Klik hier als u meer wilt lezen over ons privacybeleid en gebruik van cookies.

(Niet meer tonen)

Ik houd van de VS, dan heb je iets uit te leggen als student

Geplaatst door Timon Dias op 7 mei, 2012 - 13:00

In de collegebanken zijn discussies over de aanstaande Amerikaanse verkiezingen niet ongewoon. Ook toen 4 en 5 mei naderden kwam Amerika vaak ter sprake.

In strijd met modieuze sentimenten houd ik van de VS. Zeker als student heb je dan blijkbaar iets uit te leggen. Zonder uitzondering verkeer ik na het uiten van deze opvatting dusdanig in de minderheid dat ik genoodzaakt ben mij te verantwoorden voor deze deviante denkbeelden.

Er heersen onschuldige en soms terechte beelden over Amerika als een land van overgewicht, overvloed, domheid en voor Europeanen onbegrijpelijk religieus. Er heersen ook minder onschuldige, maar desalniettemin breed gedragen opvattingen over Amerika als koloniale mogendheid en onderdrukker, systematische mensenrechtenschender en als algemene bron van al het kwaad in de wereld. Ik heb dit nooit begrepen.

Amerika is in mijn ogen de meest morele supermacht in de geschiedenis van de mensheid. Dit doet menig wenkbrauw fronsen, maar er is historisch gezien geen andere conclusie mogelijk. Wellicht is Amerika niet perfect, maar het minst immoreel is toch gelijk aan het meest moreel? Daarbij is Amerika de redder en beschermheer van de vrije wereld.

Het is, met name in progressieve kringen, diep weggezakt hoeveel West-Europa aan de VS te danken heeft. Het is simpel, zonder de VS waren alle Europeanen dan wel Nazi´s of, iets minder waarschijnlijk, Communisten. Ikzelf was, als Sri Lankaans untermensch, waarschijnlijk geëindigd in een obscuur slavenkamp of als lampenkap voor sfeerverlichting.

Zonder de VS en hun offer van meer dan 400.000 soldaten had de wereld niet bevrijd kunnen worden het Nazisme, Fascisme en het Japanse Keizerrijk. Vaak wordt tegengeworpen dat de VS zich pas in de strijd mengden na Pearl Harbor en dat zij het alleen uit eigen belang deden, want zo zijn Amerikanen. Maar vallen de VS uitstel van interventie te verwijten na de Eerste Wereldoorlog? En is het kwaadaardig dat zij eigenbelang hadden bij hun acties, het zijn toch ook maar mensen?

De VS intervenieerden en vernietigden het Nazisme en Fascisme, maar een dag later stond het Communisme aan de poort. Ondanks dat deze ideologie geen rassenleer hanteerde, was het een bruut en mensonterend systeem dat volgens ‘The black book of Communism’ zo’n 94 miljoen levens eiste. Ja, de VS hebben Europa ook van dit kwaad gered.

Maar het is nog steeds niet anders. De wereld wendt zich nog steeds tot de VS als men in nood verkeert. En als het er op aankomt kan ook Europa nog steeds weinig maken zonder Amerika. Zie de Kosovo oorlog in 1999, waar Europese onderhandelingen op niets uit liepen en de VS uiteindelijk door militair ingrijpen een complete genocide voorkwamen.

Zelfs bij het verdrijven van Khadaffi kon Europa niet zonder de VS. Amerika leverde tankvliegtuigen (30 van de 40) om luchtaanvallen draaiende te houden en zij leverde precisie wapens voor Europese luchtmachten toen de eigen voorraad op was. Bovendien lag er tijdens de aanval een grote Amerikaanse marinemacht voor de Libische kust, waaronder de onderzeeër USS Florida die met zo’n 100 kruisraketten op luchtafweergeschut, de weg vrij maakte voor luchtaanvallen.

Maar Amerika is meer dan haar overweldigende militaire potentieel. Het is een democratie die gesticht is op destijds ongekend verlichte beginselen. Hoe kan men niet geraakt worden door de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring uit 1776 die stelt: ‘We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.’

Het was het eerste land in de moderne geschiedenis waar individuen daadwerkelijk vrij en gelijk voor de wet waren, en nog steeds garandeert het eerste amendement een grotere vrijheid van meningsuiting dan in Europa.

Daarbij is Amerika nog het minst slachtoffer geworden van een destructief gevolg van welvaart: entitlement. Waar men in Europa is aangeleerd dat men recht heeft op comfort en voorspoed louter omdat men bestaat, is in Amerika de heersende leer nog steeds dat comfort en welvaart alleen mogen volgen uit inzet en talent. En precies dat haalt het beste in de mens naar boven.

Waar Europeanen zich vooral afvragen wat hun land voor hun kan betekenen, vragen echte Amerikanen zich af wat zij voor hun land kunnen betekenen. En dat is iets schitterends.

Momenteel is Amerika de enige potente force of good in de wereld. In tegenstelling tot andere supermachten beschikken de VS over ethiek en verantwoordelijkheidsgevoel. Rusland en China bijvoorbeeld gaven hun minachting voor mensenlevens onlangs nog te kennen door hun tegenstand tegen een interventie in Libië en hun veto tegen een interventie in Syrië.

Naar wie kijken wij voor het beteugelen van het Iraanse regime, Noord Korea, Al-Qaida en soortgelijke dreigingen? The United States of America.

In dit licht is het onbegrijpelijk dat zoveel jongeren de VS op zo’n gepassioneerde en overtuigde wijze minachten. Anti-Amerikanisme heeft zijn intrede gedaan tijdens de culturele revolutie van ‘68 en heeft zich sindsdien geconsolideerd, met name in het academische circuit. Het is zo mogelijk de meest ondankbare culturele attitude uit de geschiedenis en ik ervaar het als een zwarte vlek op mijn generatie.

Maar de meest onaantrekkelijke eigenschap van Amerikabashers is nog wel dat zij nog steeds doen alsof zij op de barricade staan en zich moedig verzetten tegen een overmacht aan kortzichtige meningen. Misschien is deze houding een overblijfsel van het revolutionaire karakter van het gedachtegoed van generatie ´68, maar het kan haast niet ongepaster. Zij zijn namelijk, met name op de universiteiten, zèlf de kortzichtige overmacht. En de sympathisanten van de VS zijn de onbegrepen minderheid die zich verzetten tegen de heersende leer. Een leer die wordt uitgedragen door de overgrote meerderheid van professoren en die als zoete koek wordt geslikt door de overgrote meerderheid van studenten. Deze studenten wanen zich moedig, maar zijn niets dan slachtoffers van de nieuw- linkse tijdsgeest.

Ik houd niet alleen van de VS, ook steun ik Israel. Dit wordt door de meeste studenten als nog onbegrijpelijker ervaren. Deze universitaire hoofdzonde zal ik volgende week toelichten.

 

 

Sinds korte tijd schrijf ik elke maandag een wekelijkse column voor DDS. Klik hier voor overzicht van eerdere artikelen, of volg mij op twitter.

Reacties

de Bourgondiër op 7 mei, 2012 - 13:16

Hear hear

Chapeau, beste man. Een goed onderbouwde visie met een hoog realiteitsgehalte. Daar lezen we er helaas te weinig van dezer dagen.

Matthijs op 7 mei, 2012 - 13:25

Goed stuk

Goed stuk, het heeft een kop, een body en een staart.

Wat ik met name mooi vindt aan de Amerikaanse grondwet, is dat zij gegeven is aan de Amerikanen door God. Nu geloof ik daar helemaal niet in, maar het is een goed concept. De rechten zijn door iets gegeven wat boven de politiek staat, en daarom kan de politiek ze niet afnemen.

Bij ons kan alles worden afgenomen, met de streek van een pen.

Caesar Lion Cachet op 7 mei, 2012 - 13:37

I love America

LS...

Al was het maar om dat ze Europa bevrijd hebben van de Duitse fascisten. De communisten moeten we zelf opruimen en het wordt tijd dat we daar eens mee gaan beginnen. Maar ja... Die zitten verborgen in de 5e Colonne van Groen Links, SP , PvdA en de Wereld Draait Door. Nieuws Uur niet te vergeten...

shrimpocat op 7 mei, 2012 - 13:47

Nu al weer veruit de beste

Nu al weer veruit de beste column van de week.

Nog1 op 7 mei, 2012 - 14:24

vs

Die bevrijding van de Nazi's is niet alleen dankzij die 400000 Amerikaanse gesneuvelden. Die 25 miljoen Russen die sneuvelden waren ook niet onbelangrijk.

'Wellicht is Amerika niet perfect, maar het minst immoreel is toch gelijk aan het meest moreel?'  Dat is relatieve moraliteit. Het minst amoreel/meest moreel wil nog niet zeggen dat het moreel genoeg was. Zeker het gooien van atoombommen op burgers (en napalm op burgers) kunnen we op geen enkele manier moreel rechtvaardigen.

De grondwet uit 1776 met de zin that all men are created equal werd tot de jaren '60 niet uitgevoerd. Zwarten en indianen waren allesbehalve equal.

'in Amerika de heersende leer nog steeds dat comfort en welvaart alleen mogen volgen uit inzet en talent' lekker eerlijk als talent een kwestie van genen en de financiele situatie van iemands ouders behelst. Dit is geen argument vóór, maar juist één van de betere argumenten tegen de VS.

'Naar wie kijken wij voor het beteugelen van het Iraanse regime, Noord Korea, Al-Qaida en soortgelijke dreigingen?' Veel dreigingen, zoals Al Qaida, waren juist Amerikaanse uitvindingen die als een boemerang terugkwamen. Anderen in dit rijtje zijn Saddam Hoesein en Noriega.

De VS hebben te veel positieve invloed gehad om haar een schurkenstaat te noemen, maar het zou van kortzichtigheid, naiviteit en oneerlijkheid getuigen als we haar zouden gaan verheerlijken.

Caesar Lion Cachet op 7 mei, 2012 - 15:32

Nog Een...

LS...

Ik zou zeggen ! Pleurt lekker op en met de groeten aan Poetin !

Thomas Jefferson op 7 mei, 2012 - 15:52

Het enige probleem van de USA

Het enige probleem van de USA is dat ze de oorlogsapparatus niet hebben kunnen stoppen nadat de Tweede oorlog & de koude oorlog eindigden. Het moloch dat er nu heerst is de vijfde colonne, waardoor het geen ene zak uitmaakt wie de nieuwe president is.

Voor de rest beaam ik de USA als een geweldig land vanwege de Grondwet, zijn geschiedenis van vrijheid en de bijdrage aan de wereldvrede in de afgelopen 60 jaar.

janos73 op 7 mei, 2012 - 15:57

Zonder de inzet van de Russen

Zonder de inzet van de Russen spraken we hier nu allemaal Duits. De Russen hebben het merendeel van het Duitse leger verslagen.

Natuurlijk gedeeltelijk met behulp van Amerikaans materieel en geld, maar toch. De beste tank van WOII is de T34, Grootse veldslagen van WOII Kursk, Stalinggrad, Leningrad.

Matthijs,

de grondwet van de VS is zeker niet gegeven op god er wordt zelfs niet naar God verwezen behalve dat er godsdienstvrijheid heerst. Dat godsidee in de grondwet is een "uitvinding" van rechtse Amerikaanse politici en Fox news.

MDV op 7 mei, 2012 - 16:47

Andere Ervaring

Ik kan niet zeggen dat ik mij 100% in dit verhaal herken. Hoewel de UvA vol zit met lefties heb ik nooit van medestudenten verhalen gehoord over Amerika als de grote boeman van de wereld. Wel worden er hier en daar (terechte) kanttekeningen geplaatst bij de goedheid van Amerika, maar het bombardement van Dresden en de rol van de VS bij de daad van vrije keuze afkeuren is iets anders dan de VS haten. Ook als medestudenten afgeven op 'de grote bedrijven' gaat het niet specifiek over Amerika. Zelfs een opmerking als 'ik ben pro-life' leidde niet tot ruzie.

Misschien spreek ik net met de goede studenten, en jij met de verkeerde, maar zo uitzonderlijk is niet anti-Amerikaans zijn op de universiteit nou ook weer niet. Met je redenen om pro-Amerikaans te zijn ben ik het trouwens grotendeels eens.

Frank op 7 mei, 2012 - 18:10

Ja Janos, en de beste Duitse

Ja Janos, en de beste Duitse Pantserdivisies werden in de slag bij Bastogne vernietigd.  Niet door de Russen.

Caroline op 7 mei, 2012 - 18:46

janos73, ja, die sovjets, die

janos73, ja, die sovjets, die hebben hard gevochten, maar niet dan nadat ze in de dertiger jaren geholpen hadden het Duitse leger te herbewapenen en te laten oefenen, en niet dan nadat het vriiendschapsverdrag (Molotov-Ribbentrop pact) niet door Hitler werd opgezegd door de USSR onverhoeds aan te vallen. Zonder de Amerikanen spraken we allemaal Russisch.

Van de Amerikanen als volk houd ik, hun constitutie vind ik een voorbeeld, maar de laatste regimes daar verpesten het niet alleen voor het volk daar maar ook elders in de wereld. Vergeet daarbij niet dat met de NDAA en die laatste executive order de constitutie de facto is afgeschaft.

Ik maak me ernstige zorgen om de Amerikanen, om hen sluit het net van de dictatuur net zo nauw als om ons. Gelukkig zijn zij, anders dan wij, niet ontwapend door hun regime.

Als Amerika valt, is er voor ons geen hoop meer, tenzij we onszelf bevrijden.

Oscar op 7 mei, 2012 - 19:03

Ik hou van de Amerikaanse

Ik hou van de Amerikaanse burgers, maar niet  van de Amerikaanse overheid. De overheid die aanvalsoorlogen georganiseerd heeft en goedkoop grondstoffen weg kaapt met de dollar die alleen zij mogen drukken. De overheid die de eigen bevolking voor minstens de helft onteigent om er oorlogen en wars on drugs er mee te financieren. Nee, ik hou niet van de Verenigde Staten.

Likoed Nederland op 7 mei, 2012 - 19:23

Maar waarom deze reactie?

Maar waarom deze reactie?

De Brits-Nederlandse schrijver Ian Buruma – winnaar van de Erasmusprijs 2008 – verwoordt het zo: In een wereld waarin zoveel dictators hun eigen bevolking afslachten en onderdrukken is er iets vreemds met de grote boosheid van sommige Europese intellectuelen over Israel en de Verenigde Staten. De oorzaak van dit irrationele gedrag kan verklaard worden uit ‘schuld’ en ‘angst’.

De beide door de Europeanen veroorzaakte wereldoorlogen resulteerden in zo verschrikkelijke slachtingen dat Europeanen besloten om kolonialisme en militaire macht af te zweren, om een periode van vrede en non-interventie te bereiken.

Het werd een beetje een ‘fool’s paradise’, want dit kon alleen bereikt worden dankzij de bescherming van de Verenigde Staten, de enige Westerse democratie die bereid was om nog aan machtspolitiek te doen.

Eenzelfde schuldgevoel heerst rond Israel, dat door de omstandigheden genoodzaakt is om methoden te gebruiken die Europa aan haar koloniale verleden herinnert. [Aanvulling Likoed: uiteraard speelt hier ook nog het schuldgevoel rond de holocaust door heen.]

Zo herinneren beide landen Europa eraan hoe het zelf ook eens was en daarom worden zij gehaat.

De angst bestaat eruit dat deze beide landen Europa uit haar ‘fools’s paradise’ trekken naar de nachtmerrie die het gehoopt had achter zich te kunnen laten.

Oscar op 7 mei, 2012 - 19:42

@ Likoed Nederland,   "In een

@ Likoed Nederland,

"In een wereld waarin zoveel dictators hun eigen bevolking afslachten en onderdrukken is er iets vreemds met de grote boosheid van sommige Europese intellectuelen over Israel en de Verenigde Staten. "

Hoezo? Onderdrukken de overheden van Israel en de Verenigde Staten hun eigen bevolking dan niet? 

Mijn afkeer van de VS heeft onder andere met het buitenlandse beleid te maken en met het feit dat zij goedkoop grondstoffen kunnen wegkapen met een munt waar zij het alleenrecht van hebben haar te drukken. En de overheid van de Verenigde Staten onderdrukt en onteigent de eigen bevolking.

"De beide door de Europeanen veroorzaakte wereldoorlogen...."

Net of Amerikanen geen kwalijke rol hebben gespeeld in het mede-veroorzaken van die oorlogen en het frustreren van wapenstilstandsonderhandelingen....

 ".....dat Europeanen besloten om kolonialisme en militaire macht af te zweren, om een periode van vrede en non-interventie te bereiken."

Het ligt toch echt meer voor de hand dat er in Europa geen oorlog uit brak omdat de ene helft van Europa onder de 'Pax Americana'  stond en de andere helft onder de 'bescherming' van de Sovjets. 

Karl Kraut op 7 mei, 2012 - 20:11

@ Likoed Nederland

Sorry hoor, maar met Ian Buruma aankomen—profeet van het multiculturalisme, schrijver van flutboeken over Japan en Theo van Gogh, die hij grotendeels op zijn eigen grote duim baseerde—die het heeft over 'Europeanen' heeft, terwijl hij Duitsers bedoelt, dat gaat niemand overtuigen.

Lucas op 7 mei, 2012 - 20:55

Ach ja, de lotgevalen van een

Ach ja, de lotgevalen van een salafistisch/zionistisch student die streeft naar het wereldkhalifaat Groot-Israël. 

Ik heb met je te doen, Timon.

Timon Dias op 7 mei, 2012 - 20:59

Bedankt Lucas

Maar wil je je nader verklaren? Ik ben atheist, ik streef niet naar een groot Israel, ben geen salafist, maar steun het bestaan van Israel wel. Wat bedoel je precies? Of is iedereen die Israel steunt een zionist die naar een wereldkalifaat Groot-Israel streeft? Waar heb je het over?

Gielah op 7 mei, 2012 - 21:37

Toekomstmuziek.

De Groot-Israëlgedachte wordt vooral graag in discussies aangevoerd door antisemieten.

Geen Israeli neemt die overigens serieus.... Netanyahu heeft dat laatst ook nog eens beklemtoond.

Maar.... de Bijbel vertelt, dat God - als de Nieuwe Wereld gekomen zal zijn - het gebied van het Beloofde land van Egypte tot aan de Eufraat ( Irak dus)  zal laten uitbreiden.  

Dat zal dan een cadeautje zijn, zogezegd.

Toekomstmuziek.

Geen vijand van Israël zal dan nog een vinger tegen hen kunnen opheffen.

Geen vijand van Israël zal dan überhaupt nog bestaan.

Voorlopig zijn de Israeli's al blij, als ze het kleine landje dat zij bewonen ( ongeveer de helft van Nederland) tegen de moorddadige landen om hen heen, die niets liever dan hun ondergang willen,  kunnen verdedigen.

Helaas bestaan hun vijanden nu dus nog wel.

Soms schrijven ze zelfs stukjes op forums.

T2000 op 7 mei, 2012 - 21:46

Mooi stuk!

Helemaal mee eens!
De reden waarom de US of A veel kritiek krijgt, is omdat de informatie over het land uitgebreid en vrij beschikbaar is. Dat ligt bijvoorbeeld bij Iran wel anders.
Mensen zijn nu eenmaal geneigd om een mening te vormen op basis van dat wat ze zien horen en lezen. Tsja, en dan is Amerika dus overvloedig aanwezig in de media. Omdat het kan, zonder gearresteerd en gefolterd te worden.
Vergelijk het met de mening van veel mensen over 2e en 3e wereldlanden: "de mensen daar zijn veel gelukkiger, met veel minder, materiele zaken." tsja, dat is wat jij als westerse buitenstaander ziet. Als puntje bij paaltje komt dan laat bijna elk onderzoek anders zien.

Lucas op 7 mei, 2012 - 22:59

Gielahs

Gielahs germanistische Endlösung: "Geen vijand van Israël zal dan ÜBERHAUPT nog bestaan."

Lucas op 7 mei, 2012 - 23:00

Dat bedoelde ik dus, Timon.

Dat bedoelde ik dus, Timon.

Lucas op 7 mei, 2012 - 23:04

Gielah tracteert op

Gielah tracteert op holocaust. Dat krijgt iedereen die Israël en Amerika steunt er als cadeautje bij.

de zoon van op 7 mei, 2012 - 23:58

Amen Gielah

En dan bestaat de wereld alleen nog maar uit ware christenen? Zoals de bijbel ons vertelt?

Wie heeft deze godsdienstwaanzinnige in godsnaam binnen gelaten?

Caroline op 8 mei, 2012 - 00:01

de zoon van, gedraag je. En

de zoon van, gedraag je. En als je niet weet hoe dat moet, dan ga je het je vader of moeder maar vragen,

Bas op 8 mei, 2012 - 07:53

Ik houd van. Waarvan is een

Ik houd van. Waarvan is een land. Dat moet je uitleggen aan Nederlandse studenten. Die in eigen land de gevolgen zien hoe goed het voor de portemonnee is door houden van. Dat mag van alles wezen maar niet land. Dan ben je echt knettergek bezig. Voor de meest simpele ziel moet het toch duidelijk wezen wie de eigenaar van land is. Dat kan iedereen wezen, maar niet de autochtoon. Verkocht is verkocht.

Theefeest op 8 mei, 2012 - 09:04

rcl=rechts conservatief liberaal

De meeste opinie op de universiteiten is gewoonweg dom, ondoordacht, links kuddegedrag.
Niets meer, links heeft daar zijn poppetjes zitten, die zaaien en oogsten met leuk klinkende oneliners, and thats it.
Ze weten zelf niet eens wat ze blaten. Een ieder die al een aantal jaar rcl is en zich een beetje heeft verdiept in de wereld, die kan daar een debat aangaan en ze de mond snoeien.
Ik heb talloze discussies gehad, nu doe ik ze maar terwijl ik geblinddoekt zit achter de pc, want dan maken ze heel misschien nog een kans.

Kennis, feiten, feiten, van geschiedenis, economie, maatschappij zelfs van de bijbel, maken dat je alles / zo niet het meeste kan beantwoorden en zelfs de afloop van veel dingen kan voorspellen.
In een discussie gaat het niet om het gelijk, maar om waarheidsbevinding.

Dat linkse sentiment zijn niet meer dan linkse holle klanken en ik heb hoop, hoop dat met redeneren, je ze kan overtuigen van de waarheid.
Alleen dat geld niet voor iedereen, ik bemerk dat bij ouderen, de meeste zo verstrikt zijn in dat linkse denken, dat ze echt verward zijn, ze kunnen niet meer liniair Grieks Romeins denken.
Wanneer je naar bijv. joop.nl gaat, dan zie je meestal hele lange verhalen, waarin a) niets wordt gezegd, behalve het ventileren van primaire emoties B) er geen argumenten worden aangedragen, dit is zo, omdat.....

Soms heb je een goede linkspoot te pakken, na de meeste oppervlakkigheden weggepoetst te hebben, merk je dat iemand een verhaal heeft, dat die zijn stellingen daadwerkelijk onderbouwd heeft.
Bijv. een Marijnissen, of een Roemer, die respecteer ik, maar als je goed luistert dan merk je al dat ze evengoed onrrealistisch bezig zijn.

T2000 op 8 mei, 2012 - 09:10

@Lucas,   Waar heb jij het

@Lucas,

Waar heb jij het over joh? Lees je wel wat er staat, of maak je er wat anders van?

louis-portugal op 8 mei, 2012 - 09:24

Helemaal mee eens Tim. In

Helemaal mee eens Tim.

In mijn studententijd voor ´68 had ik een gesprek met een oudere amsterdammer die de oorlog hongerlijdend had meegemaakt.

Hij was zoals heel veel links in die tijd immens anti-Amerika.

Hij kende Amerika alleen van de pers en was er dus nooit geweest.

Ik vroeg hem of hij zich de voedseldroppings kon herinneren in de oorlog .

Dat kon hij, maar die waren niet van de amerikanen zei hij.

Naar mijn gevoel was het hele anti-amerikanisme gebaseerd op jaloesie.

Nu ik dit schrijf valt mij op waarom de islam zo goed met links gaat.

Ze willen allebei veel dingen niet zien of ontkennen het.

Lucas op 8 mei, 2012 - 09:47

Gielah maakt duidelijk dat

Gielah maakt duidelijk dat PVV-er/CIDI-medewerker Wim Kortenoeven niet voor een preemptive stike op Teheran maar op Tel Avid had moeten pleiten, om de aanstaande holocaust waar Gielah vurig voorstander van is te voorkomen.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=c4-WHytEUlg

Lucas op 8 mei, 2012 - 09:52

Er gaat niets boven Zweeds

Er gaat niets boven Zweeds wittebrood uit Amerika.

In de herinnering van velen werd het Zweeds witbrood boven Nederland uitgegooid door Amerikaanse en Britse bommenwerpers in april/mei 1945 (tijdens operatie Manna). Het brood was echter in Nederland gebakken, van meel dat aangevoerd werd door drie grote schepen van het ZweedseRode Kruis (de Noreg, de Dagmar Bratt en de Hallaren). 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Zweeds_wittebrood

Lucas op 8 mei, 2012 - 09:57

Timon heeft een beetje last

Timon heeft een beetje last van het Stockholm-syndroom. Dat komnt natuurlijk door al dat Zweedse wittebrood uit Amerika.

In Ergänzung der Ihnen bereits mit Erlass vom 24.1.39 übertragenen Aufgabe, die Judenfrage im Form der Auswanderung oder Evakuierung einer der Zeitverhältnissen entsprechend möglichst günstigen Lösung zuzuführen, beauftrage ich Sie hiermit, alle erforderlichen Vorbereitungen in organisatorischer und materieller Hinsicht zu treffen für eine Gesamtlösung der Judenfrage im deutschen Einflussgebiet in Europa.
Hermann Göring, 31 juli 1941.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Endl%C3%B6sung_der_Judenfrage

A Jew from Palestine was awarded law degree from Nazi Germany, exhibition reveals The University of Leipzig not only awarded Saul Lande a degree just three days after Kristallnacht in 1938, but also invited him to come from Palestine for the graduation ceremony in Germany.

http://www.haaretz.com/jewish-world/a-jew-from-palestine-was-awarded-law-degree-from-nazi-germany-exhibition-reveals-1.424956

Timon Dias op 8 mei, 2012 - 10:38

Lucas blijft onnavolgbaar

Lucas, ik doe m'n best, maar je bent niet te volgen. Je hebt m'n vragen niet beantwoord en nu begin je over Stockholm syndromen en zweeds brood. Ik hoop dat verder alles goed gaat met je.

Gielah op 8 mei, 2012 - 10:55

Nee, Lucas (10.47 uur)  daar

Nee, Lucas (10.47 uur)  daar pleit Gielah helemáál niet voor!

U hebt geen flauw idee waar ik voor pleit en u zoudt mij een grote lol doen, als u ophield andere mensen uw eigen smerige verdenkingen zomaar even in de schoenen te schuiven.

Bent u nu helemaal betoeterd?

Zet gerust uw eigen stukjes tekst neer... helemaal voor eigen rekening.... want ook abjécte meneningen zijn meningen, die geuit mogen worden.... 

maar zet geen dingen neer, die andere mensen volgens uw zieke gedachten zogenaamd zóuden denken .... en die dus verre van de waarheid zijn.

Dat is zelfs wettelijk verboden!

Midden in de nacht was u al bezig Leon de Winter ervan te betichten dat hij weleens een met nazi's samenwerkende zionist zou kunnen zijn.... waar ik toen ook onmiddellijk tegen geprotesteerd heb.... en nu dit weer?

Laat ik niet merken dat u wéér namens mij rottige dingen schrijft.

Dat is smaad, c.q. laster.... en dat mag dus niet.

Doet u dat toch, dan doe ik officieel aangifte tegen u.

Dan mag u zich tegenover de rechter verantwoorden.

Lucas op 8 mei, 2012 - 11:07

Net als Wilders  beroep ik

Net als Wilders  beroep ik mij op uw Heilige Schrift. Ik kan mij niet herinneren dat hem een strobtreed in de weg is gelegd.

Lucas op 8 mei, 2012 - 11:09

Maar goed, als massamoord

Maar goed, als massamoord niet de weg is naar uw beoogde eindoplossing, wat dan wel? Een fokprogramma? Sterilisatie?  Uw Heilige Schrift geeft duidelijk aan dat geweld geoorloofd is bij gebiedsuitbreiding.

Lucas op 8 mei, 2012 - 11:12

Gielah: "Maar.... de Bijbel

Gielah: "Maar.... de Bijbel vertelt, dat God - als de Nieuwe Wereld gekomen zal zijn - het gebied van het Beloofde land van Egypte tot aan de Eufraat ( Irak dus)  zal laten uitbreiden.  

Dat zal dan een cadeautje zijn, zogezegd.

Toekomstmuziek.

Geen vijand van Israël zal dan nog een vinger tegen hen kunnen opheffen.

Geen vijand van Israël zal dan überhaupt nog bestaan."

Lucas op 8 mei, 2012 - 11:21

Dreigende woorden, Gielah.

Dreigende woorden, Gielah. Was dat nu nodig? 

Lucas op 8 mei, 2012 - 11:23

What the Bible says about

What the Bible says about Genocide

 

And we took all his cities at that time, and utterly destroyed the men, and the women, and the little ones, of every city, we left none to remain. Deuteronomy 2:34

And we utterly destroyed them, ... utterly destroying the men, women, and children, of every city.Deuteronomy 3:6

And when the LORD thy God shall deliver them before thee; thou shalt smite them, and utterly destroy them; thou shalt make no covenant with them, nor shew mercy unto them. Deuteronomy 7:2

And thou shalt consume all the people which the LORD thy God shall deliver thee; thine eye shall have no pity upon them. Deuteronomy 7:16

Thou shalt surely smite the inhabitants of that city with the edge of the sword, destroying it utterly, and all that is therein, and the cattle thereof, with the edge of the sword. Deuteronomy 13:15

But of the cities of these people, which the LORD thy God doth give thee for an inheritance, thou shalt save alive nothing that breatheth. Deuteronomy 20:16-17

And they utterly destroyed all that was in the city, both man and woman, young and old, and ox, and sheep, and ass, with the edge of the sword. Joshua 6:21

So smote all the country ... he left none remaining, but utterly destroyed all that breathed, as the LORD God of Israel commanded. Joshua 10:40

Thus saith the LORD of hosts ... go and smite Amalek, and utterly destroy all that they have, and spare them not; but slay both man and woman, infant and suckling, ox and sheep, camel and ass. 1 Samuel 15:2-3

http://skepticsannotatedbible.com/says_about/genocide.html

Lucas op 8 mei, 2012 - 11:27

Biblical scholar Raymond

Biblical scholar Raymond Schwager:

"... has found 600 passages of explicit violence in the Hebrew Bible [a.k.a. Old Testament], 1000 verses where God's own violent actions of punishment are described, 100 passages where God expressly commands others to kill people, and several stories where God irrationally kills or tries to kill for no apparent reason. Violence ... is easily the most often mentioned activity in the Hebrew Bible." 

Overview of some biblical genocides:

Of the many passages in the Hebrew Scriptures that describe major loss of life, most were conventional wars. Four of these events would probably qualify asgenocidesunder most current definitions of the term. They were:

The worldwide flood at the time of Noah as described in Genesis, chapters 6 to 8. From the description, it almost completely wiped out the human race, with the exception of Noah, his wife and sons and their wives.

The Passover incident described in Exodus chapters 11 and 12, in which all of the firstborn of all Egypt were slaughtered. This included newborns, children, youths, adults, the elderly -- both human and animal.

The conquest of Canaan, in which God ordered the Hebrews to completely exterminate the Canaanite people -- again from the elderly to newborns and fetuses. This is described throughout the book of Joshua as occurring in Jericho and other Caananite cities.

The near extermination of the entire tribe of Benjamin by the remaining 11 tribes, triggered by the serial rape and murder of a priest's concubine by a few Benjamites. See Judges, chapter 20.

The first three of the above genocides have at least three factors in common:

The Bible explains that God was primarily responsible.

Many liberal Christians, liberal Jews, historians and biblical archaeologists believe that all three are religious myths -- stories of great spiritual significance about events that never actually happened.

Jewish and Christian conservatives generally believe in that the authors of the Bible were inspired by God and thus their writings are inerrant. They believe that the genocides happened exactly as described in the Bible.

http://www.religioustolerance.org/god_cana.htm

Lucas op 8 mei, 2012 - 11:33

Eva M. Kellerman uit

Eva M. Kellerman uit Belgie: 

'Het enige dat ik schrijf is, dat ze beter 100x keer een "onschuldige jood" (want die bestaan helemaal niet) kunnen oppakken, dan één keer zo'n terrorist laten lopen.'

http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/2926

Het mag weer allemaal publiekelijk gezegd worden in Nederland.

http://stanvanhoucke.blogspot.com/2010/01/eva-m-kellerman-heks-4.html

Anoniem 1 februari 2010 00:10:00 CET

En deze vreemde juffrouw schijnt graag klachten in te dienen. Vreemd, internet laat genoeg van haar zien. Genoeg grond voor een aanklacht tegen haar. Raar mens.

cmsuijkerbuijk op 8 mei, 2012 - 11:47

Volgens mij, zit Lucas ergens

Volgens mij, zit Lucas ergens mee in zijn maag. Hij heeft het er maar druk mee!

Lucas op 8 mei, 2012 - 11:50

e Marokkaanse Nederlanders

e Marokkaanse Nederlanders doen hun best om in het nieuws te blijven. Als het in Gouda rustiger wordt, dan zijn weer de Amsterdamse Marokkanen aan de beurt. En als dit allemaal achter de rug is, dan zijn de Culemborgse Marokkanen in het nieuws. 

Nee, over een paar weken of maanden is weer gedonder met die Marokkanen."
http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian.htm'

Bovenstaande deed mij denken aan de aanklacht die de vaste Ellian-reageerder Eva Kellerman tegen mij had ingediend en waarvoor ik op het politiebureau in Osdorp moest verschijnen. Niet alleen zou ik kritiek op Israël hebben geuit "en dat is strafbaar", ik zou het ook hebben gehad over "die Joden" en mevrouw Kellerman telefonisch hebben lastiggevallen. De politie had mijn telefoon- en internetverkeer nagetrokken maar niets strafbaars kunnen ontdekken. Nadat ik naar eer en geweten de vragen "Spreekt u Arabisch?" en "Vertoeft u veel in het buitenland?" ontkennend had kunnen beantwoorden (waarbij er een lichte glimlach om de mond van de politieman speelde), kon ik weer gaan.

Lucas

http://stanvanhoucke.blogspot.com/2010/01/afshin-ellian-professor.html

Mar op 8 mei, 2012 - 11:58

Waarom?

@Timon Dias

Je meldt dat je houdt van Amerika. Nou, toevallig ik ook.

Je meldt dat je het bestaan van Israël steunt. Nou, toevallig ik ook.

Echter uit je verhaal maak ik op dat dit helemaal niet kan bij een links persoon en dat jij bewerkt wordt aan alle kanten om grote afkeer van Amerika en Israël te hebben door dat progressieve linkse deel van Nederland.

Hoe gaan we dit oplossen? Ben ik de uitzondering op de regel of maak ik van jou een stereotype?

Lucas op 8 mei, 2012 - 12:06

Religieuze commandanten in

Religieuze commandanten in het Israëlische leger wijzen erop, dat de Bijbelse geschiedenis van hun natie de krachtigste motivatie biedt voor jonge Israëlische soldaten om dapper te vechten.

http://www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=24192

T2000 op 8 mei, 2012 - 16:09

@Lucas, Jeetje wat

@Lucas,

Jeetje wat interessant zeg! Wist jij dat de koran door Mohammed zelf bedacht en geschreven is? Tja... Gaat ook nergens over....

Lucas op 8 mei, 2012 - 17:07

Tuurlijk, genocide en

Tuurlijk, genocide en holocaust gaan nergens over. Deze site, die het moet hebben van het anti-islamisme van christen Joshua Livestro, gaat nergens over. Wat hebben we weer gelachen, vier dagen geleden op de Dam.

Oscar op 8 mei, 2012 - 17:13

@ Lucas,   Is u zelf

@ Lucas,

Is u zelf pro-islamistisch? Zo ja, waarom?

Vindt u anti-islamisme storend? Zo ja, waarom?

T2000 op 8 mei, 2012 - 17:18

@lucas Volgens de koran is

@lucas
Volgens de koran is alles toegestaan zolang het maar richting niet-islamieten is. Iederen weet dat de islam geen enkele ruimte geeft aan andersdenkenden. Daar kan geen holocaustontkenning tegenop! Dus, ik weet niet wat je hier komt doen, maar erg overtuigend is je boodschap niet. Heb je niet iets wetenschappelijks? Oh nee, bestaat niet binnen de islam... Alleen de koran is de waarheid *proest* Nu, kom dan maar met een mooie soera; iets met hellevuur en zo. Of dat ik vanzelf wel bij De islam uitkom of zoiets... Bij voorbaat mijn dank.

Lucas op 8 mei, 2012 - 19:05

@T2000 Als je niet weet wat

@T2000

Als je niet weet wat ik hier doe, beweer dan ook niet zomaar wat.

Lucas op 8 mei, 2012 - 19:08

Op mijn beurt zou het mij

Op mijn beurt zou het mij niets verbazen als T2000 het product is van inteelt  ingegeven door religieuze enteriële ruilverkaving. Zo dom tref je ze zelden!

Lucas op 8 mei, 2012 - 19:13

Oscar laat de holoicaust

Oscar laat de holoicaust achterwege. Mag ik u vragen waarom u genocide niet storend vindt? Verheugt u zich op een nieuwe holocaust?

Oscar op 8 mei, 2012 - 19:18

@ Lucas,   Wie heeft het hier

@ Lucas,

Wie heeft het hier over de holocaust? Ik vraag enkel of u pro-islamistisch is en of u anti-islamisme storend vindt. 

Ik ben tegen elke vorm van onteigening. Dus ook tegen het vermoorden van mensen. Dus ook tegen het vermoorden van grote aantallen mensen. Maar is dat relevant met betrekking tot de vragen die ik voor u heb?

T2000 op 8 mei, 2012 - 19:31

@Lucas,   Ik weet best wat je

@Lucas,

Ik weet best wat je hier komt doen hoor! Volgens de koran (2:65, 5:60, 7:166, 62:5) zijn de joden apen zwijen en ezels.Christenen zijn volgens de koran domweg ongelovigen (5:72-77) Volgens soera 8:55 zijn alle ongelovigen beesten, slechte beesten zelfs. 

Jij komt dat hier even inwrijven! Waarschijnlijk niet eens omdat je dat leukt vindt, maar omdat de islam je opdraagt zieltjes te winnen. Alleen wanneer iedereen onderworpen is aan de islam, dan is de wereld in vrede en is alles goed. 

Maar dat is goed hoor! Van mij krijg je alle vrijheid je onzin te verkondigen. Wees alleen niet bang als ik je er op aanspreek.

T2000 op 8 mei, 2012 - 19:33

Post Scriptum

@ Lucas,

Wat is "enteriële ruilverkaving"? 

0 hits bij Google. Of moet ik de Islamitsche google gebruikeren, of mag dat niet als ongelovige?

Lucas op 8 mei, 2012 - 19:38

Daarentegen zijn apinnen en

Daarentegen zijn apinnen en zeugen wel weer acceptabele huwelijkspartners. Dat is toch weer heel diervriendelijk.

Oscar op 8 mei, 2012 - 19:55

@ Lucas,   Zou u antwoord

@ Lucas,

Zou u antwoord willen geven op mijn vragen 18:13 en 20:18?

Bij voorbaat dank.

vederso op 8 mei, 2012 - 19:59

redactie

Gefeliciteerd, daar zijn jullie mooi klaar mee, met deze "Lucas" Daar kan DDS nog veel lol aan beleven.

Nou niet dus. Zo iemand maakt elke Draad kapot. Vraag maar aan A7.

T2000 op 8 mei, 2012 - 20:20

@vederso, Nee joh! Zuinig met

@vederso,

Nee joh! Zuinig met dit heerschap omgaan. Gewoon met redelijke feiten om de oren slaan. Kijk zo:

@Lucas,
Wat is de waarde van jouw comments als de Islam je toestaat te liegen tegen ons ongelovigen? Wat hebben wij daar aan? Of moet ik blij zijn dat jij de moeite neemt mij te onderwerpen?

cmsuijkerbuijk op 8 mei, 2012 - 20:29

Onze Lieve Heer (de énige

Onze Lieve Heer (de énige echte, daar kan geen maangod Allah, of zijn kompaan in het kwaad Mohammed tegen op) zei het al: "Zalig zijn de simpelen van geest"! En dat blijkt nou toch al wel enige tijd, dat dat bij Lucas (Waarom niet zijn échte, Heidense naam Jusuf, of Recip of Mohammed) dus duidelijk het geval is.

Deze persoon is in zijn geest al totaal vergiftigd door de haat-idiologie die Islam heet!

En omdat Lucas duidelijk een Mohameddaanse Heiden en ongelovige is, zou ik hem uit willen nodigen, zijn afgoderij te laten voor wat het is en zich te bekeren tot Christen, of desnoods tot het Jodendom. Welke stroming maakt niet uit. Maar álle Christenen én Joden hebben in ieder geval één ding gemeen en hoog in hun vaandel staan (althans, dat zou moeten): Hebt uw naaste lief, gelijk uzelf". Islamieten kennen alleen het tweede deel van die zin:"Hebt uzelf lief" (en jaag de ongelovige over de kling)

Dit hezegd hebbende en verder niets meer aan de orde zijnde, sluit ik de vergadering!

Waarvan akte

Lucas op 8 mei, 2012 - 20:34
T2000 op 8 mei, 2012 - 20:36

Overigens dat de

Overigens dat de ad-hominem-aanslagen van lucas best verwijderd mogen worden. Teveel prozaisch om er om te kunnen lachen...

cmsuijkerbuijk op 8 mei, 2012 - 20:38

@Lucas op 8 mei, 2012 - 21:34

Da' weet ik nie', maar wellicht is dat je alias, omdat je toch érgens, héél ver weg in een nooit gebruikt hoekje van je grijze massa, tussen het stof en de spinnewebben, achter de lege dozen, aanvoelt, dat wat je allemaal raaskalt, niet door de beugel kan en je dus schaamt voor je heidense naam!

Oscar op 8 mei, 2012 - 20:56

Ik heb nu alle reacties van

Ik heb nu alle reacties van Lucas gelezen. Ik geloof dat Lucas niet helemaal begrepen heeft dat het voor de jurisdictie van de sjaria helemaal niet zo van belang is wat er in de Qor'aan staat, maar wat in er in de sjaria-handboeken gebaseerd op de hadieth staat. Daarnaast is er nogal een verschil tussen een chronologisch boek waarbij gevechtshandelingen niet kunnen los worden beschouwd van plaats en tijd en een boek als de Qor'aan dat geen verhalenboek is, achronologisch en concrete aansporingen bevat voor alle tijden. 

Het doet me allemaal een beetje denken aan Harry de Winter:

http://www.youtube.com/watch?v=ypZFBi34pR8

Lucas op 8 mei, 2012 - 20:57

@Oscar   Ik douche

@Oscar

Ik douche dagelijks.

Iedere dag trek ik een schone onderbroek, schone sokken en een schoon T-shirt aan.

Lucas op 8 mei, 2012 - 21:02

Ga je mee naar Zeitun, Ome

Ga je mee naar Zeitun, Ome Suikerbuik?

Door de stille getuigenis van de Heilige Maagd in Zeitun heeft God het geloof van velen een nieuwe impuls gegeven en zowel Moslims als Christenen samen gebracht naar een plaats waar allen samen kunnen bidden tot de God die zoveel van hen houdt dat hij hen aan hem herinnerde door de Moeder Gods te sturen.

http://www.bedevaartweb.com/zeitun.htm

de zoon van op 8 mei, 2012 - 21:03

Die Lucas

Geraaskal of niet, ik vind hem wel interessant en het valt me op dat moeder Gielah inhoudelijk wijs als ze is zich even niet roert.

T2000 op 8 mei, 2012 - 21:03

@lucas, Wauw! Wat een

@lucas,

Wauw! Wat een vrijheid geeft de islam je toch... Hoe aanlokkelijk! Mag je zo maar elke dag douchen en schone kleren aan doen?

En het antwoord op je vraag:"Hoveel moslims heten Lucas?"

In ieder geval 1!

T2000 op 8 mei, 2012 - 21:10

@de zoon van, Lees even goed

@de zoon van,

Lees even goed wat je schrijft:"dat moeder Gielah inhoudelijk wijs als ze is zich even niet roert."
Dat klopt niet! Je kan niet inhoudelijk wijs zijn door niet te reageren. Dat is redelijk in tegenspraak met elkaar. Omdat de rede alleen bestaat in dat wat uitgesproken wordt. Met dank aan 3000 jaar Westerse filosofie.

Oscar op 8 mei, 2012 - 21:20

@ Lucas 21:57,   Nee, maar,

@ Lucas 21:57,

Nee, maar, een propere trol!

Ik sta immer open voor een discussie, maar moet helaas constateren dat u daar helemaal geen interesse in heeft. 

Als kritiek op de fysieke vernietiging of slavernij van jezelf en je dierbaren al als fout wordt beschouwd, waar kan men in vredesnaam dan nog kritiek op hebben? En hoe fout is de moraal wel niet die er aan ten grondslag ligt om degenen die kritiek hebben op een ideologie die de fysieke vernietiging /slavernij van meer dan 5 miljard mensen na streeft neer te zetten als fout? 

T2000 op 8 mei, 2012 - 21:25

"Ga je mee naar Zeitun?"

@lucas,

Zeitun lijkt mij geen goede reisbestemming!
" Egypte – Een koptische christen in Egypte heeft ook in hoger beroep zes jaar gevangenisstraf gekregen vanwege ‘godslastering’. De rechtbank houdt het vonnis overeind dat de 49-jarige Makarem Diab de islam heeft beledigd en heeft aangezet tot sektarisch geweld.

Diab had met een collega gesproken over Jezus en Mohammed. “Het hele gebeuren was een doodnormale discussie”, zegt Ahmed Sayed Gebaly, de advocaat van Diab. Aanvankelijk leek er niets aan de hand, maar elf dagen na het gesprek werd Diab ineens opgepakt wegens ‘godslastering’. Hij werd vier dagen vastgehouden. Op 29 februari werd Diab na een rechtszitting van tien minuten, zonder aanwezigheid van een advocaat ter verdediging, veroordeeld tot zes jaar cel."

cmsuijkerbuijk op 8 mei, 2012 - 21:33

@Lucas

Nou beste Lucas, ik heb het stukje gelezen en wat ik er uit concludeer is, dat de Islamieten nog érger tekeer gaan, dan weleer. Het is ontegenzeglijk een barbaars zooitje daar in Egypte en dat weet jij net zo goed als ik! Dus wat je hier nou mee bedoelt, mag Mo weten (Alle plagen van de wereld zij met hem), maar ik vind het maar een rare verwijzing!

Lucas op 8 mei, 2012 - 21:35

@Oscar   Waarom heeft u nog

@Oscar

Waarom heeft u nog steeds geen antwoord gegeven op mijn vraag welk merk hondenvoer u verkiest?

Lucas op 8 mei, 2012 - 21:37

@Oscar    En ik wil nu

@Oscar 

En ik wil nu eindelijk eens weten hoe vaak u zich anaal bevredigt.

Oscar op 8 mei, 2012 - 21:58

Moderator,   Kan het geval

Moderator,

Kan het geval  "Lucas", die op geen enkele wijze er blijk van geeft met wie dan ook in discussie te willen gaan, geen ban krijgen?  

Dit sujet maakt het namelijk voor fatsoenlijke mensen die inhoudelijke bijdragen willen leveren onnodig onaantrekkelijk om op DDS reacties te plaatsen.

Bij voorbaat dank. 

Lucas op 8 mei, 2012 - 23:32

Ah, de dames zijn tegen

Ah, de dames zijn tegen gemengd zwemmen.

Oscar op 8 mei, 2012 - 23:41

Moderator,   Ik verwelkom

Moderator,

Ik verwelkom iedere nationaal-socialist, sociaal-democraat, moslim-fundamentalist, eurofiel, liberaal, feminist, antisemiet, communist, minarchist, democraat of iemand van de groene khmer die wat te melden heeft of oprecht de discussie - hoe fel ook - wil aangaan. Doch figuren die helemaal geen discussie willen, enkel lopen te zuigen en valse blijken van human interest geven middels een opmerking over de frequentie waarin ik mij anaal zou bevredigen dragen niets bij en zijn enkel storend voor de bezoekers en reageerders van DDS.

Lucas op 9 mei, 2012 - 01:30

Oscar: "valse blijken van

Oscar: "valse blijken van human interest geven middels een opmerking over de frequentie waarin ik mij anaal zou bevredigen"

Gossie

Theefeest op 9 mei, 2012 - 07:26

@ Lucas

Ik zie dat u vooral bezig bent met trollen, en dat inhoudelijk reageren op u waarschijnlijk weinig zin heeft.

Maar dit is wat ik bedoel in mijn eerdere reactie, veel discussies die ik voer, eindigen op deze manier.
U ben zo ver verwijderd van de waarheid, zo verward, dat u het niet meer op een rijtje heeft.

Het enigste wat u nog kunt doen, is vervallen tot zulk laag gedrag. En dan denken dat u iets bereikt.

De volgende is voor u, speciaal voor u. http://youtu.be/WAOxY_nHdew
(Andere mogen natuurljk ook kijken)

Nu ben ik klaar met u.

Lucas op 9 mei, 2012 - 09:13

Wittebrood en lampenkampjes

"Het is simpel, zonder de VS waren alle Europeanen dan wel Nazi´s of, iets minder waarschijnlijk, Communisten. Ikzelf was, als Sri Lankaans untermensch, waarschijnlijk geëindigd in een obscuur slavenkamp of als lampenkap voor sfeerverlichting."

Both theUnited States Holocaust Memorial Museum in Washington, D.C., and the Yad Vashem museum in Jerusalem, declined to take possession of the lampshade, saying that theconcentration camp lampshades made of human skin were probably a "myth".

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Lampshade:_A_Holocaust_Detective_Story_from_Buchenwald_to_New_Orleans

Lucas op 9 mei, 2012 - 09:21

Broodje aap

The Yad Vashem Memorial has stated that the Nazis did not produce soap from Polish and Jewish corpses on an industrial scale, saying that rumors that soap from human corpses was being mass-produced and distributed were used by the Nazis to frighten camp inmates.

http://en.wikipedia.org/wiki/Soap_made_from_human_corpses

Lucas op 9 mei, 2012 - 09:46

Met andere woorden: Als je in

Met andere woorden: Als je in Sinterklaas gelooft, heb je iets uit te leggen als student.

Lucas op 10 mei, 2012 - 02:35

A People's History of

A People's History of American Empire by Howard Zinn

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Arn3lF5XSUg

gekkoh op 10 mei, 2012 - 18:33

amerika

Daar gaat dit stuk over, dus willen de trollen die de islam haten daar hun eigen stukjes aan wijden, dan houden we het een beetje overzichtelijk.

Timon, je liefde is begrijpelijk, ooit leden we daar alemaal aan, vooral vlak na de oorlog, maar na de Vietnamese leerden we wat anders kijken. Niet meegemaakt, helaas niets over gehoord/gelezen? Liefde maakt blind, zegt men wel.

De Yanks joegen de Duitsers hier weg, de Russen verjoegen hen elders, op zich geen reden om blind te blijven voor de gevolgen. Het Pentagon weet haar macht goed te gebruiken, de waarheid te verbloemen (dat die ooit toch uitkomt is geen excuus) en overal opd e wereld corrupte machthebbers te steunen. Vooral met wapens, en soms, worden ze daar dan zelf weer mee bestookt 9Irak, Afghanistan).

"Religieuze commandanten in het Israëlische leger wijzen erop, dat de Bijbelse geschiedenis van hun natie de krachtigste motivatie biedt voor jonge Israëlische soldaten om dapper te vechten."

 Tja, van die religieuze gedrevenheid weten ze in Iran ook alles!!

 

Naar wie kijken wij voor het beteugelen van het Iraanse regime, Noord Korea, Al-Qaida en soortgelijke dreigingen? The United States of America.

 Helaas,die dreigingen zijn deels opgeroepen vanuit angst voor een allesoverspoelend kapitalisme, waar arme landen weerloos tegen zijn. Het kapitalisme in zijn meest onmenselijke en gewetenloze vormen boezemden veel mensen zo'n angst in dat ze maar kozen voor het fascisme/communisme, en nu de islam.

Let op, er is geen remedie tegen kapitalisme, wel tegen de uitwassen, zoals de crisis waar we nu in zitten.

"In dit licht is het onbegrijpelijk dat zoveel jongeren de VS op zo’n gepassioneerde en overtuigde wijze minachten."Ik zxou zeggen, lees er wat meer over. Wie zijn kinderen liefheeft, kastijdt ze. Ook ik hou van Nederland, dus ik heb veel kritiek!

 

 'Zelfs bij het verdrijven van Khadaffi kon Europa niet zonder de VS. "" Kaddhaffi, al weer zo'n pion van de VS

 

"maar een dag later stond het Communisme aan de poort.", alweer het spook communisme. Een angstreactie tegen ongebrijdelde geldzucht, crisis en oorlog tot gevolg, leve de wapenindustrie!!

gekkoh op 10 mei, 2012 - 18:36

foutje

ongebreideld.

Lucas op 23 mei, 2012 - 13:13

Lampenkanpjes:

Lampenkanpjes: Holcocaustiontkenninng in optima forma met instemming van CIDI en het Ministerie van Justitie.

Lucas op 24 mei, 2012 - 12:48

In België is commotie

In België is commotie ontstaan over twee buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders die weigeren de hand te schudden van vrouwelijke ministers.

Gisteren weigerde de Israëlische minister Yakov Litzman de hand te schudden van vicepremier en minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx. Dat gebeurde tijdens een conferentie in Genève.'

http://nos.nl/artikel/376312-ophef-belgie-om-hand-schudden.html

Willem Doorsnee op 24 mei, 2012 - 13:02

VS geweldig land

Maar de laatste jaren nogal de weg kwijt.

© 2009 - heden Dagelijkse Standaard. Alle rechten voorbehouden.