Pechtold: Rutte liegt!

Geen categoriefeb 28 2011, 16:29
De man die bekend staat om zijn principeloos karakter, Alexander Pechtold, beschuldigt premier Rutte ervan te liegen. Ja, volgens de D66'er is Rutte niet eerlijk over op handen zijnde lastenverzwaringen.
Ziet u, je kunt bepaalde voorgenomen bezuinigingen met een beetje creativiteit ook "lastenverzwaringen" noemen. Bijvoorbeeld als mensen gekort worden op een uitkering of subsidie. Dan moeten ze het met minder doen en dus vindt Pechtold dat (nu! Als hij in het kabinet zat was dat ongetwijfeld anders geweest) 'verzwaringen'.
Rutte heeft daar een andere mening over. Voor hem zijn verzwaringen belastingverhogingen, accijnsverhogingen, etc. Met andere woorden: dat de overheid geld van je afpakt. Niet dat de overheid je minder geld gééft.
En daar valt best iets voor te zeggen. Sterker nog, als Pechtold minister was zou hij ongetwijfeld dezelfde mening gehad hebben. Maar nu dus niet. Want hij is oppositie aan het voeren.
Nu vind ik het prima dat er woordspelletjes worden gespeeld en dat Pechtold niet blij is met Ruttes definitie van 'lastenverzwaringen', maar het is toch iets minder florisant dat hij de premier maar meteen van liegen beschuldigt. Dat zijn grote woorden - en in deze situatie ook nog eens totaal onterecht.
Pechtold zorgt er met deze uitlatingen weliswaar voor dat hij weer eens in het nieuws komt, maar hij trekt het debat ook gelijk even de goot in. Blijkbaar is dat het allemaal waard voor deze opportunist pur sang.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten