Extreem-linkse activist: gaat u maar rustig slapen

Geen categorieapr 27 2012, 17:59
Staatsschuld is helemaal niet zo erg. Dat meent Rodrigo Fernandez, full-time activist met een aanstelling bij de Universiteit van (hoe kan het ook anders) Amsterdam.

De staatsschuld behoort met 65% van het BNP tot een van de allerlaagste schuldratio’s van het Eurogebied. (...) De schuldverhouding in het Eurogebied is gemiddeld 87% en in bijvoorbeeld Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België bedraagt de schuld respectievelijk 83%, 86% en 98% van het BNP.

Nogal wiedes dat Nederland een van de allerlaagste schuldratio's heeft. We hebben per slot van rekening een van de krachtigste economieën. Dat Fernandez de ambitie uitspreekt om te vervallen tot een soort reserve-Griekenland, is ronduit walgelijk. Griekenland is een mooier land, maar in Nederland is het vooralsnog echt prettiger wonen. En tsja, Duitsland en schuld. U moet maar niet op deze link klikken. Anders gaat u alleen maar denken dat er goede redenen zijn waarom de Duitsers een grotere schuldenberg hebben. Beter draait u zich gewoon een keer om. Met de vingers in de oren 'lalala ik hoor je niet' roepen, is immers ook een mooie manier om uit de crisis te geraken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten