Het nieuwe gezicht van de anti-meldpunt hetze

Foto:

Wat zijn vriend Pechtold kan, doet splijtzwam Verhofstadt in de overtreffende trap.Guy Verhofstadt is de grote lieveling van de Nederlandsre publieke omroep. Hij is de graag geziene gast in menige uitzending van Buitenhof met name als hij daar op zijn keiharde Europatrompet wil blazen. Met dezelfde onderdanigheid werd het tapijt voor hem uitgerold voor een avond Zomergasten. Als er per boek een heiligverklaring aan Hans van Mierlo verschijnt, wijdt de VPRO daar een hele uitzending aan, met… drie maal raden. Verhofstadt houdt hier de herinneringen op over zijn goede vriend ‘Hans’, bij de gezellige avonden met ‘Conny’ en ‘Hugo.’ Allemaal zeer verheven mensen met een goed hart, links kloppend voor een moderne samenleving.

En wie is die heel belangrijke Belgische mijnheer Guy Verhofstadt dan wel? Nou, hij is Europarlementariër. Vroeger was hij premier. In zijn eigen liberale club stookte hij onrust over een kwestie met immigrantenstemrecht. Het Belgische parlement was tegen, ook binnen de Belgische liberalen waren er veel tegen. Die moesten het veld ruimen. Verhofstadt dramde door, blies zijn partij op en verloor glansrijk de verkiezingen. Einde van Guy Verhofstadt? Niet voor de Nederlandse media. Hier verschijnt hij steeds meer in beeld als denker of zoiets.

Maar Verhofstadt kan het stoken in een goed liberaal nest niet laten. Nu is hij bezig met een frontoorlog tegen de liberale premier Rutte. Hij heeft de liberale factie in het Europarlement op weten te hetzen tegen het meldpunt en houdt daarover in het Europarlement de meest populistische toespraken. (Hier per video te zien.) Hij weet het zeker, Wilders gaat het alleen maar om de peilingen. Wilders was gezakt in de peilingen vanwege de hoofddoekjeskwestie met Beatrix en nu heeft hij een nieuw slachtoffer: De Polen. Onaanvaardbaar, dat meldpunt. We kennen de retoriek, maar Verhofstadt brengt het met de brutaliteit van een overwinnaar. 

En daarmee weet hij nu dus ook dwaallichten als Hans van Baalen mee te slepen. De VVD zelf zal met al dat splijtingsvuur niet direct opbranden, maar die Verhofstadt is dus een gevaarlijke figuur die met zijn verblinde Eurofiele bekeringsdrang door deuren en ruiten gaat, van alles een open samenleving wil maken (dat was zijn interpretatie van de filosoof Popper, voor wiens gelijknamige boek hij een sterk  politiek ingevulde inleiding schreef) en daarmee de Westerse beschaving naar de ondergang sleurt.

 

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!