PVV wil actie tegen Internetcensuur

Geen categoriejan 14 2012, 17:44
Hoera voor de PVV: De enige partij die zich daadwerkelijk hard maakt voor een vrij Internet, zonder censuur.
Het is even schrikken, maar de autoritaire partij lijkt zowaar de enige te zijn met het lef om zich te verzetten tegen ieder vorm van Internetcensuur.
De PVV heeft kamervragen gesteld aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie (Fred Teeven) over mogelijke maatregelen die getroffen kunnen worden tegen het vonnis van de rechter in Den Haag. Zoals u ongetwijfeld nog weet gaf deze rechter XS4ALL en Ziggo de opdracht om downloadsite The Pirate Bay te blokkeren.

De PVV vindt dat het blokkeren van een site valt onder censuur en dat het 'in strijd is met het recht op vrije toegang tot internet'. "Het blokkeren van websites gaat ten koste van de vrijheid van burgers, ook als er via deze sites auteursrechtelijk beschermd werk gedownload kan worden", staat er op de vragenlijst.

Daarin heeft de partij natuurlijk 100% gelijk. Dit is censuur en blokkades van websites gaat ten koste van onze vrijheid. Het is dan ook onacceptabel dat de rechter dit heeft bevolen. 
Beste dames en heren in Den Haag, kunt u de wet onmiddelijk veranderen zodat dit soort vonnissen niet meer kunnen? Het Internet dient volledig vrij te zijn. Als bepaalde clubs het niet kunnen waarderen dat hun auteursrecht wordt geschonden moeten ze simpelweg op zoek gaan naar andere methodes om geld te verdienen. Want, mensen van de platen- en filmindustrie, de tijden zijn werkelijk veranderd. U kunt de klok terug proberen te draaien naar 1995, maar uiteindelijk verliest u die strijd toch.
Het ergste van dit alles is nog wel dat een rechter maar even besluit om de wet te veranderen. In Amerika noemen ze dit legislating from the bench. Als we als maatschappij al zouden vinden dat websites zoals The Pirate Bay geblokkeerd moeten worden, dan moeten we dat zelf doen, via onze volksvertegenwoordigers. Dat is dus aan ons, niet aan een verdwaasde rechter die niets begrijipt van het Internet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten