Lage toename BNP zorgt voor stress in Amerika

Foto:

Amerikanen maken zich grote zorgen over de langzame groei van het BNP. In het eerste kwartaal van dit jaar nam het BNP namelijk met een magere 2,2% toe, wat aanzienlijk minder is dan de score van een jaar geleden, toen er nog sprake was van 3% groei.

Wat dit inhoudt? De Amerikaanse economie kon weleens in bijzonder lastig vaarwater komen. Alweer ja. En ja, dat ondanks (of misschien dankzij) Obamas economische beleid.

Voor de verkiezingen geldt dat, hoe slechter het gaat met de economie, hoe groter de kans dat Romney er toch een overwinning uitsleept.

Amerikanen maken zich grote zorgen over de langzame groei van het BNP. In het eerste kwartaal van dit jaar nam het BNP namelijk met een magere 2,2% toe, wat aanzienlijk minder is dan de score van een jaar geleden, toen er nog sprake was van 3% groei.

Wat dit inhoudt? De Amerikaanse economie kon weleens in bijzonder lastig vaarwater komen. Alweer ja. En ja, dat ondanks (of misschien dankzij) Obamas economische beleid.

Voor de verkiezingen geldt dat, hoe slechter het gaat met de economie, hoe groter de kans dat Romney er toch een overwinning uitsleept.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!