Gaat Wilders ons verlaten?

Geen categoriefeb 28 2011, 9:03
Gisteren liet Geert Wilders weten dat er 'anti-islamwave' door Europa gaat en dat hij zou daar graag bij betrokken zou zijn. Op zichzelf genomen geen opvallende uitspraak, maar in het licht van zijn andere buitenlandse anti-islambezigheden is het wel opvallend. Kriebelt het bij Geert en wil hij de islam internationaal gaan bestrijden?
In het verder tamelijk saaie interview laat Wilders blijken over te lopen van enhousiasme voor buitenlandse anti-islaminitiatieven. Hij voorspelt dat dergelijke partijen in bijvoorbeeld Engeland en Duitsland met gemak twintig procent van de stemmen kunnen pakken. 'Ik zou zo graag in al die landen een partij willen oprichten.'
Heeft Wilders internationale aspiraties? Zou hij de Nederlandse politiek en daarmee de backstabbers willen verlaten? Het is niet ondenkbaar: zijn Amerikaanse vrienden, bijvoorbeeld, zijn veel rijker dan hij en hoeven minder voor hun leven te vrezen. En laten het nu juist deze mensen zijn bij wie Wilders aansluiting heeft gezocht. Hij kan Pamela Geller en Robert Spencer tot zijn fans rekenen en zou zich zonder enige moeite bij hen mogen voegen. Bijvoorbeeld via het David Horowitz Freedom Center. Kansen genoeg.
Nu er internationaal een gunstige wind voor Wilders waait en hij in Nederland zijn doel heeft bereikt (regeringsinvloed), zou het best eens kunnen zijn dat hij er vurig naar verlangt naar het buitenland te vertrekken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten