VARA-medewerkster: van lipgloss, glitter-douchegel en make-up worden meisjes een 'hoer'

Geen categorieapr 02 2011, 18:52
O ja, en nog iets: K3 bevat subliminale erotiserende teksten.
Joop-redactrice Hasna El Maroudi, in een vorig leven ook bekend als Arabisch supremacist, weet het zeker: de al lang niet meer onschuldige verkleedpartijtjes van de kinderen van nu leiden ertoe dat de meisjes uiteindelijk in de prostitutie geraken.
Dat schrijft ze in dit opiniestuk met de weinig verheffende titel 'Hoe word je hoer?':

Ik grinnikte even toen ik tussen alle lipglossjes, glitter-douchegel en make-up creatiemappen (sinds wanneer is de Bart Smit een soort Etos?) een grote portfoliomap zag liggen, maar al snel sloeg de grap van absurditeit om naar bezorgdheid.

Kinderen worden namelijk op steeds jongere leeftijd blootgesteld aan zaken waar ze zich nog helemaal niet mee bezig zouden moeten houden. Zodoende gaan ze zich steeds vroeger gedragen alsof ze volwassen zijn.

(...)

De Top Model-artikelen in de Bart Smit lijken misschien van minder schadelijke aard, maar schijn bedriegt. Op de etiketten wordt aangegeven dat de producten voor kinderen van drie jaar en ouder bedoeld zijn. Kinderen vanaf drie jaar wanen zich dus al schminkend, top model. Een beroep dat geïdealiseerd is zijnde glitter en glamour, terwijl het dikwijls eet-, drank- en drugsproblemen met zich meebrengt.

Hoe dit alles er uiteindelijk toe leidt dat de meisjes op latere leeftijd ertoe besluiten om hun lichaam voor geld aan te bieden wordt verder niet in de column uitgelegd, maar de boodschap is helder: wie zijn dochter glitter-douchegel toestaat mag niet verbaasd zijn als ze uiteindelijk achter de ramen van een pooier belandt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten