Fikse tegenvaller voor PVV en Brinkman

Foto:

Het vertrek van Hero Brinkman bij de PVV leidt tot een onverwachte situatie in de Staten van Noord-Holland. Statenlid Cora Bot, dat woensdag aankondigde samen met Hero Brinkman uit de PVV te stappen, verlaat binnenkort de politiek. Ze komt niet terug op haar beslissing om de PVV te verlaten, zoals diverse media vanochtend berichtten, maar geeft haar zetel terug. Dat bevestigt Hero Brinkman aan Dagelijkse Standaard.

Het aanstaande vertrek van Bot is een fikse nederlaag voor Hero Brinkman. Woensdag mocht hij nog hoop houden op een zeskoppige fractie. Nadat Joost van Hooff en Dannij van der Sluijs aankondigden bij de PVV te blijven, blijft Brinkman met enkel Monica Nuñes, Gerton van Unnik en Rana Saleem over. Omdat hij en zijn drie medestanders de partij verlieten, maken ze geen aanspraak op de zetel van Bot.

Daarom gaat de zetel naar Arie-Wim Boer, die op plek zeven van de PVV-lijst stond. Boer is een politieke Einzelgänger die in de raad van Purmerend zit namens zijn eigen partij Leefbaar Purmerend. De komst van Boer is voor de PVV geen reden om de vlag uit te steken. Hij is sociaal niet geheel aangepast en heeft ruzie maken als grootste hobby. Na de Statenverkiezingen van 2 maart vorig jaar viel hij prompt uit tegen lijsttrekker Hero Brinkman toen bleek dat Boer buiten de boot zou vallen. Na het vertrek van de oud-politieagent kwam hij dan ook los. “Hero gaat alleen voor eigen eer en glorie”, twitterde hij driftig. “hopen dat de pvv fractie in noord holland is en niet uit de pvv stapt. anders laten ze de pvv stemmers wel heel erg in de kou staan”, vervolgde hij. Nadat bleek dat twee van de zeven (duo)-Statenleden alsnog bij de PVV zouden blijven, was de ontlading groot. Volgens de Purmerender zijn de “sterkste,meest fatsoenlijke/respectvolle pvv ers (…) in pvv NH gebleven”.

Met de aanstaande intrede van Wim-Arie Boer in de Noord-Hollandse politiek bereikt de soap rondom het vertrek van Hero Brinkman een nieuw hoogtepunt – of dieptepunt, zo u wilt. Ondanks zijn lovende woorden over Van Hooff en Van der Sluijs, is de kans groot dat Boer binnen de kortste keren als eenmansfractie verder gaat. Hij heeft een reputatie als ruziemaker en heeft er belang bij zich als eenling te profileren. Daarmee kan hij zijn provinciale werk als een verlengstuk inzetten van zijn lokale activiteiten.

Hero Brinkman wilde slechts kort reageren op het nieuws. „Ik heb het nieuws aangehoord en ik heb veel begrip voor de tweestrijd waarin mevrouw Bot zich bevindt. Ik heb respect voor haar beslissing.”

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!