Raar hoor: agenten zien niets in caviapolitie

Geen categoriejun 15 2011, 10:17
Over linkse hobby's gesproken. Wat te denken van de zogenaamde caviapolitie?
Laten we eerlijk zijn, die caviapolitie is niets anders dan een (dure) linkse hobby. Waarom de PVV dit soort ideeën steunt is mij dan ook een raadsel.
Oh, wacht eens even. Tenzij... tenzij de PVV feitelijk gezien een linkse partij ís. Tja, geen gek idee, zou je denken.
Afijn, laten we ons daar een volgende keer maar mee bezig houden.
Goed, terug naar de caviapolitie. Het blijkt namelijk dat, hoewel heel links Nederland een dierenpolitie wel ziet zitten, agenten daar zelf nogal anders over denken. Aldus BlikOpNieuws.nl:

Negen op de tien agenten ziet niets in de plannen van het kabinet om ‘animal cops’ in te voeren. Dat blijkt uit onderzoek dat de SP afgelopen week heeft gehouden onder 425 agenten. Van Raak: 'Agenten zijn vooral boos omdat de 500 animal cops ten koste gaan van het aantal agenten dat er nu is. Hierdoor zullen nog meer zeden- en geweldszaken op de plank blijven liggen, en dus komt de veiligheid van mensen in het geding. Ze voelen zich wat dat betreft belazerd door de PVV van wie dit prestigeproject afkomstig is. Ik ga minister Opstelten dan ook vragen te stoppen met dit onzalige PVV-plan.'

Nu zou het natuurlijk kunnen helpen als onze chagrijnige dienders iets minder vaak zouden pauzeren en iets harder zouden werken, maar goed, ze hebben natuurlijk wél een punt. Als de 'animal cops' er werkelijk extra bijkwamen had je dit debat wellicht nog kunnen voeren. Maar de caviapolitie kan alleen maar worden gecreëerd door te snijden in het normale agentenbestand.
Is dat het nou echt waard?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten