Allochtone jongeren eren Osama bin Laden

Geen categoriemei 02 2011, 14:57
Enerzijds is het verwacht, anderzijds overvalt het je toch nog. Op internetfora laten allochtone jongeren weten dat ze treuren om de dood van Osama bin Laden. Degenen die hem veroordelen, spreken hun afkeur uit over het geweld dat hij tegen moslims gebruikte. Voelen deze jongeren zich op enige wijze verbonden met het Westen?

Ewa147 op Marokko.nl: 'Moge Allah swt deze man de hoogste plaats geven in djenna. Hij is ten minste gestorven als een martelaar. Allah rahmoe broeder Osama. Je blijft voor eeuwig in onze hart.'

Ik hoop dat deze 'Ewa147' deel uitmaakt van een kleine groep gestoorden en dat de meerderheid van de allochtone jongeren niet zo over Osama bin Laden denkt, maar het is op zijn minst opvallend dat deze mening de moderator niet kon boeien en online staat.

'Deze man moest allang opgeruimd worden, hij bracht de islam een slechte naam toe, alhoewel hij het misschien wel goed bedoelde, maar sorry bomaanslagen in moslimstaten, dat kan natuurlijk niet !!' Dat laat 'Kallie' weten, ook op Marokko.nl.

Osama bin Laden bedoelde het goed. Je bedoelt het goed als je vier vliegtuigen kaapt en die vervolgens laat invliegen op onschuldige burgers. Dan heb je inderdaad de beste intenties. Nouja, niet helemaal natuurlijk, want hij heeft wel bomaanslagen gepleegd in moslimstaten. Ach, als het Westerlingen zijn, kunnen er niet genoeg over de kling gejaagd worden, zo lijkt het. Ik ben benieuwd waar de computer van Kallie staat. Ik denk ook in het Westen.
De vraag rijst of deze jongeren zich überhaupt wel verbonden voelen met het Westen. Wat hebben we hun misdaan dat zij de beramer van de aanslagen op elf september eren? Het echte probleem van het Westen lijkt dan ook niet het islamitisch terrorisme, maar de haat die sommige Westerlingen (want dat zijn deze allochtone jongeren) tegen datzelfde Westen koesteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten