Islamistische Erdogan doet huilie huilie

Geen categoriefeb 28 2011, 14:00
Onze grote Islamistische vriend, de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan, vindt het niet leuk dat westerlingen kritisch zijn over de fundamentalistische Islam. Sterker nog, de radicaal in schaapskleren vindt dat angst voor de Islam "een misdaad tegen de menselijkheid is".
Blijkbaar is de Islam in de ogen van Erdogan dus een mens. Hoe anders zijn standpunt te verklaren?
"Islamfobie is een misdaad tegen de menselijkheid, net zo als racisme", zei Erdogan in het Duitse Düsseldorf. Hij riep Duitse Turken en autochtonen op elkaar met respect te behandelen.
Niets mis, met een dergelijke oproep zou je denken. Nou, niet helemaal. Voor Erdogan bestaat 'respect' er namelijk uit dat Duitsers niets mogen zeggen over de onwil van Turkse immigranten om te assimileren. Want dat, ja u raadt het al, is óók een misdaad tegen de menselijkheid.
"Jullie moeten natuurlijk wel integreren. Maar ik zeg nee tegen assimilatie. Niemand mag van zijn eigen cultuur worden losgepeuterd en met geweld iets anders opgedrongen krijgen. Democratie betekent namelijk ook dat je verschillen als een verrijking moet zien".
Och, toch jongen, echt waar? Is dat hoe het werkt in een democratie? Opmerkelijk dat je dit niet tot uitgangspunt maakt in eigen land, waar christelijke instellingen (kloosters, kerken, etc.) het steeds moeilijker krijgen. Om nog maar te zwijgen over de verwesterde seculiere oppositie, die het nu al jaren moet ontgelden. En we spreken niet eens over de seculiere officieren die in het midden van de nacht van hun bed worden gelicht en ingerekend worden omdat ze het wagen jouw doel te bekritiseren om Turkije even lekker te islamiseren. In eigen land zijn 'verschillen' alles behalve 'een verrijking'. Opmerkelijk hoe dat gaat.
En hoe zit dat trouwens met de manier waarop minderheden behandeld worden in landen als Iran, geleid door jouw grote vriend Mahmoud Ahmadinejad? Worden christenen daar met 'respect' bejegend?
Maar ondertussen wél lekker huilie huilie doen in Europa over de behandeling van Turken die er zelf voor kiezen in een ander land te wonen en deze en gene te beschuldigen van 'misdaden tegen de menselijkheid'. Tja.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten