Het nieuwe gezicht van de anti-meldpunt hetze

Wat zijn vriend Pechtold kan, doet splijtzwam Verhofstadt in de overtreffende trap.Guy Verhofstadt is de grote lieveling van de Nederlandsre publieke omroep. Hij is de graag geziene gast in menige uitzending van Buitenhof met name als hij daar op zijn keiharde Europatrompet wil blazen. Met dezelfde onderdanigheid werd het tapijt voor hem uitgerold voor een avond Zomergasten. Als er per boek een heiligverklaring aan Hans van Mierlo verschijnt, wijdt de VPRO daar een hele uitzending aan, met… drie maal raden. Verhofstadt houdt hier de herinneringen op over zijn goede vriend ‘Hans’, bij de gezellige avonden met ‘Conny’ en ‘Hugo.’ Allemaal zeer verheven mensen met een goed hart, links kloppend voor een moderne samenleving.

En wie is die heel belangrijke Belgische mijnheer Guy Verhofstadt dan wel? Nou, hij is Europarlementariër. Vroeger was hij premier. In zijn eigen liberale club stookte hij onrust over een kwestie met immigrantenstemrecht. Het Belgische parlement was tegen, ook binnen de Belgische liberalen waren er veel tegen. Die moesten het veld ruimen. Verhofstadt dramde door, blies zijn partij op en verloor glansrijk de verkiezingen. Einde van Guy Verhofstadt? Niet voor de Nederlandse media. Hier verschijnt hij steeds meer in beeld als denker of zoiets.

Maar Verhofstadt kan het stoken in een goed liberaal nest niet laten. Nu is hij bezig met een frontoorlog tegen de liberale premier Rutte. Hij heeft de liberale factie in het Europarlement op weten te hetzen tegen het meldpunt en houdt daarover in het Europarlement de meest populistische toespraken. (Hier per video te zien.) Hij weet het zeker, Wilders gaat het alleen maar om de peilingen. Wilders was gezakt in de peilingen vanwege de hoofddoekjeskwestie met Beatrix en nu heeft hij een nieuw slachtoffer: De Polen. Onaanvaardbaar, dat meldpunt. We kennen de retoriek, maar Verhofstadt brengt het met de brutaliteit van een overwinnaar. 

En daarmee weet hij nu dus ook dwaallichten als Hans van Baalen mee te slepen. De VVD zelf zal met al dat splijtingsvuur niet direct opbranden, maar die Verhofstadt is dus een gevaarlijke figuur die met zijn verblinde Eurofiele bekeringsdrang door deuren en ruiten gaat, van alles een open samenleving wil maken (dat was zijn interpretatie van de filosoof Popper, voor wiens gelijknamige boek hij een sterk  politiek ingevulde inleiding schreef) en daarmee de Westerse beschaving naar de ondergang sleurt.

 

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

21 reacties
 1. Ik snap ook niet, dat deze figuur voorzitter is van de liberale fractie in het EP. Deze dwaas moet zo snel mogelijk vervangen worden door iemand die wél al zijn verstandelijke vermogens heeft en ook gebruikt. Verhofstadt is een schertsfiguur die alleen maar kwaad doet.

  Overigens een beetje off-topic: UKIP krijgt steeds meer belangrijke ex-Conservatieven in hun gelederen en stomen in Engeland met volle vaart voorbij de Lib-Dems, in achtervolging (in eerste instantie op Labour) op de Conservatieven.

  Een interessant filmpje: http://ejbron.wordpress.com/2012/03/05/gb-conservatieven-stappen-over-naar-ukip-van-nigel-farage/

 2. Je zult zien, nu de PvdA langzamerhand de eurosceptische toer op gaat, zullen de media wel volgen. Ofwel, Geil Verhofstadt zal minder vaak in (TV)beeld komen.

   

  Wat verder opvalt: Guy Verhofstadt heeft hetzelfde spleetje als Gerdi Verbeet.
  Zouden het stiekem broer en zus zijn?

 3. Zonde dat de VVD in deze fractie zit. Ik zie die Alde (vol met D66 backstabbertjes)  als een verlengstuk van D66… Verhofstadt is gewoon een hufter…..althans dat vind ik;)

 4. Verhofstadt is weer eens wat anders dan Sophie int veld zullen ze bij de omroepen gedacht hebben.
  Maar niemand die zich daar afvraagt of we dat soort europrogaganda wel willen horen, of ze denken  dat ze bewust de nederlandse kijker eurofiel willen maken. Ben benieuwd hoe zich dat met de omroepwet verhoudt.

   

  Maar de beweging is wel knap doorzichtig. Want wat een drammer, die Verhofstadt!

 5. Hier zal toch Mark zijn ballen moeten tonen

  soms is de kwinkslag even niet genoeg

  ontbreken tijd en ruimte om te retireren

  .

   

  daar ’t zaakje véél te zware lading droeg

  en moet ’n man zijn manzijn demonstreren

  al mag dat op z’n tijd ook best weleens verbaal

  en neigen we naar appelen met peren

  hier balancerend op de grens van knap banaal

  zélfs voor de lui, die in het Haagse wonen…

  .

   

  dus Mark…de middelvinger voor dat Parlement

  omdat geen hond dus onze kont in Keulen kent !  

 6. Het corrupte, ondemocratische EUSSR roept olv. de czar Guy een lidstaat ter verantwoording. De zoveelste. Guy heeft veel aanhang onder de NL’se journalisten/propagandisten. De PO is sowieso 110% eurofiel. Het gedweep met deze naakte keizer maakt me misselijk. Waarom is er nou geen journalist op de radio of tv. te vinden die deze narcist eens op het rad legt ? De geknevelde NLse bevolking is in ruime meerderheid tegen de EUSSR maar de mandarijnen blijven maar doordrammen, blijven maar doordrammen, blijven maar doordrammen, blijven maar doordrammen, blijven..

  Vroeg of laat komen ze de verkeerde tegen en keert de wal het schip. 

  Overigens heb ik zo langzamerhand ook een teiltje nodig wanneer ik de muppet Camp en de backstabber van Baalen voor de zoveelste keer over de beeldbuis zie glibberen.

 7. Dat mogen ze toch denken? Ik vind het helemaal prima. Het geeft wederom aan dat Nederland op een paar gebieden nog een voortrrekkersrol vervult. Voordat politici iets door hebben moet het kalf eerst verdronken en gecremeerd zijn.

 8. Zorgverzekeraar Nederland start een meldpunt waar je vermeende fraude kunt melden.

  Wedden dat het politieke tuig oorverdovend stil blijft. Zowel hier  als daar.

 9. Merk op dat Verhofstadt gewoon gelijlk heeft – buitengewoon slimme en ontwikkelde man. Luister eens naar wat ie zegt. Kun je misschien nog iets van leren.

   

  En als de PVV zo nodig een overlast-meldpunt wil beginnen okay, maar waarom alleen voor Oost-Europese overlast. Waarom niet voor Noord- of Zuid-Europese en Afrikaanse? Dat heet discriminatie. (iemand beoordelen op basis van een niet relevant etc)

 10. Bedankt voor de vertaling beste Bron :)
  Het blijft voor mij een raadsel hoe u toch altijd die geweldige artikelen vindt, of hoe u ze vertaalt.
  Maar dat moet u maar niet verklappen, dat houdt de spanning erin :)

 11. @Theefeest

   

  Door er gewoon (veel te) veel tijd in te stoppen beste Theefeest. Er is niets geheims aan! ;) 

 12. Rutte drect afstand nemen van de EU hetzeketel aub! Stop de haat! stem PVV geef Nederland terug aan de Nederlanders! 

 13. Verdomstadt, sorry het is Verhofstadt , maar dit lijkt een machtwellustig figuur die je in de gaten moet houden. Hij slaat door en daardoor isn het een zeer gevaarlijke man.

 14. In de hoofden van types als Verhofstad leeft het idee dat de omwenteling al plaats heeft gevonden.

  Het Euro parlement is de hoogste bestuurslaag en iedere provincie (lees landen) staat onder totalitair gezag van het politbureau. Lagere overheden zoals Rutte-Wilders-regeringen- etc. worden goedschiks dan wel kwaadschiks tot de orde geroepen. Eventuele sancties liggen op de plank te wachten.

   

  Sarkozy wil Schengen opdoeken, maar daar hebben we het niet over.

  Rutte mag ook wel eens van zich afbijten!

 15. De neoliberaal Verhofstadtl inks noemen zegt nog het meest over de zeer rechtse opvattingen van de schrijver.

   

  Even los daarvan, Rutte en Verhofstadt zitten in hetzelfde liberale bootje en zijn op Europees niveau partijgenoten. Ik geloof ook niet dat ze een verschil van mening hebben over het meldpunt zelf. Het verschil van mening zit hem in de opvatting over de gedoogconstructie.

   

  In het buitenland wordt er geen verschil gemaakt tussen regeringspartner of gedoogpartner. En Rutte probeert door te zwijgen over het meldpunt juist dat verschil te laten zien; hij omschreef het meldpunt van de PVV als een website van ‘een’  partij waar hij niets over hoeft te zeggen, ipv een actie van één van de regeringspartijen aan wiens samenwerking hij leiding geeft.

   

  De huidige interne liberale ruzie bevestigt wat critici van de constructie van te voren al voorspelden; in het buitenland wordt een gedoogpartij gewoon als regeringspartij gezien.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.