OM eist antwoorden van Sietske Hoekstra

Geen categorienov 17 2011, 20:00
De babymoordenaar houdt haar lippen stijf op elkaar.
Waarom, waarom, waarom? Dat vraagt heel Nederland en dus ook het Openbaar Ministerie zich af. Waarom vermoordde Sietske Hoekstra haar vier kinderen? Wat hadden zij misdaan?

Het OM vindt dat de zaak van de babymoorden 'bijzonder onbevredigend en teleurstellend' is verlopen, omdat de waarom-vraag nog steeds onvoldoende is beantwoord. "Sietske H. heeft door haar weigering mee te werken aan een onderzoek in het Pieter Baan Centrum ons geen blik in haar persoonlijkheid gegund," zei de advocaat-generaal. Volgens hem was die weigering een zakelijke overweging om tbs te voorkomen.

Dat we hier te maken hebben met een psychopaat moge duidelijk zijn. Voordat u zegt "maar psychopaten zijn niet 'normaal' en kunnen dus niet verantwoordelijk gehouden worden voor hun daden" het volgende: ja, dat kunnen ze wel. Sietske wist dat wat ze deed fout was, anders had ze haar baby's niet verstopt. Het is evident dat ze begreep dat ze de wet en de moraliteit met voeten trad. 
Ze kan dus gewoon flink hard aangepakt worden - en nee, 12 jaar is niet eens bijna genoeg. Dit monster heeft vier baby's vermoord. Niet 1, niet 2, niet 3, maar 4. Drie jaar per babymoord lijkt me niet eens bijna rechtvaardig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten