Obamas Buffett-regel levert staat niets op

Foto: Barack Obama speelt de verschillende klassen weer eens tegen elkaar uit: klassenoorlog! Yay! Het enige probleem met zijn aanpak? Zijn "Buffett-regel" - die 'de rijken' meer belasting laat betalen - levert de Amerikaanse staat nagenoeg niets op. De 'extra inkomsten' stellen DC in staat om het begrotingstekort van het jaar 2011 in... 514 jaar tijd af te betalen.

Ja, dat leest u goed: in 514 jaar. En Obama maar opscheppen dat het echt dé oplossing is.

Wat een clown.

Barack Obama speelt de verschillende klassen weer eens tegen elkaar uit: klassenoorlog! Yay! Het enige probleem met zijn aanpak? Zijn “Buffett-regel” – die ‘de rijken’ meer belasting laat betalen – levert de Amerikaanse staat nagenoeg niets op. De ‘extra inkomsten’ stellen DC in staat om het begrotingstekort van het jaar 2011 in… 514 jaar tijd af te betalen.

Ja, dat leest u goed: in 514 jaar. En Obama maar opscheppen dat het echt dé oplossing is.

Wat een clown.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!