Leers belooft strengere asielregels

Geen categoriefeb 22 2011, 8:32
Minister voor immigratie en integratie Gerd Leers kondigt een radicale aanscherping van de asielregels aan. Het budget voor asieladvocaten wordt gekort, het stapelen van procedures verder ingeperkt. Bij de eerste aanvraag moeten alle mogelijke asielgronden worden vermeld; een tweede aanvraag kan dan binnen een dag worden afgehandeld.
Het doel van de hervormingen is het nieuwe stuwmeer aan aanvragen dat is ontstaan na het Generaal Pardon van 2007 in te dammen. Zoals verwacht heeft dat pardon een aanzuigende werking gehad voor andere gelukszoekers.
De problemen met het asielsysteem lijken onoverkomelijk groot. Toch kan een harde aanpak wel degelijk succes hebben. Onder minister Verdonk droogde de stroom asielzoekers min of meer op. Of deze nieuwe regels een vergelijkbaar effect zullen hebben moet worden afgewacht. De boodschap naar de mensensmokkelaars en gelukszoekers onder de asielaanvragers is in ieder geval duidelijk: Nederland is nu onder ander management, aankloppen heeft voorlopig geen zin meer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten