 9:00
GroenLinks heeft genoeg van Mohammed Rabbae, een man die zijn dagen vult met het zoeken van discriminatoire en racistische spijkers op laag water. Rabbae was tot voor kort lid van GroenLinks. Zowel Halsema als Dibi lieten weten dat het ze het wel een beetje hadden gehad met Cato Rabbae de Censor. Hierop zei de voorman van het Landelijk Beraad Marokkanen zijn lidmaatschap op. En nu wil GroenLinks hem ineens terug. Kom op GroenLinks, kies er nu voor een werkelijk links-liberale partij te zijn en laat de Grote Verbieders buiten de deur.

GroenLinks is nogal een broeinest van links-extremisten geweest. Onder Halsema heeft de partij zich echter in toenemende mate willen profileren als liberaal. Halsema was een van de initiatiefnemers om Fitna van Wilders in het parlement te vertonen en ze riep, als linksmensch - staat u daar bij stil-, onlangs op tot islamkritiek. Halsema is bezig GroenLinks te hervormen en de partij van meer redelijkheid te voorzien; de cultuurrelativistische en anti-Westerse sentimenten maken plaats voor debat. Daar passen types als Mohammed Rabbae en René Danen niet bij.
Deze heren worden, om met Hafid Bouazza te spreken, gedreven door credo's als 'lees de koran zoals ik of ik sleep je voor de rechter'. Dergelijke extremisten passen niet in de kritische debatcultuur die Halsema voorzichtig probeert te introduceren. Daarom moet Halsema Henk Nijhof, de partijvoorzitter die Rabbae terug wil hebben, terugroepen. GroenLinks moet de Grote Sprong Voorwaarts niet halverwege afkappen en weer een bolwerk van verongelijkt en intellectueel verstard links worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten