De allochtone onderklasse in het wild

Geen categoriemrt 11 2011, 9:00
Onlangs ging de elektronicaketen It's failliet. Vervelend voor het personeel van It's, minder vervelend voor de consument, die immers een faillisementsuitverkoop tegemoet kan zien. Spotgoedkope televisie's, wasmachines, laptops en ga zo maar door. Zo niet anders voor de It's vestiging aan het Bos en Lommerplein te Amsterdam-West.
Nu moet u weten dat het Bos en Lommerplein gelegen is in een buurt die door oud-minister Vogelaar ongetwijfeld als krachtwijk is bestempeld. Het stikt er van de laagopgeleide, werkloze en aan het uitkeringsinfuus verslaafde allochtonen. Met andere woorden: als u de allochtone onderklasse in het wild wilt aanschouwen, is het Bos en Lommerplein the place to be.
Waar de combinatie van spotgoedkope elektronica en allochtone onderklasse in resulteert, ziet u in het volgende filmpje, waarin gehoofddoekte vrouwen en bebaarde mannen voor goederen vechten alsof hun leven ervan afhangt. Wie niet beter zou weten, zou zomaar kunnen denken dat de Arabische Lente ook in Nederland van start is gegaan:
Ik heb dit filmpje met een stijgende verbazing zitten bekijken. Die verbazing was niet eens zo zeer het resultaat van het besef dat al deze mensen klaarblijkelijk niet werken (maar blijkbaar wel voldoende geld hebben om spiksplinternieuwe elektronica aan te schaffen - hoe goedkoop dan ook); nee, het was met name het schokkend lage beschavingsniveau dat eraan de dag werd gelegd. Van ordelijke rijen had daar nog nooit iemand gehoord, wat veel zegt over het gebrek aan discipline; niet heel verassend één van de kenmerken van de onderklasse.
Het schokt mij om te zien hoe de onderklasse als een stel wilde dieren haar uitkering naar de curator van It's toebrengt. De luiers komen later wel, dit is nu eenmaal de de uitgelezen kans om voor een prikkie dezelfde TV te bemachtigen als de hardwerkende buren. Het daarvoor benodigde gedrag wordt op de koop toegenomen. Eigenwaarde lijkt een onbekend begrip.
Maar ach, de curator zal er wel blij mee zijn...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten