Robots op de Wallen

Visionair of wereldvreemd?

Twee Nieuw Zeelandse professoren zien het helemaal voor zich: tegen 2050 zijn alle menselijke hoeren in het Red Light District vervangen door robots. Voor de PvdA zal het een zorg minder zijn: eindelijk een manier om de schandvlek op het Amsterdamse gezicht te fatsoeneren. In plaats van louche uitbaters, zullen keurige nerds de dienst uit gaan maken. Maar willen we seks met robots?

De proffen hebben een punt: virtualisering van de seks is wel de kant die we opgaan. Technologie heeft zich diep in het menselijke sociale en seksuele leven gedrongen. Het lijkt nu misschien onvoorstelbaar om ‘de liefde te bedrijven’ met een robot, maar eigenlijk is het maar een kleine stap gezien vanuit alle speeltjes en gebruiken die nu gangbaar zijn.

Daarbij heeft het aanzienlijke voordelen. Er hoeven geen vrouwen meer geronseld en uitgebuit te worden en het zal de hygiëne enorm ten goede komen. Bovendien is het mogelijk dat robots u de visuele en seksuele perfectie leveren die een prostitue van vlees en bloed nooit zou kunnen bieden.

Maar zullen we in veertig jaar zo ver heen zijn dat we ‘perfecte’ seks met robots verkiezen boven de imperfecte omgang met mensen van vlees en bloed?

Wat tegenstanders van prostitutie vaak vergeten, is dat er ook een heel menselijke kant aan de prostitutie zit. Niet alle klanten komen voor plat seksueel vermaak. En niet alle prostituees doen hun werk met tegenzin. Juist het menselijke aspect maakt de prostitutie op een bepaalde manier ‘mooi’ en dat zou een robot nooit kunnen vervangen.

Robots zouden een einde maken aan een hoop problemen in deze omstreden branche. Maar tegelijkertijd zouden ze de prostitutie reduceren tot iets louter banaals. Hopelijk worden we nooit zó onmenselijk.

Foto

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

16 reacties
 1. Wellicht gaan robots geobsedeerd raken door seks en er vervolgens een niet aflatende stroom stukjes over schrijven.

 2. Ideaal voor stemvee herders als Adolf W. Eindelijk ‘n fractie die geen tegengas geeft!

 3. Lijkt me meer iets voor mensen die ook genoegen nemen met verkiezingen in een éénpartijstaat.

 4. Er zijn heel wat activititen waarvan iedereen zal staan te juigen als robots het van ons zouden kunnen overnemen. Maar prostitutie? Dat is nu juist iets waar we als mensen zo beren goed in zijn en nog leuk vinden ook?

 5. Hoe moeten vrouwelijke verslaafden dan hun geld bij elkaar gaan verdienen als ze door robots worden weggeconcurreerd? Met het beroven van bejaarden waarschijnlijk, daarvan zijn er in de toekomst toch genoeg.

 6. Neem net m’n pilletje, met ‘n goeie blow en ‘n lekkere borrel! Dat jij me niet leuk vindt, is jouw probleem. Ik ben tevreden met 12-09-2012! Caroline, Mijn partij bestaat niet meer. Doe mij maar multi-cultureel pascifisme!!

 7. begin eens met een robot-hond of -kat.

  Voordeel van het laatste: geen bak meer verschonen, geen haren op de bank.

  Hond: niet nodig uit te laten, maar oeps: daar had je dat beest toch voor?

  Af en toe heb ik een logeerhond. Dat geeft veel aanspraak tijdens wandelingen.

  Misschien handig bij een robothond om facebook meteen in te bouwen.

   

  trouwens: geldt wippen met een robot als overspel?

 8. Niet mijn onderwerp – maar wel een goed idee om de stukken van Pauline voortaan met een opblaaspop te illustreren.

 9. Robots op het binnenhof? Robots in het ziekenhuis? En wie zijn exact die twee Nieuw Zeelandse proffesoren? Vervolgens, waarom houden zij zich bezig met robots voor de Wallen hier en niet met de rosse buurt in Auckland bijv.?

 10. Als ze dan maar niet op Microsoft Windows gaan werken, ben je lekker aan het frutselen, krijg je opeens ‘the blue screen of death’. Overigens lijkt het me zinvoller robots in de 2e kamer neer te zetten, en dan met name bij de fracties van het CDA en VVD, die tekenen alles automatisch wat hun voor de neus komt.

 11. Ik denk dat jij mij wel begrijpt. Ik ben ‘t menselijk spoor ook ‘n btje bijster sinds Burundi ’93 en later Rwanda. Hoe kunnen mensen zich zo tegen elkaar keren?! Maar, hoe links ik ook ben, Afrika zal het zelf ook moeten leren. Dit geldt ook voor Rusland e.o., het Midden Oosten EN Noord Amerika!! Maar wat Afrika betreft, hebben we wel ‘n plicht, gezien ons verleden daar!!

 12. Ik denk dat jij mij wel begrijpt. Ik ben ‘t menselijk spoor ook ‘n btje bijster sinds Burundi ’93 en later Rwanda. Hoe kunnen mensen zich zo tegen elkaar keren?! Maar, hoe links ik ook ben, Afrika zal het zelf ook moeten leren. Dit geldt ook voor Rusland e.o., het Midden Oosten EN Noord Amerika!! Maar wat Afrika betreft, hebben we wel ‘n plicht, gezien ons verleden daar!!

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.