Marokkanen zijn geen racisten

Foto:

Het zijn namelijk… provo’s.

De ontkenningsmechanismes draaien weer op volle toeren na het ‘negerhoer’-incident.

In Het Parool van 5 mei stond het volgende bericht:

Een zwangere Amsterdamse die op de Nieuwendijk door vijf Marokkaanse mannen was mishandeld, is kort daarop te vroeg bevallen, waarna de baby is overleden.

De 26-jarige vrouw van Marokkaanse komaf liep 26 maart met haar Surinaamse vriend op de Nieuwendijk. De vijf mannen, rond de twintig, liepen achter hen. Het groepje schold haar uit voor ‘negerhoer’.

Haar vriend reageerde, waarop bij de Beurspassage een vechtpartij ontstond. Ook de vrouw werd geduwd, geslagen en geschopt.

Bart schut, die een jaar als journalist voor het Marokkaanse opinieweekblad Tel Quel had gewerkt, zag hierin een al te herkenbare situatie. Het racisme onder Marokkanen is wijd verspreid, wist hij, en hij haalde als voorbeeld aan hoe zijn eigen vriendin in Marokko continu op straat werd uitgescholden. Deze vriendin was van Marokkaanse afkomst, maar zwart. Bovendien droeg ze geen hoofddoek. Hij schreef er een opiniestuk over in de Volkskrant. Daarin somde hij nog wat ervaringen op uit zijn persoonlijke leven. Als blanke moest hij bij de bakker altijd het langste wachten. Arabische Marokkanen scholden steevast op berbers. Maar ook gaf hij een voorbeeld uit zijn journalistieke praktijk:

Dat bleek op reportage in de bossen rond Ceuta en Melilla, de twee Spaanse enclaves aan de Mediterrane kust die worden gebruikt door migranten uit sub-Sahara Afrika om Spaans – en daarmee Europees – grondgebied te bereiken. Daar leefden de zwarte vluchtelingen in onmenselijke omstandigheden en hun lot werd allerminst verzacht door de omwonenden. ‘In geen van de landen waar wij doorheen trekken, worden wij zo slecht en mensonterend behandeld als hier in Marokko’, beklaagde een migrant uit Nigeria zich desgevraagd. Vooral de politie moest het ontgelden: diefstal, afpersing en mishandeling waren schering en inslag. De vluchtelingen prefereerden zelfs de notoire Spaanse Guardia Civil boven de grijsgeüniformeerde Gendarmerie Royale.

Bart Schut moest zich voor dit stuk komen verantwoorden in Pauw & Witteman, en dit leidde tot een ordinaire scheldpartij, waarbij hijzelf op onnavolgbare wijze racisme in de schoenen werd geschoven. 

Dat Nederlandse Marokkanen racisten zouden zijn past niet in het plaatje van de linkse goedpraatmachine. De eretitel ‘racist’ is daar weggelegd voor maar één groep: de blanken. Er wordt dan ook van alles aan gedaan om het zo te draaien en te keren dat het ‘negerhoer’ incident iets anders geworden is. Bijvoorbeeld ‘macho’ gedrag, zoals te lezen valt in een column in De Jaap. De ondernemer Erik de Vlieger, die ook uit eerste hand rapporteerde over hoe zijn dochter werd uitgescholden voor ‘blonde hoer’ als ze niet wilde dansen met Marokkanen, kreeg ongelijk van De Jaap: dat was geen racisme. Dat moest je anders zien. In zijn verklaring sprak de blogger op De Jaap, Said El Haji, zichzelf overigens tegen:

Wat die zwangere Amsterdamse vrouw van Marokkaanse afkomst en haar gekleurde vriend is overkomen, is evenwel het gevolg van het andere uiterste, namelijk machismo. Vijf jongemannen van de straat die niet voor elkaar willen onderdoen, en daardoor een babymoord op hun geweten hebben. Ik durf er veel om te verwedden dat het gebeurde niet gebeurd zou zijn als het groepje van vijf uit niet alleen macho’s had bestaan. Of als het om een Marokkaanse man met een zwarte vriendin was gegaan.

Als die vriend dus geen Surinamer was geweest, maar een Marokkaan, had het incident niet plaatsgevonden, aldus El Haji. Hoezo, niet racistisch?

Ook politicoloog Ewoud Butter deed op de VARA-site Joop.nl zijn best om het racisme-element te debunken. Het is namelijk helemaal niet bijzonder dat Marokkanen racisten zijn, stelde Butter. Racisme is een doodgewoon alledaags verschijnsel bij mensen. Bij Marokkanen was dat net zo als bij anderen. Niks aan de hand dus, gewoon doorlopen:

Vormen Marokkanen met hun racismeprobleem een uitzonderlijke groep? Welnee. Onder alle bevolkingsgroepen is er sprake van racisme, allemaal hebben ze racismeproblemen en bij veel groepen is het een taboe dit te benoemen: als het om racisme gaat, zijn we liever slachtoffer dan dader. Dat geldt ook voor Marokkanen. Het zijn net mensen.

Wat Butter er in zijn haast bij vergat te vermelden is dat alleen blanken van dat racisme een probleem maken. Bij zichzelf. Blanken stellen hoge morele eisen aan andere blanken. Aan de ene kant is dat natuurlijk een teken van beschaving. Maar er zit ook een andere kant aan. Ze menen dat alleen blanken moreel aan te spreken zijn op hun gedrag. Dat er onder andere rassen ook racisme voorkomt, wordt als een natuurverschijnsel gezien. Of als iets anders, zoals macho gedrag. Aan anderen dan blanken kun je kennelijk niet vragen dat ze zich gedragen volgens onze regels van de beschaving. Dat dit soort denken nu juist een ultieme uiting van racisme is, willen al deze politiek correcte linkse mensen niet inzien.

In de Volkskrant van vandaag -nog niet online-  staat nu weer het laatste staaltje van politiek correct wegwerp gedrag. De socioloog en criminoloog Jan Dirk de Jong haalt daar weer een staaltje aan van bedreiging van een zwarte jongen door Marokkanen. Die zwarte jongen ging toen met een hamer op het groepje Marokkanen af, en zo wist hij ‘respect’ te krijgen. Dit soort gedrag, oreerde De Jong, was niets meer of minder dan het gedrag van de Amsterdamse provo’s. Opstandigheid om je te verzetten tegen de sfeer van racisme die er om Marokkanen heen hangt. Als Marokkanen racististische opmerkingen maken, legde De Jong uit aan het lezerspubliek van de Volkskrant, dan was dit bedoeld om te provoceren. Het had niets te maken met het racisme zoals je dit wel onder blanken aantreft. Die laatste zin heb ik er zelf bij verzonnen, maar dat is wel precies de conclusie die je erbij moet trekken: Alleen blanken kunnen racistisch zijn.

Dat racisme onder Arabieren een wijd verspreid verschijnsel is, werd me laatst nog eens achter de schermen bevestigd door een Midden Oosten correspondent van de publieke omroep. Hij had het in alle landen van het Midden Oosten meegemaakt. Helaas kon hij daarover niet berichten. Vooral de Joden waren uiteraard het slachtoffer. Maar ook zwarten. Een keer had hij net op tijd een lynchpartij kunnen voorkomen. Maar zoiets zul je bij het NOS Journaal nooit zien.

Hoe Arabieren omgaan met zwarten is inmiddels bekend voor iedereen die wel eens op Youtube kijkt. Ik sluit af met twee van die filmpjes die door merg en been gaan. Een van de vele filmpjes uit Libië, waarop te zien is hoe er om wordt gegaan met zwarten. Het andere filmpje laat zien hoe een Ethiopische huishoudster in Libanon gedwongen wordt om terug te keren bij haar meester. De vrouw zou later zelfmoord plegen. Bij dit soort filmpjes denk je maar aan één ding: slavernij. Dat ding wat blanken altijd wordt aangewreven als de oerschuld waarmee ze maar te leven hebben, maar dat onder de Arabieren nog steeds standaard gedrag is. En waar geen blanke een Arabier op aan durft te spreken.

Gruwelijke beelden. Als je denkt er niet tegen te kunnen, kijk dan maar niet.

 

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!