VVD moet maar eens uit de ALDE stappen

Foto:

Keer op keer verkondigt de Europese liberale fractie vanalles, behalve dat waar de gemiddelde VVD’er zich achter kan scharen.

Het meest recente voorbeeld is toch wel weer het optreden van Guy Verhofstadt gisteren in het Europese Parlement. Hier verkondigde de fractievoorzitter van alle ALDE-fracties van de EU (waaronder de VVD), dat ‘zijn’ groep het PVV-Polenmeldpunt in louter negatieve bewoordingen bejegent.

Sprak Verhofstadt werkelijk namens ‘zijn’ hele groep? Nou, nee dus. Onze Hans van Baalen distantieerde zich hier onmiddellijk van: hij vond dat de EU zich niet met deze ‘morele hoogstandjes’ dient bezig te houden. En gelijk heeft ‘ie. Maar waarom stond Verhofstadt dan toch te verkondigen dat hij namens ‘zijn’ zogenaamde ‘hele groep’ sprak? Dat was dus duidelijk niet het geval.

Het is niet eens voor het eerst dat Verhofstadt dit doet. Eerder al kondigde de Vlaming aan dat ‘zijn’ groep helemaal voor Europese belastingen is. Ook toen was de VVD ongemakkelijk aan het schuiven. Frits Bolkestein heeft Hans van Baalen toen de volgende opdracht meegegeven:

Belachelijk! Als ze dat gaan doen, is het eind zoek. Verhofstadt moet zijn kop houden. Ik heb tegen VVD-delegatieleider Hans van Baalen gezegd, dat hij zich moet verzetten. Ze moeten het aankaarten in de fractie, het niet laten gaan. Ze moeten tegen Verhofstadt zeggen: namens wie spreekt u? Dan zal hij moeten erkennen dat hij alleen namens zichzelf spreekt.

Maar de voormalige premier van België blijft doorgaan met het negeren van de VVD. In een reclamefolder voor de ALDE-fractie doet Verhofstadt nog eens een schepje bovenop zijn eurowaanzin:

De Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa pleit voor méér – en niet minder Europa om de financiële en economische crisis het hoofd te bieden en de gevolgen van de klimaatverandering aan te pakken. Alleen door méér samenwerking, méér besluitvaardigheid en méér daadkracht zal Europa in staat zijn de antwoorden en oplossingen te bieden voor de vragen en zorgen van onze burgers. Onze fractie is er dan ook van overtuigd dat Europa het antwoord vormt, en niet het probleem.

Méér Europa? Klimaatverandering? Europa is niet het probleem? Ja, we snappen dondersgoed dat we hier te maken hebben met de Europese fractie waar D66 deel van uitmaakt, maar hoe beantwoordt dit aan de principes van de VVD? De VVD is juist een partij die gematigd eurosceptisch is, klimaatverandering niet zo kapothypt als de eerste de beste GroenLinks-groepering en Europa juist wél als het probleem ziet van de belangrijkste crisis van allemaal: de eurocrisis.

Wanneer we verder een kijkje nemen op de website van ALDE zien we nog meer ‘pareltjes’ van ALDE-fractiegenoten die iedere VVD’er snikkend in een hoekje zullen drijven. Ik noteer: CO2-waanzin, quota voor vrouwen en open grenzen-fundamentalisme.

Het is in en in triest dat het zover heeft moeten komen, maar de VVD moet ophouden met het politieke legitimeren van dit soort zaken die thuishoren bij GroenLinks en D66. Het zou de Hollandse liberalen dus sieren een koerswijziging te eisen en als die er niet komt – wat helaas waarschijnlijk is – uit de fractie te stappen. Het is triest dat het zover heeft moeten komen, maar de ALDE-fractie omarmt zo ongeveer alles waarvan een beetje VVD’er gruwt.

Hans van Baalen, breek toch met die charlatans van een Verhofstadt en zijn Hollandse handlangers binnen D66!

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!