Klik hier als u meer wilt lezen over ons privacybeleid en gebruik van cookies.

(Niet meer tonen)

De opkomst, ondergang en herrijzenis van John Leerdam

Geplaatst door Tim Engelbart op 5 april, 2012 - 08:00

De 'positive guru' van de PvdA is al jaren een geplaagd mens.

Toen in de zomer van 2002 niet geheel onverwacht het eerste kabinet Balkenende viel, besloot John Leerdam na jaren te hebben meegelopen in allerlei rijkbetaalde cultuurbaantjes eens wat terug te gaan doen voor de gemeenschap. Dus Leerdam meldde zich aan bij de kieslijstcommissie van de PvdA. En welja - verdomd! - Leerdam belandde op een respectabele en verkiesbare zeventiende plaats. Dat was mooi meegenomen.

De verkiezingen kwamen en gingen, en het kabinet Balkenende II werd gerealiseerd. Vanaf dat moment bleef het relatief stil rond het kersverse Kamerlid Leerdam: hij lanceerde in 2005 een kunstinitiatief, maar vanuit de media ging alle aandacht naar de kersverse PvdA-leider Wouter Bos, die juist in de periode 2003-2006 zijn hoogtijdagen doormaakte. De partij kon in bepaalde peilingen doorstijgen tot wel 50 zetels. Leerdam maakte zich dus geen zorgen: 'Ze hebben iedereen nodig die ze kunnen vinden straks na de volgende verkiezingen,' zal de man gedacht hebben. Dus braaf bewaakte Leerdam z'n kunstportefeuille. Hij zorgde dat hij niet teveel fouten maakte, maar voelde ook weinig behoefte echt te excelleren.

Toen ook Balkenende II viel werden er in nieuwe verkiezingen gepland voor november 2006. De kieslijstcommissie oordeelde precies zoals Leerdam dacht dat ze zouden doen: 'heeft geen ernstige fouten gemaakt, heeft ook niets positiefs uitzonderlijks gedaan, maar we gunnen 'm nog een termijn.' En zo geschiedde.

Leerdam kukelde op de kieslijst omlaag van 17 naar 27, maar werd desondanks herkozen. De Surinamer zat voorlopig onder de pannen, maar moest toch wel iets gaan ondernemen de aankomende kabinetsperiode om niet nóg verder te zakken. Als dat zou gebeuren, zou dat wellicht een onverkiesbare plek opleveren want de PvdA-fractie ging toentertijd niet verder dan nummertje 33.

John Leerdam koos voor een onorthodoxe aanpak: hij schakelde de media in. Van Jaïr Ferwerda, werkzaam bij het inmiddels ter ziele gegane Het Gesprek, kreeg hij wekelijks vijf profileerminuutjes in het programma Het Binnenhof van Jaïr. Leerdam haalde hier de gekste capriolen uit. Leerdam liep de polonaise, kreeg minutenlange lachstuipen en mocht een idioot toneelstukje over Hero Brinkman opvoeren.

Maar baten, dat mocht het niet. Ook aan Balkenende IV kwam in januari 2010 een eind en toen kwam Leerdam op de PvdA-kieslijst niet hoger dan 33. Omdat beroepsblunderaar Job Cohen de partij niet het kabinet in wist te manoeuvreren, schoven er geen Kamerleden door. Het rechtse kabinet-Rutte bleek ook een effectieve opruimmethode voor de PvdA-baantjesmachine en ook via die uitgang verdwenen er geen Kamerleden. Kortom: tot het vertrek van tenminste drie hogergeplaatste PvdA'ers moest Leerdam maar op een houtje en een wachtgeldregeling bijten.

Pas toen Hans Spekman partijvoorzitter werd en Job Cohen opstapte, kwam er in februari 2012 weer plaats voor Leerdam. Tijdelijk, want Myrthe Hilkens die Sharon Dijksma tijdens haar zwangerschapsverlof verving, mocht permanent in de Kamer en Leerdam werd dan de nieuwe tijdelijke vervanging van Dijksma.

De Surinamer had twee jaar gewacht op deze kans en was dolenthousiast. Maar hoe die positie nu wél vast te houden? Leerdam beoordeelde dat hij in een lastig parket zat: z'n podium bij Jaïr kreeg hij niet terug, want Het Gesprek was inmiddels op de fles. Gelukkig waren er nog wel wat journalisten die 'm wilden interviewen, dus vooruit met de geit! De verhouding politici-journalisten is na het vragenuurtje op dinsdag altijd zo onevenwichtig dat de plofkaphouders maar wát blij zijn als er ook maar één Kamerlid voor de camera verschijnt om een vraag te beantwoorden.

En dus stapte John Leerdam begin deze week moedig af op een journalist verbonden aan Giel Beelens radioshow. Hij introduceerde zich expres niet als 'tijdelijk' Kamerlid, maar deed het voorkomen alsof hij permanent terug was van weggeweest. Als hij zich immers niet belangrijk genoeg voordeed zou hij niet worden serieus genomen. Toen kwamen de vragen over terroristen waar Leerdam nog nooit van gehoord had, bands die hem niets zeiden en Ariël Sharon van wie hij ook al jaren niks gehoord had. 'Hoe moet ik dat weten,' dacht John wanhopig, 'ik ben maar een eenvoudige theatermaker die wat bij komt verdienen in Den Haag.' En snel sprak hij een geraffineerde leugen uit - dat had Leerdam geleerd op z'n drama-opleidingen in New York.

Na afloop liep de PvdA'er tevreden weg; had 'ie zich toch maar weer mooi een goedbeluisterde radioshow ingekletst. Opzichtig begon de Surinamer alvast te dromen over plekje 20 op de PvdA-kieslijst van 2014.

Maar die dromen vielen snel in duigen toen hij de televisie in z'n kantoor aanzette. Daar zag hij hoe aan gans het land werd geopenbaard dat Leerdam niet in staat bleek te vertellen dat Jaël Jablabla een verzinsel is. Het werd een mediastorm die twee dagen voortraasde. Leerdam kon niets anders besluiten dan af te treden.

En met die politieke harakiri is de kans op een verkiesbare plek op de PvdA-lijst van 2014 definitief verkeken. Leerdam is gebrandmerkt als leugenaar, mooiprater en opschepper. Z'n ambitie om alsnog iets te maken van z'n Kamerlidmaatschap, werd 'm uiteindelijk fataal.

Reacties

Plasgootje op 5 april, 2012 - 08:15

Tja, zowel links als rechts

Zitter er charlatans en nitwits in de kamer.

Deze stapt wel op in tegenstelling tot de brievenbusplasser van de PVV.

Respect!

Theefeest op 5 april, 2012 - 08:46

Retro

De heer Leerdam, is niet de enige.
Soms met grote verbazing kijk ik naar de tweede kamer, wat zitten daar een stelletje nitwits. (nietsweters)

De meest domme vragen vliegen voorbij. Dat een ieder met een beetje kennis kan beantwoorden.

Smerige politieke rotspelletjes, door de vraag 100 keer uren lang net iets anders te stellen.

Verschrikkelijk, wat een stelletje onwetende domme gasten zitten daar.

Doe nou niet zo interessant en hou gewoon die bakkes dicht.  Als je van een onderwerp niks afweet.

En ga aub niet popijopi doen.

In een ding moet ik plasgootje gelijk geven, vroeger traden veel meer kamerleden af.
Toen was er nog zoiets als eer.

Ik zeg dit allemaal zonder aanziens des persoons.

Maar ik zie wel die incompetentie veel meer bij links als bij wie dan ook.
(de rijken worden steeds rijker dom achterlijk socialistisch geneuzel bijvoorbeeld)

Plasgootje op 5 april, 2012 - 09:01

Kan iemand mij het verschil uitleggen tussen deze idioot

En de brievenbusplasser van de PVV.

Beide zijn ontmaskerd als compleet ongeschikt voor de kamer.

De brievenbusplasser blijft wel zitten met een salaris van > E100.000.

Dat heeft niks met links of rechts te maken, maar met een bord voor je kop en schijt hebben aan je omgeving.

Zie hier het karakter van onze gedoogpartner!

Hypocriete zakkevullers! Links EN Rechts!

Gielah op 5 april, 2012 - 09:03

Gaap.

Dit artikel gaat, voor zover ik zien kan, over een zekere meneer Van Leerdám, @ Plasgootje.

Nu begrijp ik best dat juist ú een zekere hang zult hebben in de richting van méde-plassers,

maar probéér er desondanks niet elke seconde van de dag wanhopig de PVV bij te slepen,

alleen maar omdat links en ál wat daar tegenaan schurkt, sinds het zélf geen visie van betekenis meer heeft, nu eenmaal altijd en overal zijn ziel en zaligheid ophangt aan het PVV-bashen.

Volgens mij gooit u daar op deze site ook nauwelijks hoge ogen mee.

We kénnen dit liedje namelijk al en het komt ons de keel uit.

  

Plasgootje op 5 april, 2012 - 09:09

@Gielah: Lastig toch,

een inhoudelijlke reactie.

Ga maar weer slapen, ik hoor het wel als je wat inhoudeliijks te melden hebt.

BV iets in de geest van "Het is idd hypocriet van de pvv brievenbusplasser om z'n zetel niet op te geven, itt brokkenpiloot Leerdam .."

Maar ja, pvv adoratie maakt kennelijk blind ..

Gielah op 5 april, 2012 - 09:17

Ook goed.

U zoudt nog geen inhoudelijke reactie weten te herkennen indien deze u recht in het gezicht grijnsde, meneer Plasgraag.

Een fijne dag nog.

Plasgootje op 5 april, 2012 - 09:25

Hee Giel: Sterke tekst!

"U zoudt nog geen inhoudelijke reactie weten te herkennen indien deze u recht in het gezicht grijnsde, meneer Plasgraag"

Zo! Die zit!

Daar ben je vast wel ff bezig mee geweest!

Nee, echt respect voor de keuze van de woorden, en die scherpzinnige draai aan het einde, grote klasse!

Zo te zien heb je veel talent. Doe je dat vaker?

nick87 op 5 april, 2012 - 09:29

Ruimt lekker op, nu de rest

Ruimt lekker op, nu de rest van de lijst nog!

Nittickson op 5 april, 2012 - 09:55

@ nick87 op 5 april, 2012 - 10:29

Geheel met u eens. Misschien dat de PvdA nu dan ook iets kan doen aan Tjeerd den Dekken? Kunnen de zelfbenoemde bovenstaande linkse fatsoenrakkers meteen weer terug in hun hok.

http://www.spaink.net/2007/09/27/privacy-stalkers-en-ander-vals-spul/

Raaf op 5 april, 2012 - 09:59

Ik vond de heer Leerdam nog

Ik vond de heer Leerdam nog de meest oprechte, erudiete en muzikale politicus van de PvdA.

Ventilator op 5 april, 2012 - 10:06

brievenbuspissen

@plasgootje 9:15

Vertel mij wie die PVV-er is die in brievenbussen heeft gepist?

De indoctrinatie vd linkse kerk werkt goed bij de kansloze zielen met anti PVV lap voor ogen. 

Jouw mondje is een beetje teveel ondergezeken. 

Nittickson op 5 april, 2012 - 10:07

discriminatie

Leerdam was geen politicus en had op basis van zijn CV nooit op de kamerlijst van de PvdA terecht horen te komen. Zijn droevige lot is een mooie illustratie hoe positieve discriminatie en de neiging van links om goede sier te maken met troetelallochtonen uiteindelijk in de eerste en laatste plaats de allochtonen zelf schaadt. Want als je met alle geweld een positief rolmodel van iemand wilt maken, dan slaat zijn echec ook terug op de groep die hij moet vertegenwoordigen.

Ventilator op 5 april, 2012 - 10:09

Fail!

Volgens de linkse Einstein "plasgootje"  vedien je als kamerlid een salaris van maar liefst 100.000 euro.

Hilarisch hoe dit kind (ik schat hem max 12 jaar) telkens geindoctrineerd wordt door zijn rode ouders tijdens het avondeten.

Plasgootje op 5 april, 2012 - 10:15

Hee ventilator, wat dacht je ervan eerst ff je huiswerk te doen?

"Een 'gewoon' Tweede Kamerlid ontving in 2010 een schadeloosstelling van ruim 94 duizend euro op jaarbasis, inclusief vakantiegeld en exclusief eindejaarsuitkering. De voorzitter, ondervoorzitters en fractievoorzitters ontvangen daar bovenop, afhankelijk van hun functie of de grootte van hun fractie, een toelage. Tweede Kamerleden ontvangen verder allerlei onkostenvergoedingen."

Daar staat geen woord Spaans bij.

94.000 + eindejaarsuitkering + onkostenvergoedingen is echt wel meer dan 100.000.

Lastig he, als de werkelijkheid niet aansluit bij je eigen waanbeelden ..

Johan T op 5 april, 2012 - 10:16

Nou ja, besloten

Ik krijg de stellige indruk dat Samsom hem er uit heeft gezet, en niet dat Leerdam zelfstandig heeft besloten af te treden. Ik mis ook de uitglijder van Van Leerdam over de moord op Theo van Gogh. Ik citeer Martin Bosma in een debat over Nekschot:  "Ik citeer de grote cultuurdrager  John Leerdam op Radio 1: : 'Wie de
bal kaatst kan hem terug verwachten. Je weet dat er een risicofactor
is'.

Nou, dat lijkt me meteen een mooi grafschrift voor Theo van Gogh."

Er zitten wel meer mensen in de Tweede Kamer die er wellicht minder geschikt voor zijn, maar er lijkt me ook wel verschil te zitten tussen inhoudelijk te zwak zijn en publiek laakbaar gedrag vertonen.

Plasgootje op 5 april, 2012 - 10:21

Ventilator staat stil

De PVV brievenbusplasser is uitgebreid bij het 'rechtse' WNL aan bod geweest.

Voldoende buren van Lucasen aan het woord (allemaal leugenaars, natuurlijk).

Kijk voor de grap maar eens hier:

http://www.youtube.com/watch?v=kiqcohxY2rM&feature=player_detailpage#t=18s

Zo bezien valt die Leerdam eigenlijk best wel mee! Zeker nu die opgestapt is.

Tja, wederom lastig als de werkelijkheid niet aansluit met je eigen waanbeelden.

Elfletterig (niet gecontroleerd) op 5 april, 2012 - 10:49

Volledig eens met Plasgootje:

Volledig eens met Plasgootje: zowel op links als rechts zitten er charlatans en nitwits in de Tweede Kamer. Het verschil met een legertje dubieuze PVV'ers is dat Leerdam wél zijn verantwoordelijkheid neemt en opstapt.

En bovenstaand FEIT (want dat is het) wordt beoordeeld met de score +5, -32 op de site. Dat zegt ook wel een boel over de vooringenomenheid van mensen hier. Links bashen is het enige doel. Kom maar weer op met al die minnetjes...

toetssteen op 5 april, 2012 - 11:01

@Elfletterig

Wat u stelt omtrent minners heb ik me ook al een aantal malen afgevraagd. Maar enfin, als ik min, kom ik beslist met een reden waarom ik het oneens zou zijn. Dat lijkt me namelijk wel zo eerlijk.

In het geval van 11:49, zou ik u willen verzoekn inzage te geven i de door u vermeende zaken waarom er een aantal PVV'ers op zouden moeten stappen.

Eentje geef ik u cadeau: Lucassen heeft nooit in een brievenbus geplast.

Plasgootje op 5 april, 2012 - 11:09

@toetssteen: Idd Lucassen heeft nooit in een brievenbus geplast

Hij heeft er slechts mee gedreigd.

Dat maakt hem een model burger!

Oh ja, en ik zal maar niet beginnen over al die keren dat hij in de boeien door de Politie is afgevoerd ..

Allemaal leugens van zijn Linkse anti-pvv buren!

Punt blijft: Hij heeft niets te zoeken in de Kamer, maar blijft voor het geld zitten.

Een lul, dus!

Plasgootje op 5 april, 2012 - 11:20

Foute PVV'ers die eigenlijk niets in de Kamer te zoeken hebben

Dion Graus
In 2006 kwam Dion Graus in
opspraak omdat zijn vriendin aangifte tegen hem had gedaan wegens mishandeling.

Hero Brinkman (ok, eigenlijk oud-pvv)
Het Kamerlid Hero Brinkman deed tweemaal van
zich spreken. Eerst door een met een barman in sociëteit Nieuwspoort, waarop
Brinkman bekende een drankprobleem te hebben. Daarna door mot met zijn aannemer
in Middenbeemster, waarbij over en weer aangifte werd gedaan.

Jhim van Bemmel
In juli 2010 werd
PVV-Kamerlid Jhim van Bemmel beschuldigd van faillissementsfraude. Ook zou zijn administratie niet op orde zijn. Toen het bedrijf
failliet ging was de boedel leeg en stond er nog 313 euro op de bankrekening.
Crediteuren zouden nog dertigduizend euro van New Tech Partner tegoed hebben.

Marcial Hernandez
Afgelopen najaar werd
Marcial Hernandez opgepakt op verdenking van openlijke geweldpleging.
Hij bracht een nacht in de politiecel door, nadat hij in een café in Den Haag
een kopstoot zou hebben uitgedeeld. Tegen hem is aangifte gedaan.

Eric Lucassen
Hij wordt beschuldigd van
wangedrag tegenover zijn buren en is veroordeeld wegens ontucht met ondergeschikten in
zijn functie als onderofficier van het leger.

James Sharpe
Het telecommunicatiebedrijf
in Hongarije waarvan PVV-Tweede-Kamerlid James Sharpe directeur was, is 2 keer veroordeeld voor het oplichten van klanten
en oneerlijke zakenpraktijken. Het bedrijf lichtte klanten op met seksueel
getinte sms'jes. In 2008 kreeg het daarom een boete van zo'n 250 duizend euro en
afgelopen februari een boete van circa 172 duizend euro. Sharpe was in zijn tijd als topatleet betrokken bij een vechtpartij.
Hij heeft tienkamper Robert de Wit in het gezicht geslagen met een spike. Ook
zou hij hem en een starter hebben bedreigd, waarvoor hij een half jaar geschorst
zou zijn.

Richard de Mos
Een diploma hebben om schoolhoofd te mogen
zijn, is iets anders dan directeur zijn van een basisschool. Op de website van
de PVV staat (stond?) in het overzicht van kandidaten voor de Tweede
Kamerverkiezingen van 9 juni bij de foto van De Mos (nummer 10): 'Voormalig
onderwijzer en schoolhoofd in de moeilijkste wijken van Den Haag'. Dat is niet waar, zo erkent ook de Mos: 'Maar als ik het ambieer, zou ik
het kunnen zijn. Ik heb een tweejarige opleiding gedaan tot schoolleider in het
primair onderwijs.'

Let wel, deze heren staan (sommige niet meer) voor meer van een hoderduizend euro op de loonlijst van de belastingbetalers!

En dat voor een partij die Law en Order hoog in het vaandel heeft staan!

Leerdam is een lozer vergeleken met deze kanjers!

cmsuijkerbuijk op 5 april, 2012 - 11:23

Door Plasgootje en

Door Plasgootje en Elfletterig wordt wijselijk maar gezwegen over ene Mariko Peeters. Ik zou zeggen: "Voor je kritiek hebt op een ander, zoek dan eerst eens bij je eigen clan".

Maar het kan bij deze personen ook niet anders. Als je nog een plasggotje nodig hebt, heb je de jaren van verstand blijkbaar nog niet bereikt en als je alfabet uit 11 letters bestaat, ben je ook nogal beperkt!

Dús, zoals ze in de Gordel van Smaragd plachten te zeggen: Tutup Mulut!

Plasgootje op 5 april, 2012 - 11:27

@ het buikje: Peters heeft ook niets in de Kamer te zoeken

De rot zit links EN rechts

En Buikje: meer dan 11 letters lukt echt wel, ook zonder jou.

Trouwens, Hoezo 11, waarom niet 10 of 12?

Tja, zal 't buikje ook niet weten.

Wat een sukkelbuik.

Elfletterig (niet gecontroleerd) op 5 april, 2012 - 11:27

Nog los van al dan niet

Nog los van al dan niet gepleegde feiten, gaat het om zelfreflectie: kun je nog geloofwaardig functioneren als kamerlid? Voor de goede orde: ik vind die Leerdam ook een mafketel en vraag me werkelijk af wat de PvdA met dit soort mensen doet. Maar het siert hem dat hij na zijn stompzinnige geschutter in elk geval zijn verantwoordelijkheid neemt en opstapt.

Ik kan talloze kleine en grotere incidenten noemen, variërend van jezelf schooldirecteur noemen, tot het uitdelen van kopstoten, verdacht zijn van vrouwenmishandeling, dronken een barman aanvallen en (dreigen met) in brievenbussen plassen. Geen van die mensen wist zichzelf een spiegel voor te houden of manmoedig genoeg te zijn om te erkennen dat hun geloofwaardigheid te ernstig is aangetast.

Die Lucassen is uiteraard wel het meest schrijnende voorbeeld. Veroordeeld, gelogen over zijn verleden. En door Wilders zo'n beetje compleet van zijn portefeuille beroofd. Daar zit je dan, in zo'n bankje, ergens achterin de Tweede Kamer. Je hebt niets te zeggen, je wordt zelfs in je eigen fractie met de nek aangekeken, maar je vangt wel een lekker salaris.

Plasgootje op 5 april, 2012 - 11:33

Criminele/incompetente/onbetrouwbare kamerleden - de stand:

Foute linksers: Leerdam en Peters (2)

Foute rechtsers: Lucassen, Brinkman, Bemmel, Hernandez, Sharp, de Mos (6)

Fout rechts is eigenlijk 7 want Hans Hillen is ook harstikke fout (hij was ff vergeten te vertellen dat die voor de Tabakslobby werk/wordt betaaldt).

Oproep: zijn er nog meer foute linksers en rechtsers?

Het kan toch niet zo zijn dat er meer foute rechtsers zijn dan foute linksers?

Alleen aanvullen indien voorzien van verhaal (wat heeft hij/zij fout gedaan?/waarom ongeschikt?).

Dus niet: 'Die deugt niet' maar 'Die deugt niet omdat hij dit of dat heeft gedaan en gewoon blijft zitten'

Succes!

Elfletterig (niet gecontroleerd) op 5 april, 2012 - 11:35

@cmsuijkerbuijk Mariko Peters

@cmsuijkerbuijk Mariko Peters is een politica van GroenLinks en is geen onderdeel van "mijn eigen clan". Ik heb geen clan. En als ik die al had, was GroenLinks daar geen onderdeel van. En voor zover relevant: Peters is slechts beschuldigd en daarna van fout gedrag vrijgepleit, door onder andere het ministerie van Binnenlandse Zaken en door een verklaring van minister Kamp.

Verder wordt uw argumentatie er ook niet sterker op door flauwe grapjes te maken over mijn usernaam (waaruit overigens juist mijn liefde voor taal spreekt, maar dat terzijde).

cmsuijkerbuijk op 5 april, 2012 - 11:37

@Plasgootje

Je antwoord zegt mij genoeg: Onbeschoft en onbeschaafd (Links dus). Ik heb niet met jou op school gezeten, dus je kunt reageren en mijn naam schrijven zoals het hoort, of je laat het maar uit je lijf. Ik durf tenslotte wél mijn eigen naam te gebruiken!

Plasgootje op 5 april, 2012 - 11:42

Hee sukkelbuik

Ik heb idd niet bij jou op school gelezen, vandaar dat mijn alfabet uit slechts 11 letters bestaat, ha, ha!

Daarbij zouden ze mij nooit toelaten op de Huishoudschool.

Plasgootje op 5 april, 2012 - 11:47

@Sukkelbuik

Ben jij dit:

http://www.stamboomforum.nl/profiel/7195

Rijksambtenaar uit bouwjaar 1951?

Ik heb het altijd vreemd gevonden mensen die van zichzelf zeggen dat je uit 'bouwjaar x' komen .. alsof ze een auto of huis zijn.

Wat heb je zoal gedaan als ambtenaar voor het Rijk?

toetssteen op 5 april, 2012 - 11:58

onder de gordel?

Ah, juist, het is ook een stijl, maar niet de mijne.

Even deze opmerking nog: geen van de aangehaalde zaken zijn hard gemaakt, zelfs die van Sharp niet. Ja, hij werkte (niet als figurant, maar in de staf) voor een pornobureau waar volwassen mensen werkten en werken, zulks is niet strafbaar. Dat sommigen het niet beschaafd vinden, moeten zij weten.

De rest hangt van zou, zou, zou enzovoort aan elkaar.

Ik kàn me overigens heel goed voorstellen dat als de buurthonden uw voortuin misbruiken als hondentoilet, de eigenaar van die tuin misnoegd kan raken....Persoonlijk schepte ik de uitwerpselen in de buurman zijn voortuin, daar hoorden ze namelijk thuis. Het was zijn hond. Dat werkte erg goed. En met de buurman hebben we geen problemen hoor en hij snapte het. Prima buren verder.

Maak toch niet zoveel herrie over zaken die overal voorkomen.

toetssteen op 5 april, 2012 - 12:03

@Elfletterig

Met en zonder uw permissie, u begon de zaak van John van Leerdam te verschuiven naar Wilders, dat is op de keper beschouwd natuurlijk volkomen off topic. Dat Suijkerbuik zo'n zelfde retourneert, is een logisch gevolg.

Wat minder logisch is dat u nu bezig lijkt te zijn met het licht van de doopceel van Suijkerbuijk vind ik weerzinwekkend. Wat gaat u het aan en waar gaat dit over?

sprx op 5 april, 2012 - 12:03

tribalisering en clientelisme

Als geen andere partij heeft de pvda bijgedragen tot de introductie van het clientelisme en het tribalisme in de politiek.

Het benaderen van aparte doelgroepen zoals de excuus Truusen, excuus negers, excuus moslims, en hen binden middels vaste quota verkiesbare zetels, overheidssubsidies en uitkeringen, lijkt hier toch duidelijk op de klippen gelopen.

Een schrijnender geval van gebrek aan kennis, inzicht en qualiteit is nauwelijks denkbaar.

Elfletterig (niet gecontroleerd) op 5 april, 2012 - 12:14

@toetssteen: Met alle

@toetssteen: Met alle respect, maar u verwisselt mij met iemand anders. Ik ben niet bezig om de doopcel van cmsuijkerbuijk te lichten. U rekent mij de daden van een ander aan... Lees anders het voorgaande nog even terug.

Ook begon ik niet de zaak van Leerdam te verschuiven naar de PVV. Ik sprak slechts steun uit aan de eerste opmerking van Plasgootje, bovenaan in dit topic. En mijn verbazing over de vele negatieve reacties daarop, terwijl hij gewoon een feit weergeeft.

Elfletterig (niet gecontroleerd) op 5 april, 2012 - 12:27

@toetssteen: Met alle

@toetssteen: Met alle respect, maar u verwisselt mij met iemand anders. Ik ben niet bezig om de doopcel van cmsuijkerbuijk te lichten. U rekent mij de daden van een ander aan... Lees anders het voorgaande nog even terug.

Ook begon ik niet de zaak van Leerdam te verschuiven naar de PVV. Ik sprak slechts steun uit aan de eerste opmerking van Plasgootje, bovenaan in dit topic. En mijn verbazing over de vele negatieve reacties daarop, terwijl hij gewoon een feit weergeeft.

de zoon van op 5 april, 2012 - 12:34

Elfletterig

toetssteen vergist zich wel vaker door een stukje snel af te raffelen (niet te lezen zeg maar). Niet voor niets dat hij "steen" in zijn naam draagt. Een ezel kent die steen inmiddels wel, toets echter niet en blijft zich stoten.

En feiten doen er hier niet toe. Dat maakt het zo'n ontzettende leuke toestand hier.

Caroline op 5 april, 2012 - 12:34

Ik vind die Leerdam in ieder

Ik vind die Leerdam in ieder geval een vrolijke en herkenbare man, en reeds daarom stak hij met kop en schouders uit boven veel andere kamerleden. De meeste ken ik niet eens meer van naam/gezicht, want in het kader van de fractiediscipline is men onderling inwisselbaar geworden. Geen vleugels meer, slechts nog vlerken.

En uiteraard was het een 'beetje dom' maar nou ook weer niets zo erg of zo opvallend dom (ik heb het over de species kamerlid) dat aftreden wat mij betreft had gemoeten. Vreemd toch dat alleen het kleurloze, risicoloze, gezichtsloze nog gedoogd wordt om gezicht aan een partij te geven.

Liever had ik gezien dat alle kamerleden die zich schuldig maken aan landverraad en de uitverkoop van Nederland zouden aftreden en vervangen zouden worden door mensen die wel doen waarvoor we ze hebben gekozen, dan dat iemand aftreed die zich verslikt in zoiets onnozels als een popgroep en een zoveelste hier gehuisveste oorlogsmisdadiger. Het falen zit niet in het zogenaamd kennen van een oorlogsmisdadiger, maar in het hier laten rondlopen van zoveel oorlogsmisdadigers dat er geen beginnen meer aan is die allemaal uit elkaar te houden en bij naam te kennen. Voor popgroepen geldt misschien hetzelfde, maar daar zie ik het bezwaar niet zo van, dat er daar zoveel van zijn dat je ze niet bij naam kent.

Caroline op 5 april, 2012 - 12:36

aftreedt, natuurlijk.

aftreedt, natuurlijk.

de zoon van op 5 april, 2012 - 12:38

feit:

De heer Leerdam heeft de eer aan zichzelf gehouden. Welk PVV leeghoofd kan dat ook zeggen? En dat na zo'n klein lullig blundertje. Maar oke, wel een erg dom blundertje.

Hoe zit het trouwens met die turkse PVV tante? Heeft ze met al haar intelligentie haar turkse nationaliteit nu inmiddels al opgegeven?

Elfletterig (niet gecontroleerd) op 5 april, 2012 - 13:17

@de zoon van

Ik moet het (helaas) met u eens zijn. Zo mogelijk nog vreemder is dat de onjuiste opmerkingen van toetssteen aan mijn adres (ik was niet degene die de doopcel van suijkerbuijk lichtte) worden beloond met +8, terwijl mijn correctie daarop alweer in de min staat...

Het geeft inderdaad te denken wat betreft het waarheidsgehalte en het vermogen tot begrijpend lezen. En objectiviteit is hier ook al ver te zoeken.

Caroline op 5 april, 2012 - 13:22

Zoon en elfletterig, het gaat

Zoon en elfletterig, het gaat hier niet over de opkomst, verrijzenis en ondergang van plasgootje, toetssteen, elfletterig en zoon, maar om die van John Leerdam. Als jullie zo graag om je eigen staart draaien, kunnen jullie daar dan niet een eigen artikeltje over schrijven, dan kunnen we het daaronder lekker over jullie hebben. Hier heb ik het liever over het onderwerp.

cmsuijkerbuijk op 5 april, 2012 - 13:25

Elfletterig op 5 april, 2012 - 14:17

Plasgootje gebruikt in zijn reactie op mij een verwijzing naar jouw naam, hij schrijft: "vandaar dat mijn alfabet uit slechts 11 letters bestaat, ha, ha!"

Ik denk dat dat Toeststeen op het verkeerde been heeft gezet. Overigens wel betreurenswaardig natuurlijk.

Wat echter niet wegneemt, dat het naspeuren van iemands gegevens in mijn opinie vele malen erger is en beslist niet door de beugel kan en daar bespeur ik in jóuw reactie dan weer niets van. Dat moet zo maar kunnen zeker?

de zoon van op 5 april, 2012 - 13:27

Caroline

zie de posting van elfletterig van 14:17.

Volkomen terecht dat de onzin van toetssteen even recht wordt gezet. En nog "leuker' is het dat die rechtzetting wordt "beloond" met minnetjes.

Het is ontzettend om te lachen, vind ik.

Caroline op 5 april, 2012 - 13:32

@zoon, ik vind John Leerdam

@zoon, ik vind John Leerdam veel leuker.

Jean Wanningen op 5 april, 2012 - 13:35

return of the queen

Leerdam zou al in mei weer plaatsmaken voor de mislukte burgemeesterskandidate Sharon Dijksma, dus waar hebben we het hier eigenlijk over ?

cmsuijkerbuijk op 5 april, 2012 - 13:36

Persoonsgegevens lichten

Geachte redactie, ik deel u bij dezen mede, dat ik niet gediend ben van de naspeuringen naar mijn persoon door ene "Plasgootje". Dit komt bij mij zeer intimiderend over en vind ik niet kunnen hier  of op geen enkel ander forum. (Zie "Plasgootje op 5 april 2012-12:47")
Plasgootje op 5 april, 2012 - 12:47

Het simpele feit, dat iemand de moeite neemt, om de persoonlijke gegevens van een opponent te achterhalen, doet althans bij mij vermoeden, dat je dat niet zomaar doet.

Ik leg het bovenstaande feit dan ook als een officiële klacht bij u neer!

Elfletterig (niet gecontroleerd) op 5 april, 2012 - 13:38

@Caroline

Ik blijf ook het liefst on-topic, maar signaleer dat mensen hier liever overgaan tot het maken van flauwe naamgrapjes en persoonlijke opmerkingen uit de categorie "je hebt nog een plasgootje nodig" en "uw alfabet bestaat maar uit elf letters". Nergens zie ik iemand daartegen ageren.

Vervolgens licht iemand anders de doopcel van suijckerbuijk en krijg *ik* van suijckerbuijk de schuld. Mag ik in zo'n geval dan de foutieve aantijging corrigeren? Het antwoord is kennelijk nee. Het uiteindelijke resultaat is dat mensen die best fatsoenlijk willen discussiëren, uiteindelijk deze site weer verlaten en dat er niets anders dan zelfbevlekking overblijft. Sterkte ermee.

Elfletterig (niet gecontroleerd) op 5 april, 2012 - 13:42

@cmsuijkerbuijk 14:25 / 14:36

U bent er inmiddels achter dat de aantijging aan mijn adres onjuist was, maar u hebt niet het fatsoen om ook maar sorry te zeggen. U loopt wél op hoge poten naar de redactie als iemand uw doopcel licht en u verwacht van mij dan ook nog een moreel oordeel over iets waar ik part noch deel aan heb....

Dubieus gedrag noem ik dat.

de zoon van op 5 april, 2012 - 13:49

De Dagelijkse Praktijk op DDS

"Het uiteindelijke resultaat is dat mensen die best fatsoenlijk willen discussiëren, uiteindelijk deze site weer verlaten en dat er niets anders dan zelfbevlekking overblijft. Sterkte ermee"

Klopt helemaal.

cmsuijkerbuijk op 5 april, 2012 - 13:50

Elfletterig op 5 april, 2012 - 14:38

"Vervolgens licht iemand anders de doopcel van suijckerbuijk en krijg *ik* van suijckerbuijk de schuld.

En wáár geef ik u dan de schuld? Geef dat even aan a.u.b.? Ik geef zelfs een, naar mijn mening, reden, waarom Toetssteen de fout maakte, die hij gemaakt heeft, door u te verwarren met plasgootje. (cmsuijkerbuijk op 5 april, 2012 - 14:25)

U verwijt "ons" dat we niet begrijpend kunnen lezen, maar als dat waar zou zijn, dan weet ik wel, van wie we dat geleerd hebben!

En het was trouwens, nu we tóch zo bezig zijn, Plasgootje die mensen probeert te kleineren door hun échte namen belachelijk te maken. Kijk als je voor een nickname, schuilnaam of wat dan ook kiest, dan ben ik de mening toegedaan, dat je daar ook grapjes over kunt en mag maken, vooral als ze suggestief zijn. Maar met het belachelijk maken van familienamen die je niét zelf kunt kiezen, maak je niet alleen je opponent belachelijk, maar schoffeer je al de mensen met dezelfde naam!

Leer dus eerst maar eens zélf begrijpend lezen, voor je er een ander van beticht, dat hij of zij dat niet kan!

cmsuijkerbuijk op 5 april, 2012 - 13:56

Elfletterig op 5 april, 2012 - 14:42

IK heb je NERGENS van beschuldigd. Léés mijn reacties nou eens. (Nogmaals: cmsuijkerbuijk op 5 april, 2012 - 14:25) En waarom moet IK dan verontschuldigingen aanbieden voor iets, dat ik helemaal NOOIT gezegd of beweerd heb? Ik geef je verdomme zelfs gelijk!

Maar het spreekt wel boekdelen over jou, dat je deze vergissing van Toetssteen verschrikkelijk vindt (terecht), maar dat je voorbij gaat aan het feit, waar het uiteindelijk over gaat: Dat er iemand mijn persoonsgegevens aan het uitvissen is!

Nou nóg mooier. Over dubieus gedrag gesproken........

cmsuijkerbuijk op 5 april, 2012 - 13:58

de zoon van op 5 april, 2012 - 14:49

Ik zou, als ik jou was, niet zo maar klakkeloos achter iemand aan hollen, want je richt je commentaar volledig op de verkeerde persoon! Zulke mensen kunnen we inderdáád missen op dit forum!

de zoon van op 5 april, 2012 - 13:59

Elfletterig

welkom in de schunnigheid van de vaste DDS reaguurders. Verwacht nooit of te nimmer een klein woordje van sorry maar bereid u voor op aanvallen boven- en onder de gordel wanneer u als fatsoenlijk mens een poging waagt het eea op een nette manier recht te zetten. Men beschikt hier over bijzonder korte lontjes (zoals u aan den lengte van het lontje van Suijkerbuijk duidelijk kunt zien).

Ik kwam hier voor een tijdje terug voor het eerst en het valt me op dat de "grote bekken' er allemaal nog zitten terwijl de meeste fatsoenlijke mensen waarme het juist leuk debatteren zou moeten zijn alweer weg zijn.

Ik ben benieuwd hoelang u het vol zult houden in deze arena.

De heer John van Leerdam is als onderwerp van deze draad de meest fatsoenlijke geweest.

tipo op 5 april, 2012 - 14:02

pu-liehies

Ga even een rondje wandelen op het strand jongens.

Plasgootje op 5 april, 2012 - 14:02

@Suikerfeest: Hee buikje! FF lezen:

Ik ben alleen maar over je naam begonnen omdat je over mijn naam begon (weet je nog)?

Ik ben alleen naar over je echte (familie)naam begonnen omdat je mij verweet hier niet mijn echte naam te gebruiken (weet je nog)?

Een naam ff googlen is hier strafbaar?

Tip: Denk ff na voordat je weer nieuwe missers maakt.

Elfletterig (niet gecontroleerd) op 5 april, 2012 - 14:06

Wat een kleuterklas hier zeg,

Wat een kleuterklas hier zeg, onvoorstelbaar. Suijckerbuick, u was in je eerste reactie aan mijn adres al bezig om te bashen:

 schreef op 5 april 2012 om 12:23 uur:
Door Plasgootje en Elfletterig wordt wijselijk maar gezwegen over ene Mariko Peeters. Ik zou zeggen: "Voor je kritiek hebt op een ander, zoek dan eerst eens bij je eigen clan". Maar het kan bij deze personen ook niet anders. Als je nog een plasggotje nodig hebt, heb je de jaren van verstand blijkbaar nog niet bereikt en als je alfabet uit 11 letters bestaat, ben je ook nogal beperkt!

En dat is dan het "discussiegedrag" van een - naar nu blijkt - volwassen man, die nota bene als rijksambtenaar werkt. Lopen inhakken op zo'n raar figuur als Leerdam. Maar zelf ook in overheidsdienst en geen haar beter.

Dit is echt het afvoerputje van internet, wat een bagger...

cmsuijkerbuijk op 5 april, 2012 - 14:25

Elfletterig op 5 april, 2012 - 15:06

Jullie hadden al vóór mijn reactie al meerdere keren gereageerd op andere postings en daarbij ging het ook niet al te zachtzinnig aan toe.

Bovendien en dat heb ik je al proberen uit te leggen, als je zélf, met je vólle verstand (neem ik toch aan) een alias verzint als Plasgootje of Elfletterig, dan nodig je a.h.w. daarmee uit, om daar tijdens een discussie grapjes over te maken.

Het gróte verschil met een échte naam is, dat je die niét uit vrije wil gekozen hebt, maar van je ouders hebt gekregen. Door déze namen belachelijk te maken, beledig je ook andere mensen, dan alleen de opponent.

En is het wérkelijk zó'n drama, wat ik geschreven heb? Nou dan kun je maar weinig hebben hoor!

Je moest eens zien wat anderen allemaal hier neerschrijven. Dan is dit niks hoor!

Maar van mensen hun persoonlijke gegevens naar boven halen, en dan ook nog als verwijten gebruiken: Ik ben een volwassen man, bovendien ook nog eens rijksambtenaar en dan zou ik inhakken op Leerdam en ben ik zelf geen haar beter! Ziedaar: De eerste vruchten van Plasgootjes navorsingen!

Zal ik u eens wat zeggen: "Ik heb hier bij dit onderwerp zelfs NERGENS de naam Leerdam gebruikt!"

Het enige wat ik heb aangegeven is, dat jullie (Plasgootje en jij) Mariko Peeters voor alle veiligheid maar niet noemden.

Ik kom steeds meer tot de conclusie, dat je niet leest wat ik geschreven heb!

En beste Elfletterige (hopelijk volgt de rest ook nog), als je niet tegen een stootje kunt, tsja, dan moet je misschien toch op een blog zijn, waar ze het wél met je eens zijn!

En dan nog dit: Hen je nu gelézen wat ik in mijn vorige reacties geschreven heb? Want je blijft je beschuldigingen maar herhalen over iets waar ik part nog deel aan heb en daarbij eis je ook nog eens van mijn kant excuses. Ik dénk zo maar, dat het andersom moet zijn!

En nou vind ik het genoeg geweest. Einde discussie!

cmsuijkerbuijk op 5 april, 2012 - 14:36

Plasgootje op 5 april, 2012 - 15:02

Vanaf je allereerste reactie op een van mijn postings, heb je mijn naam al belachelijk gemaakt (gebrek aan argumenten waarschijnlijk). Ik ben daar nooit mee begonnen. En als jij zelf een belachelijke/lachwekkende schuilnaam kiest, moet je niet gek opkijken, als daar tijdens een discussie wel eens gebruik van wordt gemaakt.

Je hebt dus mijn familienaam niet belachelijk te maken en ten tweede wijst het op een zieke geest, als je uit een soort van wraak, de persoonsgegevens van iemand uit gaat zoeken. Geef dan een of andere leuke/grappige/humoristische reactie! Maar dit is wel héél andere koek, mensen hun persoonsgegevens uitzoeken! Makkelijk te vinden of niet, dat doet er helemaal niet toe!

Je beledigt niet alleen mij, maar ook alle andere mensen met dezelfde familienaam, die NIET zelfgekozen is en als je dat niet snapt of wilt snappen, dan ben je nog zieliger dan ik al dacht!

Het beste!

Plasgootje op 5 april, 2012 - 14:48

Oh jee, betrapt door sukkelbuik

Oh mijn Suikergod!

Ja, ik beken het! Ik heb een zieke geest!

Ja, ik wil wraak, vandaar dat ik je naam gegoogled heb! Ik beken het! Wat ben ik een slecht mens!

En ja, helemaal goed gezien, ik ben idd zieliger dan je al dacht. Help me!

Zo, hebben we dat ook weer gehad.

Of niet?

Nee, want ik heb een zieke geest, dus is het tijd voor een paar (Rijks-)ambtenarenmoppen!

En ja, ze zijn enorm flauw, maar wellicht toch een (licht-)puntje van hekenning voor sukkelbuik.

-Komt een ambtenaar vol zweet in huis, vraagt zijn vrouw. Wat is er? Ach de computers waren kapot, we moesten zelf denken.

-Paniek op het gemeentehuis! Melding van de postkamer: "De bestelformulieren voor de bestelformulieren zijn op!"

-Weet je waarom 21 maart is uitgeroepen tot de dag van de ambtenaar? Op 21 maart is de winterslaap voorbij en begint de voorjaarsmoeheid.

-Waarom loopt er in rijksgebouwen een witte streep door het midden van de gang? Dat is om te voorkomen dat de ambtenaren die te laat binnenkomen botsen met de ambtenaren die te vroeg weggaan. De streep is inmiddels weer weggehaald; reden: het bleken dezelfden te zijn

-Een ambtenaar zit koffie te drinken. De kantine-juffrouw vraagt hem: "Wilt u nog een tweede kopje?" "Neen, dank u wel, anders kan ik vanmiddag niet slapen!"

-Een ambtenaar komt 's morgens te laat op z'n werk. Hij zegt tegen z'n chef: "Ik heb me overslapen, mijnheer". Waarop de chef antwoordt: "Verrek, slaap je dan thuis ook nog?"

-Een ambtenaar staat voor het raam van zijn kantoor. Een collega komt binnen en gaat naast hem aan het raam staan. Ze kijken samen naar de plantsoenarbeiders. Zegt de eerste ambtenaar: "Die lui doen nu al zeker drie uur helemaal niets!"

-Er komt een ambtenaar bij zijn baas. Hij zegt: "Baas, ik vind dat mijn salaris niet in overeenstemming is met mijn verrichte arbeid."
"Ben ik met je eens", zegt de chef,"maar ik mag je helaas niet minder betalen dan het minimumloon."

Plasgootje op 5 april, 2012 - 14:50

@suikerfeest

Als je nog meer moppen wil, hoor ik het wel.

Kun je evt ook zelf doen, gewoon 'ambtenaren moppen' ff googlen.

Mocht het niet lukken, hoor ik het wel.

Succes!

Gielah op 5 april, 2012 - 15:14

Strafbaar gedrag.

@Plasgootje:  wat een bijzonder onaardig en onbeschaafd mens bent u!

Beseft u wel dat u met het hier neerzetten van persoonlijke gegevens over een mede-reageerder, die u daar geen toestemming voor gegeven hebt, een strafbaar feit hebt gepleegd?

Daar is een wet voor!

Meneer Suijkerbuijk kan .... als hij dat zou willen.....achter elkaar naar de politie gaan en die gaat dan hier, bij de beheerder, naar uw IP-adres informeren..... en bingo!

Ik plaats dat u dat beseft en netjes inbindt en sorry zegt, gaat u nu ook nog even aan het doordollen en -joelen?

Weet u wel zeker dat u al in staat bent om met normale, nette, volwassen mensen om te gaan?

Conan op 5 april, 2012 - 15:15

Clinton

Bij kritiek op Lucassen moet ik altijd aan de met name door link bewierookte Bill Clinton denken:

"Eric Lucassen
Hij wordt beschuldigd van wangedrag tegenover zijn buren en is veroordeeld wegens ontucht met

ondergeschikten in zijn functie als onderofficier van het leger."

Lucassen was onderofficier. Bill Clinton Supreme Commander... En beroepsleugenaar.

Maar Lucassen is een schurk en Clinton "een van de beste presidenten evâr". Tsja zo kennen wij ons linkse vrindjes. Geen moraal, geestelijk beperkt en hypocriet tot op het bot...

peter33 op 5 april, 2012 - 15:16

who's next

Huub Stapel weet ook wie John Leerdam is.

vanaf 11:00     http://www.youtube.com/watch?v=WYhiUgMcZzk

Plasgootje op 5 april, 2012 - 15:18

@Gielah

"Beseft u wel dat u met het hier neerzetten van persoonlijke gegevens over een mede-reageerder, die u daar geen toestemming voor gegeven hebt, een strafbaar feit hebt gepleegd?

 

Daar is een wet voor!"

Vertel!

Ik ben een juridische leek. Welke wet is dat dan?

Ik ben een criminele Googler. Voer voor Fred Teeuwen!

de zoon van op 5 april, 2012 - 15:22

een strafbaar feit?

Gewoon simpele gegevens die vrij op het internet te vinden zijn. Plasgootje is een brutraaltje (net als die lieve aardige en hoogst gewaardeerde ventilator van u) maar doet niets wat strafbaar is. Plasgootje gist naar meneer Suijkerbuijk en verhip, gootje lijkt de juiste meneer Suijkerbuijk te hebben aangesproken.

Vanwaar toch die selectieve verontwaardiging?

En Lucassen? Da's een kaal schatje met een hoge aaibaarheidsfactor. Een knuffeldiertje om in uw armen te sluiten (lach even naar het vogeltje)

© 2009 - heden Dagelijkse Standaard. Alle rechten voorbehouden.