Obamas Buffett-regel levert staat niets op

Foto: Barack Obama speelt de verschillende klassen weer eens tegen elkaar uit: klassenoorlog! Yay! Het enige probleem met zijn aanpak? Zijn "Buffett-regel" - die 'de rijken' meer belasting laat betalen - levert de Amerikaanse staat nagenoeg niets op. De 'extra inkomsten' stellen DC in staat om het begrotingstekort van het jaar 2011 in... 514 jaar tijd af te betalen.

Ja, dat leest u goed: in 514 jaar. En Obama maar opscheppen dat het echt dé oplossing is.

Wat een clown.

Barack Obama speelt de verschillende klassen weer eens tegen elkaar uit: klassenoorlog! Yay! Het enige probleem met zijn aanpak? Zijn “Buffett-regel” – die ‘de rijken’ meer belasting laat betalen – levert de Amerikaanse staat nagenoeg niets op. De ‘extra inkomsten’ stellen DC in staat om het begrotingstekort van het jaar 2011 in… 514 jaar tijd af te betalen.

Ja, dat leest u goed: in 514 jaar. En Obama maar opscheppen dat het echt dé oplossing is.

Wat een clown.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!