Opportunist Pechtold probeert slaatje te slaan uit Breiviks moorden

Geen categorieaug 02 2011, 10:19
Alexandertje, Alexandertje, Alexandertje. Waar zijn we nou eigenlijk helemaal mee bezig?
En met 'we' bedoel ik natuurlijk jij.
De opportunistische D66-voorman wil namelijk dat Rutte zich distantiëert van Wilders. Waarom? Ach, iets met Breïvik, klimaat, polarisering en gedogen:

Pechtold, in de Tweede Kamer gekend antipool van Wilders, wil dat de PVV'er met een reactie komt. „Maar die verwacht ik al niet meer”, zegt hij in een interview dinsdag in de Volkskrant.. „Maar waar is de minister-president?”, vraagt hij zich vervolgens af. „Je kunt niet dag in dag uit politiek afhankelijk zijn van iemand zonder dat je in de scherpste bewoordingen afstand neemt van dit soort uitspraken. Rutte kan niet blijven zeggen: het is maar de gedoogpartner en verder heb ik er niets mee te maken. Dan vraag ik me zo langzamerhand af wie wie aan het gedogen is.”

Dit is werkelijk weer eens te triest voor woorden. Zelfs voor Pechtolds trieste maatstaven is deze eis wel héél laag-bij-de-gronds.
Het is onderhand volstrekt duidelijjk dat opportunistisch links de massamoord van Breïvik wil aangrijpen om héél rechts in het defensief te drukken. U kunt zich onderhand afvragen wat Wilders met de moorden te maken had van de Noor, aangezien die al met zijn plannen voor een massamoord begon in 2002; twee jaar voor Wilders uit de VVD-fractie stapte. Als Wilders Breïvik geradicaliseerd heeft is hij geen politicus, maar een tovenaar.
Overigens begin ik me ernstig zorgen te maken over Pechtolds geestesgesteldheid. De man lijkt ernstig geobsedeerd te zijn met Wilders. Hij citeert de PVV-leider zoals een zeer gelovige moslim de koran citeert. Maar vervolgens merkt hij dan wel op dat we Wilders maar niet meer serieus moeten nemen.
Juist. Beste Alexander, het lijkt me verstandig als je iets doet aan deze Wilders-verslaving. Dit is niet gezond. Misschien dat een goed boek helpt. Als dat ook niet werkt, wordt dan maar eens een keertje goed dronken en leef je uit; misschien dat je Wilders dan wat gemakkelijker kunt vergeten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten