Je kunt maar beter geen sperma doneren in Duitsland

Geen categoriefeb 28 2011, 17:33
Als u (om wat voor reden dan ook) in Duitsland woont, kunt u maar beter geen sperma doneren. Een lesbisch stel heeft de biologische vader van hun kindje namelijk aangeklaagd. Zij willen geld van hem zien.
Het stel wilde een paar jaar geleden graag een kindje hebben en de man - Klaus Schröder - wilde ze wel helpen. Alleen dan wel op voorwaarde dat hij later niet zou opdraaien voor de opvoeding van een eventueel kind. De ouders in spé zegden toe: geen probleem, ze konden zelf prima voor hun kind zorgen. En dus doneerde Schröder sperma. Negen maanden later ging de wens van de lesbiënnes in vervulling.
Nu, drie jaar na dato heeft het stel echter besloten dat het toch wel wat geld kan gebruiken.
Hoewel je normaal gesproken zou denken dat deze golddiggers kunnen fluiten naar hun geld is het net eventjes anders geregeld in Duitsland. De kans lijkt groot dat de biologische vader in dit verhaal straks maandelijks honderden euro's moet afstaan aan de lesbiënnes.
Het moge duidelijk zijn dat dit soort zaken goed geregeld dienen te worden in de wet. Als je iemand uit de brand wilt helpen moet je niet vervolgens jarenlang vastzitten aan alimentatie.
Overigens hoop je dat de rechter in deze zaak het stel in kwestie de zaal uitlacht - dan de wet maar wat creatiever interpreteren (het betreft hier immers civiel recht, niet het strafrecht).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten