GroenLinks-Kamerlid El Fassed zit tot aan zijn nek in de antisemitische drek

Geen categoriedec 05 2010, 10:15

Tweede plek bij cartoonwedstrijdje van organisatie waarvoor El Fassed schrijft
Arjan El Fassed is natuurlijk uw favoriete activist. De goede man schreef voor websites en organisaties die lekker gesubsidieerd worden en schopt tegen Israël, dus dat zal allemaal wel snor zitten. De ophef rondom Electronic Intifada (EI) is ook allemaal overtrokken. Meneer El Fassed zegt het zelf. Helaas vonden we bij DDS uit, dat EI toch echt niet deugt. En het is niet de enige malafide organisatie waarmee El Fassed verbonden is geweest. Heeft u wel eens gehoord van Al-Awda?
Nee, op zijn cv zult u het niet tegenkomen (niet op zijn Groenlinks-CV, niet op zijn officiele Tweede Kamer cv en ook niet op zijn LinkedIn profiel). Da's toch gek omdat hij ontegenzeggelijk nauw bij deze organisatie betrokken is. Sterker nog, El Fassed is, zo is te lezen op zowel Electronic Intifada zelf als op IslamOnline.net, één van de oprichters van Al-Awda. Dat El Fassed dit niet vol trots op zijn CV vermeldt is overigens begrijpelijk, want Al-Awda is een nogal dubieuze organisatie. En dan drukken we ons nog zacht uit.
Bij Al-Awda viert het antisemitisme namelijk hoogtij. De website is gelardeerd met antisemitische volzinnen. Al-Awda verwijst consequent naar Israël als de 'zionistische staat', die overigens op een wanstaltig idee van etnische superioriteit is gebouwd en gek is op etnische zuiveringen. De Israëli's zionisten zijn voorts natuurlijk ook nazi's, plegers van genocide en bouwers van een 'Apartheid wall'. Als je geen antisemiet bent, is Al-Awda niet de website waarmee je je wilt associëren. Vooral niet als blijkt dat Al-Awda ook banden heeft met jongens die stellen dat het Israëlische leger pardon: de joodse duivels zich laven aan 'blood orgies' en Israëlische soldaten het best omschreven kunnen worden als 'soldiers of satan'.
Mocht u dit allemaal zien als antisemitische spijkers op laag water zoeken, dan heb ik slecht nieuws. Al-Awda is namelijk begin dit jaar van de campus van de San Diego State University gegooid vanwege vermeende banden met onder andere de American National Socialist Movement. U kunt wel raden waar Al-Awda en de neonazi's elkaar vinden.
Oh ja, over de cartoon hierboven, waren we bijna vergeten. Daarvoor verantwoordelijk is BADIL, een organisatie waar El Fassed eveneens aan verbonden is, o.a. als schrijver voor het kwartaalmagazine. Deze organisatie deelt heuse "Al-Awda Awards" uit. In de cartooncompetitie van dit jaar belandde bovenstaande cartoon op de tweede plek (goed voor $600). Bij NGO Monitor waren ze enigszins bezorgd over zulke rabiaat antisemitische propaganda en ze vroegen een sponsor van BADIL waarom deze prent won. Het antwoord was onthutsend: aanvankelijk betichtte de DanChurchAid, zoals de sponsor heet, NGO Monitor ervan een veel te zware term te gebruiken en dat antisemitisme niet aan de orde was. Later ging DanChurchAid toch overstag en gaf toe dat het een antisemitisch prent is.
Het is overigens niet allemaal kommer en kwel met Al-Awda: ze weten zich namelijk gesteund door de Iraanse staatstelevisie. Zou dat zijn omdat El Fassed zelf in de Iraanse staatsmedia publiceerde?
Wellicht is het tijd om voorzichtig te concluderen dat meneer El Fassed op zijn minst de schijn ongelooflijk tegen heeft. Al-Awda, mede door El Fassed opgericht, is zonder meer antisemitisch.
h/t: DDS-reageerder 'ethan'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten