Marokkanen zijn geen racisten

Het zijn namelijk… provo’s.

De ontkenningsmechanismes draaien weer op volle toeren na het ‘negerhoer’-incident.

In Het Parool van 5 mei stond het volgende bericht:

Een zwangere Amsterdamse die op de Nieuwendijk door vijf Marokkaanse mannen was mishandeld, is kort daarop te vroeg bevallen, waarna de baby is overleden.

De 26-jarige vrouw van Marokkaanse komaf liep 26 maart met haar Surinaamse vriend op de Nieuwendijk. De vijf mannen, rond de twintig, liepen achter hen. Het groepje schold haar uit voor ‘negerhoer’.

Haar vriend reageerde, waarop bij de Beurspassage een vechtpartij ontstond. Ook de vrouw werd geduwd, geslagen en geschopt.

Bart schut, die een jaar als journalist voor het Marokkaanse opinieweekblad Tel Quel had gewerkt, zag hierin een al te herkenbare situatie. Het racisme onder Marokkanen is wijd verspreid, wist hij, en hij haalde als voorbeeld aan hoe zijn eigen vriendin in Marokko continu op straat werd uitgescholden. Deze vriendin was van Marokkaanse afkomst, maar zwart. Bovendien droeg ze geen hoofddoek. Hij schreef er een opiniestuk over in de Volkskrant. Daarin somde hij nog wat ervaringen op uit zijn persoonlijke leven. Als blanke moest hij bij de bakker altijd het langste wachten. Arabische Marokkanen scholden steevast op berbers. Maar ook gaf hij een voorbeeld uit zijn journalistieke praktijk:

Dat bleek op reportage in de bossen rond Ceuta en Melilla, de twee Spaanse enclaves aan de Mediterrane kust die worden gebruikt door migranten uit sub-Sahara Afrika om Spaans – en daarmee Europees – grondgebied te bereiken. Daar leefden de zwarte vluchtelingen in onmenselijke omstandigheden en hun lot werd allerminst verzacht door de omwonenden. ‘In geen van de landen waar wij doorheen trekken, worden wij zo slecht en mensonterend behandeld als hier in Marokko’, beklaagde een migrant uit Nigeria zich desgevraagd. Vooral de politie moest het ontgelden: diefstal, afpersing en mishandeling waren schering en inslag. De vluchtelingen prefereerden zelfs de notoire Spaanse Guardia Civil boven de grijsgeüniformeerde Gendarmerie Royale.

Bart Schut moest zich voor dit stuk komen verantwoorden in Pauw & Witteman, en dit leidde tot een ordinaire scheldpartij, waarbij hijzelf op onnavolgbare wijze racisme in de schoenen werd geschoven. 

Dat Nederlandse Marokkanen racisten zouden zijn past niet in het plaatje van de linkse goedpraatmachine. De eretitel ‘racist’ is daar weggelegd voor maar één groep: de blanken. Er wordt dan ook van alles aan gedaan om het zo te draaien en te keren dat het ‘negerhoer’ incident iets anders geworden is. Bijvoorbeeld ‘macho’ gedrag, zoals te lezen valt in een column in De Jaap. De ondernemer Erik de Vlieger, die ook uit eerste hand rapporteerde over hoe zijn dochter werd uitgescholden voor ‘blonde hoer’ als ze niet wilde dansen met Marokkanen, kreeg ongelijk van De Jaap: dat was geen racisme. Dat moest je anders zien. In zijn verklaring sprak de blogger op De Jaap, Said El Haji, zichzelf overigens tegen:

Wat die zwangere Amsterdamse vrouw van Marokkaanse afkomst en haar gekleurde vriend is overkomen, is evenwel het gevolg van het andere uiterste, namelijk machismo. Vijf jongemannen van de straat die niet voor elkaar willen onderdoen, en daardoor een babymoord op hun geweten hebben. Ik durf er veel om te verwedden dat het gebeurde niet gebeurd zou zijn als het groepje van vijf uit niet alleen macho’s had bestaan. Of als het om een Marokkaanse man met een zwarte vriendin was gegaan.

Als die vriend dus geen Surinamer was geweest, maar een Marokkaan, had het incident niet plaatsgevonden, aldus El Haji. Hoezo, niet racistisch?

Ook politicoloog Ewoud Butter deed op de VARA-site Joop.nl zijn best om het racisme-element te debunken. Het is namelijk helemaal niet bijzonder dat Marokkanen racisten zijn, stelde Butter. Racisme is een doodgewoon alledaags verschijnsel bij mensen. Bij Marokkanen was dat net zo als bij anderen. Niks aan de hand dus, gewoon doorlopen:

Vormen Marokkanen met hun racismeprobleem een uitzonderlijke groep? Welnee. Onder alle bevolkingsgroepen is er sprake van racisme, allemaal hebben ze racismeproblemen en bij veel groepen is het een taboe dit te benoemen: als het om racisme gaat, zijn we liever slachtoffer dan dader. Dat geldt ook voor Marokkanen. Het zijn net mensen.

Wat Butter er in zijn haast bij vergat te vermelden is dat alleen blanken van dat racisme een probleem maken. Bij zichzelf. Blanken stellen hoge morele eisen aan andere blanken. Aan de ene kant is dat natuurlijk een teken van beschaving. Maar er zit ook een andere kant aan. Ze menen dat alleen blanken moreel aan te spreken zijn op hun gedrag. Dat er onder andere rassen ook racisme voorkomt, wordt als een natuurverschijnsel gezien. Of als iets anders, zoals macho gedrag. Aan anderen dan blanken kun je kennelijk niet vragen dat ze zich gedragen volgens onze regels van de beschaving. Dat dit soort denken nu juist een ultieme uiting van racisme is, willen al deze politiek correcte linkse mensen niet inzien.

In de Volkskrant van vandaag -nog niet online-  staat nu weer het laatste staaltje van politiek correct wegwerp gedrag. De socioloog en criminoloog Jan Dirk de Jong haalt daar weer een staaltje aan van bedreiging van een zwarte jongen door Marokkanen. Die zwarte jongen ging toen met een hamer op het groepje Marokkanen af, en zo wist hij ‘respect’ te krijgen. Dit soort gedrag, oreerde De Jong, was niets meer of minder dan het gedrag van de Amsterdamse provo’s. Opstandigheid om je te verzetten tegen de sfeer van racisme die er om Marokkanen heen hangt. Als Marokkanen racististische opmerkingen maken, legde De Jong uit aan het lezerspubliek van de Volkskrant, dan was dit bedoeld om te provoceren. Het had niets te maken met het racisme zoals je dit wel onder blanken aantreft. Die laatste zin heb ik er zelf bij verzonnen, maar dat is wel precies de conclusie die je erbij moet trekken: Alleen blanken kunnen racistisch zijn.

Dat racisme onder Arabieren een wijd verspreid verschijnsel is, werd me laatst nog eens achter de schermen bevestigd door een Midden Oosten correspondent van de publieke omroep. Hij had het in alle landen van het Midden Oosten meegemaakt. Helaas kon hij daarover niet berichten. Vooral de Joden waren uiteraard het slachtoffer. Maar ook zwarten. Een keer had hij net op tijd een lynchpartij kunnen voorkomen. Maar zoiets zul je bij het NOS Journaal nooit zien.

Hoe Arabieren omgaan met zwarten is inmiddels bekend voor iedereen die wel eens op Youtube kijkt. Ik sluit af met twee van die filmpjes die door merg en been gaan. Een van de vele filmpjes uit Libië, waarop te zien is hoe er om wordt gegaan met zwarten. Het andere filmpje laat zien hoe een Ethiopische huishoudster in Libanon gedwongen wordt om terug te keren bij haar meester. De vrouw zou later zelfmoord plegen. Bij dit soort filmpjes denk je maar aan één ding: slavernij. Dat ding wat blanken altijd wordt aangewreven als de oerschuld waarmee ze maar te leven hebben, maar dat onder de Arabieren nog steeds standaard gedrag is. En waar geen blanke een Arabier op aan durft te spreken.

Gruwelijke beelden. Als je denkt er niet tegen te kunnen, kijk dan maar niet.

 


61 reacties
 1. Jammer dat de meesten hiervan niets willen weten. Dan komen ze weer aan met ‘je mag niet generaliseren';, of de fimpjes als deze zijn ‘incidenten’, of:  ‘weet je wie erg discrimineren? de joden!”

   

  Wat dat betreft zijn ze hier net zo gebrainwashed als in Noorwegen

 2. Ja, die slavernij….dat wordt mij dagelijks nog verweten door een aantal kleurlingen onder mijn vrienden en door een paar linkse semi-intellectuelen, ik moet mij diep schamen.

  Niet dat ik er ooit mee van doen heb gehad, dat waren onze voorvaderen. En het heeft ook geen zin om deze mensen uit te leggen dat wanneer zij in die tijd hadden geleefd, ze wellicht precies hetzelfde zouden hebben gedaan, omdat het toen eenmaal ‘gangbaar’ was en er moest geld ‘op tafel komen’.

  Schijnheiligheid troef nowadays.

 3. Met een zekerheid van 100% durf ik te garanderen dat de kolonisten met hun handlangers gewoon weer naar hun geboortegronden worden getransporteerd. Vechten tegen de natuur heeft namelijk geen enkele zin.

   

  Dat zijn dan weer de positieve punten van een crisis.

   

   

 4. Nee, nee, nee en nog eens nee. Niet alle Marokanen zijn racisten! Daarom mag u ook niet zeggen dat velen het wel zijn. Daarmee kwetst u namelijk de weinigen die het niet zijn. Dat is zielig voor deze weinige goede mensen. Moeten deze goeden dan onder al die slechten lijden? Zijn dit dan geen mensen? Zo sluiten we bevolkingsgroepen buiten. Hitler. Mussolini. Oorlog. Weet u nog? Terwijl we samen zijn. Allemaal gelijk. Ook Arabieren. Ook wanneer zij ons niet als gelijk zien, want dat is niet zo. Zo zijn niet alle Arabieren.

   

  Klopt allemaal. Maar ziet u het werkelijke gif van deze denkwijze? De marxistische mentale deathtrap. De weg naar de ondergang. Dit denkmechanisme. Het doet me goed dat velen hier het werkelijke gezicht van het mechanisme zien. De bedriegelijkheid ervan. Zo droog en rationeel als Joost het neerzet is voeding voor de ziel. Joost ik doe met u mee:

   

  Racisme zit ingebakken in de perverse Arabische cultuur. Klaar.

   

  P.s: Die filmpjes hoeven van mij niet. Ik kan me niet inbeelden dat een beschaafd man daar op zit te wachten. Ongeacht standpunten ten aanzien van de Arabische cultuur. Niet nodig, uw argumenten waren al krachtig genoeg.

 5. Weten we nog die advokaat die niet op wou staan voor de rechters, verdonk geen hand wou geven ,dat was zijn vader ,opperhoofd van een marokaanse moskee in tilburg.

 6. In wit oud South Afrika was dit  Marokkaan schooiers gedrag ondenkbaar. Wetten waren discriminerend en beledigend maar nooit in fysieke zin. De stommiteit lag in wetten, niet in gedrag. In Nederland is het andersom. Geen wetten maar gedrag bepaald het beeld. Met haat, wederzijds, als uitkomst.

 7. Toen ik mijn vrouw leerde kennen was ze aan het werk in een bedrijf in een wijk met veel marokkanen. Het is al weer bijna 20 jaar geleden maar zij werd toen al elke godganse dag uitgescholden door die marokkanen voor de ergste zaken, ziektes en “beroepen” . Toen mocht je er ook al niet over praten.

 8. De vrouw wiens baby vermoord is was zelf een Marokkaanse, het is niet zo zeer een kwestie van rascisme maar van een achterlijke cultuur. In dat soort landen zijn ze zelfs in staat om hun eigen zus of dochter te mishandelen of gewoon te vermoorden als die met de “verkeerde” man omgaat. Wij hebben jaren mensen met dit soort achterlijke culturen geimporteerd en dan komt de ellende vanzelf mee. Deze mensen komen uit landen waar roven en moorden eeuwen een gerespecteerde bron van inkomsten was, die mentaliteit verander je niet in een paar generaties.

 9. Marokkanen, bah, spreek me er niet van.

  Mijn vader heeft eens onderstaand verhaal verteld:

  Toen al bekend was de de Limburgse mijnen zouden sluiten en het daardoor moeilijk was nieuwe arbeiders aan te trekken werden ook Marokkanen als mijnwerker aangenomen. Mijn vader had het toezicht over een ondergrondse afdeling en aldaar waren twee Marokkanen werkzaam. De communicatie ging natuurlijk moeizaam, vooral als er aan een werkopdracht moest worden voldaan. Dan was het: “ik niet begrijpe”. Mijn vader is toen een keer mondeling üit zijn slof geschoten en toen begrepen zij hem wel!

  Hem werd duidelijk gemaakt, onder het maken van een handbewegen langs de hals, dat hij op zijn tellen moest passen. Pa vertelde dat aan zijn, ook op die mijn werkzame, jongere broer, een grote sterke kerel die niet bang was uitgevallen. Broer wachtte die twee gasten op bij de poort, pakte ze bij de kraag, sloeg hen met de koppen tegen elkaar en liet hen weten wat hij er van dacht.

  Daarop hebben die twee een klacht ingediend bij de mijnpolitie. Zij hadden natuurlijk niets gedaan en gezegd en waren zich van geen kwaad bewust. Discriminatie en geweld gebruiken, dat werd die broer aangesmeerd.

  Mijn vader heeft alles in het werk moeten stellen om te verkomen dat zijn broer ontslagen werd. Wel werd zowel mijn vader als zijn broer, door de mijndirectie, een hoge boete opgelegd

 10. En zolang wij politici hebben met een rubberen ruggegraat zal het alleen maar erger worden!Wel wil ik zeggen dat het niet alleen Marokanen zijn:Turken kunnen er ook wat van!En de jonge generatie is het ergste en worden ook niet terug gefloten.In mijn wijk kun je je alleen nog maar handhaven met een enorme grote mond.Die heb ik nooit gehad,moeten leren!Maar leuk is het niet!

 11.  

  When Islam burst out of Arabia into the kafir world, they took the wealth and slaves. Slavery was an unapologetic part of jihad.

  The Arabic language is a good place to see how important slavery was. In The Submission of Women and Slaves, we collected over 30 Arabic words that deal with slavery. We think that Arabic has more words for slaves than any other language.

  Both a black African and a black slave have the same name, abd. The historical reason for this is that African slavery was so important to Islamic economics. Language reflects history. Islamic legal history is filled with the complaints by African Muslim jurists about how Arabic Muslim slave traders captured African Muslims and sold them on the auction block.

  http://rumcrook.wordpress.com/2011/03/07/islam-and-slavery/

   

 12. Of die etters nou racist waren of niet doet niet terzake. Dat het hufters waren, dat wel. En van dat soort mensen hoef je niet meer te weten dan dat, want of je nou een racistische hufter bent die een zwangere vrouw mishandelt dan wel een niet-racistische dat maakt niet uit.

   

  Nog even en we gaan hier ook aan de hatecrimes beginnen, en dan doen alsof het een vrouw mishandelen omdat je een racistische hufter bent, erger is dan dat je dat doet als je een niet-racistische hufter bent. En dat terwijl de hate al blijkt uit de mishandeling, daar heb je verder geen racisme bij nodig.

   

  Vreemd dat het kennelijk erger is om racisme verweten te worden dan dat het is een zwangere dame uit te schelden en te mishandelen.

   

  Dat gezegd hebbende: dat arabieren ongelooflijke hufters zijn (de goede uiteraard niet te na gesproken) dat is genoegzaam bekend. Vergis ik me niet dan kunnen berbers in Marokko daar een aardig boekje over open doen (mits niet de koran natuurlijk), hetgeen de identificatie van berbers hier met arabieren nog navranter maakt. Wel erg eurocentristisch van die berbers hier om uitgerekend een Stockholmsyndroom op te lopen.

   

   

 13.  

  “Wat Butter er in zijn haast bij vergat te vermelden is dat alleen blanken van dat racisme een probleem maken.”

   

  Proest. Joost, lees je zelf wel eens reacties die er zoal op dit forum worden geplaatst? Of de stukjes en reacties waarmee nog veel onfrissere websites worden volgesmeerd? Daar zit heel wat racistme tussen, en het wemelt er ook nog eens van de blanken die daar geen enkel probleem van maken.

  Het is precies wat die man zegt: “Marokkanen zijn net mensen.”

  Een generalisatie is ook gauw gemaakt. Als ik alle dagen rondhing op onfrisse websites, zou ik op den duur óf gaan denken dat álle Nederlanders racisten zijn, óf, als mijn eigen morele kompas ook een tik heeft gehad, menen dat racisme normaal en gewenst is.

 14. Ik ben de grootste racist op de wereld, er is geen grotere dan ik, ik vervloek en haat elk ras, rood, wit, geel, zwart, moslim, christen, joden, atheïsten, zelfs mijzelf en mij familie, en hoop op een spoedige dood van allemaal.

  Kan mij niet snel genoeg.

   

  Waar is het mis gegaan in de evolutie??

  En voor de gods-honden, waar heeft hij gefaald??

 15. Beukman: je praat weer met dubbele tong.

   

  Hier probeer je te veinzen alsof zelfkritiek in de islamitische wereld net zo’n vanzelfsprekendheid is als in de westerse wereld, of zelfs andere democratiën.

   

  Proest:)

   

  Iedere keer kom je weer huilen over die websites van je van je waar ze je rukfantasie Hassnae terecht aan het uitschelden zijn.

  Dat is niet de werkelijke wereld, Beukman, het geeft wel inzicht in jóuw wereld:)

 16. Awara, Beukman generaliseert en denkt dus dat als Joost zegt dat ‘alleen blanken’ een probleem maken dat zoiets betekent als zeggen dat ‘alle blanken’.

 17.  

  Nee beste Awara, dat schrijf ik helemaal niet.Wat schrijf ik dan wel? Dat het niet juist is om alle Nederlanders van racisme te beschuldigen op grond van wat er hier, en op een paar nóg minder frisse websites, wordt neergekankerd.

  Ben je het daar mee eens….. of niet?

 18. @Andre van Delft

  “..Het boek van Bart Croughs uit 1995 blijft actueel: ..”

   

  Dus voor 1995 was je compleet ontwetend wat er in de rest van de wereld of Nederland gebeurde?

   

  @Klont Piet

  “…Niet dat ik er ooit mee van doen heb gehad, dat waren onze voorvaderen…”

   

  Stupide opmerking,..,Zeer ONwaarschijnlijk dat je voorvaderen er enige invloed of zeggenschap hadden over deze industrie. Normaliter heeft het koootjesvolk niet veel over zulke zaken te zeggen, Topjaar voor de Slavernij was 1674, 2 jaar na het einde van de republiek (1672) en bijgaande hervorming van de WOC door lieden die voor het bedrijven van slavenhandel geen moreel belemmering hadden.

   

  Over de rijkdom die de slavernij Nederland heeft gebracht,…in 1864 (afschaffing) had je de “aardappel opstand” (=hongersnood),.., dus weer een pc leugen ontkracht.

   

   

  Joost Niemoller kan vast wel enkele oude PC smoesjes uit de kast trekken gezien het feit dat zijn brood en boterham goed belegd waren ten tijde van zijn verhoering als intellectuele apologeet voor de PC goei-gemeente.

   

  Chuss babies.

 19. Had Joostje niet ergens een brilliant artikel liggen over hoe,…, de “riots” na hurricane catrina (vergeleek het met de het gedrag van Jappaners na de Tsunami )  getuigde van laag IQ bij de African Americans?

  Het feit dat New Orleans een moreel doorgerotte failliete stad was met een marxistische burgemeester heeft natuurlijk niets  van doen,…, socialisme (en andere vormen van altruisme at gunpoint) werkt natuurlijk alleen bij de daarvoor geschiktere volkeren, nietwaar?

  En nu komt er een artikeltje over hoe finnen racistisch zijn.,…, lol,…, alsof je dat wat kan schelen.

  Toegeven ik heb een aversie tegen een bepaald soort mens: parasieten!

 20. In het politiek correcte wereldbeeld past niet de idee dat niet-westerse immigranten, waaronder ik voor het gemak nu maar even ook Antillianen en Surinamers rangschik, racistisch zijn. Gedrag dat als door racisme ingegeven geduid zou kunnen worden komt door twee factoren: sociaal-economische achterstand, veroorzaakt door uitsluiting, en de schandelijke wijze waarop wij, blanke Nederlanders, hen behandelen.

   

  O en Beukman, je hebt knalhard ongelijk, op DDS wordt racisme niet getolereerd. Wel op het antisemitische open riool Frontaal Braakt, waar jij zo graag rondhangt.

 21. Prima column, Joost, daar niet van.

  Maar van mij had je er ook nog wel bij mogen schrijven dat dit soort gedrag van Marokkaanse jongeren wordt vergoelijkt door GroenLinks en PvdA. Vandaar dat het vooral in Amsterdam voorkomt, de stad waarin de sociaal-democraten al sinds de eeuwigheid de macht uitoefenen.

 22. Racisme is geen eenrichtingsverkeer van blank tegen zwart, bruin of geel, zoals de policorrecten ons wijs maken. Racisme zit in de genen van ieder mens, want racisme was vanouds nuttig voor de overleving van de groep. Het was de mens geraden andere groepen buiten de deur te houden, want anders werd je beroofd van je bestaansmiddelen. Toen de mensen nog jagers waren, schermden ze hun jachtgebied af tegen andere groepen.

  Men liet zich het jachtwild niet ontnemen door concurrenten. Toen we landbouwers werden, was er helemaal redee om ons territorium te beschermen tegen invallers. Racisme steekt altijd de kop op als groepen van verschillende origine op hetzelfde territorium concurreren om de bestaansmiddelen, ruimte en macht. In mijn jeugd was de enige zwarte die ik ooi aanschouwde een Surinamer die op onze lagere school in Zandvoort kwam demonstreren hoe behendig hij een emmer water op zijn hoofd liet balanceren. Dat vonden we als kinderen geweldig interessant. Toen er later gastarbeiders verschenen, werden die ook hartelijk welkom geheten door vriendelijke Nederlanders. Maar toen hele wijken werden overgenomen door vreemdeliongen, gingen de haren van de oorspronkelijke bewoners overeind staan. Oude reflexen herleefden.maar Nederlanders werd voorgehouden dat ze juist blij moesten zijn met deze verrijking van hun omgeving. De neiging om zich af te zetten tegen de nieuwe Nederlanders werd van bovenaf effictent onderdrukt. En dat was maar goed ook. Maar onderhuids bleef de ergernis bij de zittende bevolking bestaan. De elite noemt dat prinmitief gedrag, maar zijzelf hoefde niet in te schikken. Vergelijk het met een bank in een park, waar twee mensen zitten te keuvelen. Er komt een derde man bijzitten, zodat de eerste twee moeten inschikken.. Zo is het ok met immigratie. De inschikkelijkheid komt vooral van de kant van de zittende bevolking die plaats moet maken. De ergernis neemt dan nog toe wanneer de nieuwkomers zich agressief gedragen tegenover de oorspronkelijke bewoners. Turken en Marokkanen zouden zich evenzeer ergeren indien honderddduizenden Europeanen zich zouen vestigen in Istanbul of Rabat. Zeker als die zouden proberen de zaken in hun land naar hun hand te zetten. WE zitten met zijn alleen in het schuitje en zin gedwongen ons rustig te houden want anders slaat het schuitje om. Maar wij zijn niet racistischer dan andere volkeren. Zo stelde mkijn neef die voor zijn werk in Suriname was, vast dat Hindoestanen neerkijken op Creolen en andersom. En als Marokkanen beweren niet racistisch te zijn, dan vraag i me af waarom ze dan geen Masrokkaanse vrouwtjes beroven. Ik krijg der indruk dat met name Marokkanen een hekel hebben aan Nederland en de Nederlanders. Alsof we hen kwaad zouden hebben gedaan. Terwijl hier nota bene Marokkaanen in de Tweede Kamerr zitten die mede namens mij mogen uitmaken hoe het hier in Nederland verder moet. Ik blijft het vreemd vinden dat Tofik Dibi namens ons mede bepaalt hoe onze immigratiepolitiek er uit moet zien. Dat strijkt tegen mijn nationalistische haren in, al weet ik dat het democratisch volgens onze grondwet wel goed zal zitten. Zal met mijn leeftijd te maken hebben en mijn tots op mijn Nederlanderschap.

 23. Joost, mee eens, prima artikel, weer in de roos.

  Maar ik vraag mij af:

  Stel het komt zo ver dat ook blind links dit probleem erkent.

  Dan ligt het er dus: Marokkanen hebben racischtische trekken.

  En dan?

  Hoe gaan we verder?

  Het politie- en justitieapparaat is nu al niet bij machte criminele marokkanen te pakken laat staan straks de racistische.

  Wat is de oplossing volgens jou?

 24. Verdammt enz,

   

  Volgens mij is de denkfout die er gemaakt wordt dat we heel snel willen springen naar oplossingen terwijl we nauwelijks nog weten wat de problemen zijn. Onderzoek naar oorzaken en naar de feiten, daar is nauwelijks geld voor.maar met iedere ‘oplossing’  kun je gelijk aan de slag.

 25. Wat mij betreft hoeven racisten niet ‘genezen’ te worden, of uitgebreid bevraagd over het hoe en wat van dat racisme. Gewoon aanpakken en bestraffen als dat racisme tot strafbare daden leidt en dan de dader bestraffen wegens die daad, en verder gewoon iedereen vooral laten doen wat die niet laten kan.

   

  Voor je het weet krijg je dan de rare figuur dat je als iemand een ander dood slaat je moet gaan onderzoeken of dat komt omdat het een hatecrime is (Jan slaat Piet omdat Piet een homo is) of omdat Jan Piet haat (wat dan weer geen hatecrime is).

 26. Ja Caroline,

  Je hebt natuurlijk gelijk. Racisme is eerder een uitvinding dan een echt begrip. Het is vooral een politiek correcte uitvinding, speciaal toepasbaar op blanken. Wat mij betreft hoeven we het er ook niet over te hebben. Maar als we het er toch over hebben, laten we het er dan bij iedereen over hebben. Dat is mijn punt eigenlijk.

 27. Ja Caroline,

  Je hebt natuurlijk gelijk. Racisme is eerder dan een uitvinding dan een echt verschijnsel. Het is vooral een politiek correcte uitvinding, speciaal toepasbaar op blanken. Wat mij betreft hoeven we het er ook niet over te hebben. Maar als we het er toch over hebben, laten we het er dan bij iedereen over hebben. Dat is mijn punt eigenlijk.

 28. Rasisme is heerlijk, racisme behoort wat ons tot mens maakt, zonder rasisme was er geen politiek, en geen oorlog, geen pogroms, geen elite, geen slaven, dus laat rasisme zegenvieren, want wij hebben dit zo graag nodig, nodig voor ons eigen misselijkmakende persoonlijkheid zo beschaafd te zijn.

   

 29. Joost, dat lijkt me redelijk. En ik ben niet de flauwste, dus vanaf heden beschouw ik iedereen als racist, en iedereen die nog doet alsof dat iets bijzonders is waarover uitgebreid dient te worden gesproken (en dat duur  moet onderzocht) als een ouwe zeur.

   

  Eigenlijk is dat gezeur over racisme (maakt de daad erger), de keerzijde van de medaille die meldt dat een geestesgesteldheid slechte daden beter kan maken. Bijvoorbeeld: ik vermoord een politicus omdat ik bang ben dat die wel eens racistisch zou kunnen zijn. Dat is ‘dus’ minder erg dan wanneer ik dat zou doen omdat de politicus tot een andere etnische groep gerekend kan worden dan ik. Nou ja, als ik het doe, is het niet erger dan dat het is, het is pas erg als de staat zo zou handelen en de moordenaar van een van racisme verdachte (door de moordenaar dan) politcus minder zwaar gestraft zou worden dan bijvoorbeeld ik, die iets dergelijks zou doen omdat ik racistische gevoelens koester. Gelukkig komt dat in Nederland niet voor, toch?  

   

   

 30. Mag men tegenwoordig geen voorkeuren en afkeuren meer hebben dan?

  Is het iedereen zonder enige uitzondering positief beoordelen een wettelijke eis?

  En hoe positief zou dat zijn, als men iedereen verplicht positief beoordeelt?

   

  Ik kwam bij mij op school onder de moslimleerlingen héél veel antipathie tegen Nederland en de Nederlanders tegen.

  Dan kun je natuurlijk zeggen: ‘Wat doe jij hier dan met je familie…’,  omdat een en ander je krenkt…. ( zóveel last van die lui en dan hebben ze nog een hekel aan ons ook….) maar kun je die mensen verplichten Nederlanders net eender te beoordelen als hun eigen volks-  en geloofsgenoten?

  Kun je dat afdwingen en opleggen?

  Ik dacht het niet en eigenlijk wil ik dat ook helemaal niet.

   

  Alleen waar mensen eerlijk afkeer mogen voelen en eerlijk mogen kiezen NIET met die en die ( of mensen met die en die opvattingen) om te gaan,

  wordt het een cadeautje en de moeite waard als ze je wél zien zitten en wél met je om willen gaan…. want dan pas is het echt.

   

  Ik was op school altijd nogal verlegen ( is nu over)  en vond het soort wilde kinderen, die de hele dag aan andere kinderen trokken en constant schreeuwden en rondsprongen en aandacht van anderen opslurpten nooit zo’n succes en ik vroeg die kinderen dus ook nóóit bij mij thuis.

  Ze lagen me niet.

  Zou ik, als die kinderen van toen ( allemaal Nederlanders, want je zag vrijwel nooit een buitenlander) toevallig marokkaans geweest waren, met recht en reden een ‘racist’ genoemd hebben kunnen worden?

  Gewoon omdat ik dat hyper-gedoe niet trok?

  Omdat ik liever met boeken lezende kinderen omging? 

   

  ook als iemand Marokkanen of Turken of Brabanders of Friezen niet als de favoriete medemensen ziet, mág dat toch?

  Daar dien je geen -isme van te maken.

  Het valt gewoon onder vrijheid.

   

   

 31. @Hassnaegroupie Beukman: denk om je bloeddruk, en probeer je wereld wat te verbreiden i.p.v. alleen maar die schrijfsels waar jij je leven mee spendeert kereltje:)

  Je valt een beetje uit je rol en begint meer en meer op zo’n patatvretertje te lijken uit een idem dito prachtwijkje:)

   

  Jij probeerde en probeert weldegelijk in zowel dit stuk het racisme van Marokkanen/moslims te verdedigen, als in voorgaande opinies.

  Het stuk van Bert Schut “Hebben Marokkanen een racismeprobleem”.

  Een Hassnae Bouazza die daarop volgend de brenger van dit allang bekende feit omgekeerd van racisme beschuldigd, terwijl er duidelijk niet ‘alle’ in de titel staat, maar zo wordt het wel gebracht.

   

  Ook door jou.

  En dan kan je wel proberen te verbergen dat dit alles je ingegeven wordt door je nogal opzichtige beschermende ridderhouding t.o.v. Hassnae, die je al uitgebreid hebt ten toon gesrpeid, maar zeg eens eerlijk: jij fantaseert over haar he?:)

   

   

 32. Je hebt puur racisme uit persoonlijke en/of maatschappelijke motieven,  en je hebt sektarisch geïndoctrineerd racisme.

  Daarbij is er ook nog een verschil:  een non-gewelddadige of gewelddadige uiting.

   

  De dubbele tongen, die bliksemsgoed weten dat het racisme van moslims natuurlijk sektarisch geïndoctrineerd is zoals de echte islam aangeeft, proberen dat altijd te bagatelliseren met drogredeneringen over het racisme van anderen, bijvoorbeeld de ouderwetse Nederland-Duitsland rivaliteit, of zelfs met vergelijkingen van Nederlanders/Surinamers e.d. die geen partner van een ander ras dulden voor hun kroost.

   

  Nou, dat is een lachertje zeg, de tolerantie van bijv. Nederlanders en Surinamers ook op dat punt vergelijken met die van moslims.

  Niet te vergelijken, het aantal interraciale relaties in die groepen, tussen bijv. Afrikaanse moslims.

  Voor het gemak wordt er bij de vingerwijzingen naar die niet-moslims voorbij gegaan aan het feit dat er in iedere bevolkingsgroep onenigheid voor kan komen tussen de ouders/vertegenwoordigers van de partners van beide partijen.

  Op status, raciaal, of wat bekrompener zaken.

   

  Het grote verschil is echter, dat racisme bij normale, intelligente mensen die zelf mogen denken niet salonfähig is, en bij bekrompen, sektarisch geïndoctrineerden  wel.

   

 33. @JoostL”…Racisme is eerder een uitvinding dan een echt begrip…”

   

  Geen echt begrip? Jim Crow laws (democraten),…,KKK (democraten),.., invoering en het ontstaan van de huwelijksvergunningen “marriage licenses”  ( 1867) – om interraciale huwelijken te limiteren, verbod op zelfverdediging tegen blanken zelfs als kleurlingen aangevallen werden met wapens… ..zomaar een paar voorbeeldjes……

   

  @Joost:”…Het is vooral een
  politiek correcte uitvinding, speciaal toepasbaar op blanken..”

  Wat je marxistische new-speak vriendjes geflikt hebben met het begrip in de jaren 70 and 80 is natuurlijk een andere discussie. Waar jij trouwens zeer energiek aan meegewerkt hebt Joost!!!

   

  Was de, door marokkanen, getrapte zwangere vrouw toevallig joods geweest hadden we een hele andere discussie gezien in plaats van “doorlopen-niets-aan-de-hand”. Was dit gebeurt in Zurich (waar ik woon) dan was dit doodslag (baby geaborteerd)  en kon je toezien op een zeer lange gevangenisstraf resulterend in uitzetting!

   

  Oh wacht,…,…,niet het land waar je als semi-werkeloze schrijver kan binnenlopen en je hand op kan houden!

   

 34. Wat nou, stupide opmerking….en ‘zeer ONwaarschijnlijk’ bla bla.

  Wie zegt jou dat mijn voorvaderen tot het ‘koooooootjesvolk’ (?) behoorden, hoe kún je dit nu weten!

   

  Verder schrijf je:

  ‘Topjaar voor de Slavernij was 1674, 2 jaar na het einde van de republiek (1672) en bijgaande hervorming van de WOC door lieden die voor het bedrijven van slavenhandel geen moreel belemmering hadden.’

   

  Eén van die lieden, Jan-Peter B. de 1e, was een overgroot-oom van de aangetrouwde neef van mijn tante’s oma van de zoon van mijn overgrootvaders’  moeder die de kleindochter was van de zoon van haar over-over-overgrootvader.

  Nou jij weer! 

 35. Thomas Sowell, hadden we hier maar zulke denkers.

   

  ??? Het Internet werkt anders heel goed. En die denkers heb je ook, maar Thomas is wel een anti-grote-staat persoontje en dat is de reden waarom zulks nooit zal worden uitgenodigd op de Pravda-channel (NOS/VARA et al).  Voor pro-grote staat denkers zoals Joost is er altijd plek,.., altijd “vreemd” gevonden waarom hij gehoord wordt als een “ander geluid”….maar dat is gewoon slecht gespeelde propaganda spelletjes, als het erop aankomt, zijn en blijken het gewoon allah-maal linkse babyboomers. Soort zal gewoon soort blijven zoeken,

 36. Thomas Sowell, hadden we hier maar zulke denkers.

   

  ??? Het Internet werkt anders heel goed. En die denkers heb je ook, maar Thomas is wel een anti-grote-staat persoontje en dat is de reden waarom zulks nooit zal worden uitgenodigd op de Pravda-channel (NOS/VARA et al).  Voor pro-grote staat denkers zoals Joost is er altijd plek,.., altijd “vreemd” gevonden waarom hij gehoord wordt als een “ander geluid”….maar dat is gewoon slecht gespeelde propaganda spelletjes, als het erop aankomt, zijn en blijken het gewoon allah-maal linkse babyboomers. Soort zal gewoon soort blijven zoeken,

 37. Piet Klootjesvolk,

   

  “…Eén van die lieden, Jan-Peter B. de 1e, was een overgroot-oom van de
  aangetrouwde [SNIP-LEUTERPRAAT]  …van de zoon van haar
  over-over-overgrootvader…”

   

  Ik wist niet dat de slavetrade ingevoerd werd na algemeen referendum (of democratisch besluit anderzijds) van de toenmalige administratie of volksstemming

   

  [SARCASME MODE OFF]

   

  Dus dit (de slavernij)  in the schoenen schuiven als collective schuld van het Nederlandse volk (wat jij hier doet) .., is gewoon idioterie.  Wat jij jezelf aanmeet als grootachterkleindochternicht3eneef van de toenmalige mafia zal ik maar met een korreltje zout nemen!

   

   

 38. Piet Klootjesvolk,

   

  “…Eén van die lieden, Jan-Peter B. de 1e, was een overgroot-oom van de
  aangetrouwde [SNIP-LEUTERPRAAT]  …van de zoon van haar
  over-over-overgrootvader…”

   

  Ik wist niet dat de slavetrade ingevoerd werd na algemeen referendum (of democratisch besluit anderzijds) van de toenmalige administratie of volksstemming

   

  [SARCASME MODE OFF]

   

  Dus dit (de slavernij)  in the schoenen schuiven als collective schuld van het Nederlandse volk (wat jij hier doet) .., is gewoon idioterie.  Wat jij jezelf aanmeet als grootachterkleindochternicht3eneef van de toenmalige mafia zal ik maar met een korreltje zout nemen!

   

   

 39. 1- Ik ben niet doof, noch hardhorend aan één of twee ogen, dus je hoeft niet alles dubbel te plaatsen.

   

  2- Je moet ‘ns leren lezen, ik heb NERGENS geschreven dat ik de slavernij als collectieve schuld in wiens schoenen dan ook schuif, laat staan in mijn eigen.

  Ik schreef dat het een hypocrysie is waarvan ‘vrienden’ en linkspotigen zich bedienen en altijd en overal met hun kromme vingertje naar wijzen behalve naar zichzelf.

   

  Dat doen ook die lui die het hardst gillen dat ze gediscrimineerd worden, maar dit enkel gebruiken als stok om mee te slaan, als stok om alles wat hen van pas komt af te dwingen.

  En de linkspotigen trappen er steeds weer in en blaten mee!

 40. Is niet zo dat marokkaanse mannen sowieso alles mogen wat vrouwen verboden is om te doen. Thuis worden ze behandeld als “prinsjes”. Op straat wanen  ze zich god zelf. Ze worden niet gecorrigeerd, want ‘iesch koeltoer’. Daar zit het ‘m. Die mannen zijn als de dood dat vrouwen emanciperen en uiteindelijk slimmer blijken dan zij. Daarom is die koran – en alles wat daarin staat – geschreven door mannen, zodat mannen de vrouwen hun wil kunnen opleggen en zo zich alles kunnen permitteren. WANT het staat in de koran. En DUS is het zo. En zolang dit patroon niet wordt doorbroken, zijn de 4 jarige marokkaantjes van heden de racistische straatrovers over 10 jaar. Omdat ze niet gecorrigeerd worden en zelf het inzicht van een ui hebben. En dat komt weer door eeuwenlange inteelt van neef/nicht, broer/zus. Maar dat behelst een andere discussie, een probleem dat hier overigens wel aan ten grondslag ligt. Naast het enorme minderwaardigheidscomplex waar de gemiddelde moeslim mee te maken heeft.

 41. “Bart Schut moest zich voor dit stuk komen verantwoorden in Pauw & Witteman”. Ik ben het niet eens met deze visie van Joost. Pauw & Witteman heeft een breder publiek dan De Volkskrant. Met andere woorden P&W bracht met dit onderwerp de babydoodtrap actie ter kennis van een breder rubriek. Zo was ik over deze zaak niets te weten gekomen als lezer van Spits, Metro en onze regio wegener krant BN/DeStem. P&W was mijn enige kennismaking over deze zaak in de reguliere pers !

   Bovendien vond ik het optreden van Hassnae ook niet erg sterk.

   Ik vond wel dat P&W wel wat tegengas hadden moeten geven toen haatzaaiertje Hassnae gewaar maakt van de “racististische” opmerkingen die zij en haar vriend krijgen van “rechtse bloggers” ALS GELIJKWAARDIG aan de opmerkingen die de 5 marokkaantjes maakten tegen over een vrouw en haar vriend DIE ZIJ TOTAAL NIET KENDEN ALLEEN DAN DAT ZIJ EEN GEKLEURDE VRIEND HEEFT. (eigenlijk was het probleem voor deze gasten dat die Surinaamse vriend geen moslim was , bart schut haalde immers ook de religieuze achtergrond aan).

 42. @Piet Kloot “..Je moet ‘ns leren lezen, ik heb NERGENS geschreven dat ik de slavernij
  als collectieve schuld in wiens schoenen dan ook schuif, laat staan in
  mijn eigen….”

   

  Doe je wel, je maakt er een punt van ( jouw quote)”mijn [die van piet kloot ] voorouders” (en het toenmalige Nederlandse volk as geheel)  met de nekharen bij te slepen.aansprakelijk te stellen,…, wat minder gekontedraai graag.

   

  Dat jij je door de Pc -goeigemeente laat ringeloren moet jij weten.

 43. quote:”… was ik over deze zaak niets te weten gekomen als lezer van Spits, Metro en onze regio wegener krant BN/DeStem…”

   

  Mainstream media,…., keep them ignorant and stupid.

   

  quote:”…toen haatzaaiertje Hassnae gewaar maakt van de “racististische”
  opmerkingen die zij en haar vriend krijgen van “rechtse bloggers”…”

   

  Freedom of speech is soms heel vervelend,..,hebben die nare bloggers ok op zijn zwangere vrouw lopen trappen. Inderdaad een gelijkwaardige misdaad!

   

  quote:’…(eigenlijk was het probleem voor deze gasten dat die Surinaamse vriend geen moslim was..”

   

  ongeboren babies van kaffiers mag je de buik uit schoppen? waar gaat die “ik wil hun motieven begrijpen” discussie  eigenlijk over,.., die naffers horen in een cel thuis, !

   

   

 44. Piet Kloot “..En de linkspotigen trappen er steeds weer in en blaten mee!..”

   

  Nee jochie,.., parasieten zullen elke idiote logica of excuus verzinnen om met hun vieze jatpoten aan mijn portomonee te zitten,.., dat jij hier te stront dom bent om dat in te zien en dit gedrag “goedbedoelde naiviteit” van links te zien geeft weer dat jij ook (deels?) teert op vadertje staat!

 45. quote:’…Het politie- en justitieapparaat is nu al niet bij machte criminele marokkanen te pakken laat staan straks de racistische….”

   

  Gregorius nekschot werd door 10 tot de tanden gewapende dieners uit zijn bed gelicht,..

   

  ,als jij niet in kan zien ,dat het met rust laten van naffers, niet een bevel is van hogerhand, dan is dit een indicatie dat 40 jaar socialisme de mentale capiciteit van de Nederlander compleet doorgerot heeft..

 46. @EJBron “…Geen zin in joden? Racisme hoort bij de evolutie…”

   

  Ben jij compleet doorgerrot in je moraal,…,flikker toch op naar stormfront ofzau!

Geef een reactie