Opiniestuk Wilders in Wall Street Journal

Foto:

Geert Wilders schreef een opiniestuk in de beste krant ter wereld, The Wall Street Journal over de vrijheid van meningsuiting. Hij heeft het over de rechtszaak tegen hem omdat hij in Nederland volgens sommigen geen kritiek mag hebben over de islam. Er is iets heel erg mis met de vrijheid in Europa, schrijft Wilders, zijn zaak vergelijkend met die tegen de Deense journalist Lars Hedegaard en tegen de Weense mensenrechten activiste Elisabeth Sabaditsch-Wolff, die ook kritische uitspraken deden over de islam en daarvoor ook voor de rechter moesten verschijnen.
Een verhaal waar geen speld tussen valt te krijgen.

Geert Wilders is zich bewust van het grote, historische verband. Hij schrijft:

My trial is a political trial. It is tragic that after the fall of the Soviet Union in 1989, political trials in Europe were not cast onto the ash heap of history. Former Soviet dissident Vladimir Bukovsky has previously referred to the European Union as the “EUSSR.” One of his arguments is that in the EU, as in the former USSR, there is no freedom of speech.

I should be acquitted. My trial in Amsterdam is not about me, but about freedom of speech in Europe. As Dwight D. Eisenhower, Europe’s liberator from Nazism, once warned, freedom “must be daily earned and refreshed—else like a flower cut from its life-giving roots, it will wither and die.” Today in Europe, freedom is being neither earned nor refreshed.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!