Er komt een toneelstuk over de dood van Theo van Gogh

Foto:

Eddy Terstall heeft een toneelstuk geschreven over de dood van Theo van Gogh. In De Balie gaat het gespeeld worden.

Het lijkt me een goed idee om de moord op Theo inzet te laten maken voor een hernieuwde discussie, al is het me op het eerste gezicht niet helemaal duidelijk wat die insteek gat worden, als je leest wat er in Het Parool staat, krijg je een nogal gekunstelde indruk:

Het stuk, dat De dood van Theo van Gogh heet, is begin september een aantal malen te zien in cultureel centrum De Balie in Amsterdam. De voorstelling vertelt over Ayaan Hirsi Ali die een toneelstuk probeert te maken over de dood van Van Gogh.

Het lijkt Terstall hoe dan ook eerder te gaan om het debat om de islam heden ten dage, of liever gezegd de toon van het debat. Als er al een debat zou zijn, want volgens Terstall schiet het alle kanten uit:

‘Het grote thema van het verhaal is vrijheid van meningsuiting’, aldus Terstall. ‘We zijn er na al die jaren nog steeds niet uit. Links en rechts maken elkaar uit voor kabinet-Bruin I en de Partij van de Arabieren. Ik heb nog steeds het gevoel dat het publieke debat hierover elke richting ontbeert.’

Hij zou er wel eens gelijk in kunnen hebben dat de doorgaande escalatie vooral een teken is van machteloosheid overigens.Wie niet gehoord wordt, gaat steeds harder schreeuwen.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!