Leeuwarden heeft de leukste winkelstraat van Nederland

Geen categoriefeb 01 2011, 20:51
De Kleine Kerkstraat is uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland in de NLStreets Award 2010. De Leeuwarder straat laat de concurrentie in Amsterdam en Haarlem achter zich.
Naast de Kleine Kerkstraat stond ook de Sint Jacobstraat in Leeuwarden in de top 5. Geen geringe prestatie voor een kleine stad, die vrijwel geen touristische sector heeft.
De Friese stad slaagde er met name in meer stemmen in de wacht te slepen dan de concurrentie door optimaal gebruik te maken van social networkingsites zoals Twitter, Hyves en FaceBook.
Hoewel ik het als Fries buitengewoon op prijs kan stellen dat de Kleine Kerkstraat deze prijs heeft gewonnen moet ik bekennen dat ik het een beetje anders zie. De binnenstad van Groningen is véél leuker om te winkelen (en om uit te gaan, maar dat terzijde), om over Amsterdam nog maar te zwijgen. Als u dan toch Friesland wilt aandoen, ga dan eens naar Sneek: klein, jawel, maar buitengewoon prettig om te winkelen, al helemaal in de zomer tijdens de zogenaamde Sneekweek.
Mooi voor Leeuwarden, fantastisch zelfs, maar toch wat onverdiend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten