Utrecht betaalde hotels voor Roma-tuig

Geen categoriemei 15 2012, 11:00
Belachelijk verhaal.
Een overactieve rechterhand van de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen heeft de beruchte Romafamilie Nicolich een half jaar lang op kosten van de gemeente Utrecht ondergebracht in hotels en op vakantieparken. De huisvesting kostte de gemeente 29.000 euro. De familie heeft in al hun onderkomens voor flink wat overlast en schade gezorgd:

De gemeente betaalde niet alleen de overnachtingen, maar ook bijkomende kosten van diners in de hotels, een huurfilm, telefoonkosten en een schoonmaakploeg bij onder andere Landal GreenParks om het 'extreem vervuilde' vakantiehuisje van de Nicoliches bewoonbaar te krijgen.

De zigeunerfamilie van zes volwassenen en vier kinderen maakte ruzie, er waren klachten van andere vakantievierders, de kinderen kliederden op de muren en de gordijnen werden vernield. De herstelkosten voor het uitgeleefde huisje werden verhaald op de gemeente.

Steeds als de situatie uit de hand dreigde te lopen, liet Wolfsen weer een nieuw verblijf regelen. De Nicoliches trokken zo van september tot april in de regio Utrecht van vakantiepark naar hotel. In april 2010 mocht de familie uiteindelijk gratis een landhuis betrekken van de gemeente in De Meern. Ook dat liep verkeerd af.

Werkelijk absurd! Dit tuig slaat overal de boel kort en klein en wij blijven ze maar in de watten leggen. Ongelooflijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten