Komt Doekle Terpstra naar de Haagse arena?

Geen categoriemei 31 2012, 17:45
Dat Doekle Terpstra had CDA had willen leiden, wisten we al. Dat hij akelig dichtbij het leiderschap was niet.
U heeft het ongetwijfeld gemist, maar InHolland-voorzitter Doekle Terpstra wilde dolgraag meedoen aan de strijd om het CDA-lijsttrekkerschap. Eén probleempje: het kwam hem niet zo goed uit in verband met de verplichtingen die hij is aangegaan met onderwijsinstelling InHolland. Okay, mooi, dus het was nooit een serieuze optie. Toch? Fout, want Terpstra zegt nu dat als het kabinet drie weken eerder was gevallen, hij wél had meegedaan.
We mogen God op onze blote knieën bedanken dat Geert Wilders de onderhandelingen heeft weten te rekken tot zeven weken.
Terpstra vindt zichzelf heel goed en knap en slim. Zijn ambities zijn torenhoog. Terpstra blaast dan ook hoog van de toren (is 'ie goed of is 'ie goed?): "Ik pas heel goed bij het profiel dat het Strategisch Beraad van het CDA onder Aart-Jan de Geus heeft geschreven. Daar hoefde ik geen kunstje voor te doen." Hij zegt dit dus twee weken nadat Sybrand van Haersma Buma is verkozen tot lijsttrekker van het CDA. Hoe arrogant ben je dan?
Het ergste is nog wel dat Terpstra niet van plan is zich erbij neer te leggen.

Oud-CNV-man Terpstra heeft zijn politieke ambities niet begraven: "Hoe groter de rotzooi, hoe leuker ik het vind. Ik ben christendemocraat pur sang, ook in mijn keuzes. Ik ben een moralist van hier tot Tokio. Ik zou het een geweldig avontuur hebben gevonden. Ik heb er een nacht wat zweetdruppeltjes van op het voorhoofd gehad.''

Zou Terpstra, de man die zo'n ongelofelijke hekel heeft aan de PVV en alles wat niet links is, terugkomen in de politieke arena? Als minister van Onderwijs bijvoorbeeld, omdat hij het allemaal zo netjes lijkt op te lossen met de Hogeschool InHolland? In een CDA-PvdA-VVD-kabinet, misschien? Het is niet onmogelijk.
Terpstra zou dan wel InHolland in de steek laten, terwijl hij juist belooft dat niet te zullen doen: "Het vertrouwen in elkaar is er weer bij Inholland. En dus ook in mij. Ik kan dat niet te grabbel gooien. Dat zou schandalig zijn." Inderdaad. Hopelijk blijft hij dus bij InHolland en komt meneer de koekepeer niet naar de Haagse arena.
Er is slechts één persoon in heel Nederland die baat heeft bij minister Terpstra in een centrumlinks kabinet. U raadde het al: niemand minder dan ome Geert. Hij kan in zijn handjes wrijven met zo'n moralistische linkse betweter. Dat worden mooie tijden in de oppositie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten