Immigratie uit Midden Oosten neemt hard toe (met filmpje)

Demografische effecten Arabische lente worden in Europa zichtbaar.

Lange tijd klonk het geruststellende geluid dat de ‘islamimmigratie’ in Europa en Nederland praktisch tot stilstand is gekomen, dus Wilders overdreef schromelijk met zijn angstbeelden over de massamigratie. Dat laatste woord zou sowieso een stukje bedenkelijke retoriek zijn, grenzend aan het nazisme.

Welnu. Laten we eens kijken naar recent binnen gekomen cijfers, die de Nederlandse media niet gehaald hebben.

Enkele dagen verscheen er een rapport van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Commissie, over de immigratie. Op de site van Eurostat kon ik dit laatste rapport nog niet vinden, maar hier en daar verschenen er wel berichten over. Zo verspreidde The Associated Press het bericht Report: Arab Spring increases migration to EU.  

Daarin staat dat er sprake is van een toename van asielzoekers naar Europa (dus niet alleen uit het Midden Oosten) van meer dan zestien procent:

A new report says applications for asylum in the European Union increased 16.2 in 2011 over the previous year, in part because of turmoil surrounding the Arab Spring uprisings in North Africa and the Middle East.

De aantallen asielzoeker zijn nog niet zo hoog als in het topjaar 2001, maar de lijn is dus sterk stijgend:

The report, issued Friday by the European Commission, the EU’s executive branch, says just over 302,000 people applied for asylum in 2011. That is still far fewer than the peak of 425,000 applications received in 2001.

Bij iets minder recente statistieken die Eurostat publiceerde is al te zien dat het aantal migranten uit het Midden Oosten sterk aan het toenemen is. Het gaat dan over verzevenvoudigingen en vervijfvoudigingen, al is het in absolute getallen nog bescheiden. Zo leren we uit het overzicht van het tweede kwart van 2011 (PDF):

Due to civil and political conflicts in North Africa, Tunisian and Libyan asylum applicants recorded by far the largest increases during the second quarter of 2011. Tunisians increased sevenfold and Libyans fivefold, recording 1 030 and 1 135 asylum applications respectively.

Ook in dit rapport van Eurostat werd trouwens al geconstateerd dat het aantal asielzoekers uit alle landen sterk stijgt:

The number of asylum applicants increased by 23 % in the second quarter of 2011 compared with the same quarter of the previous year

Die stijgende lijn wordt dus doorgezet.

En hoe is het op dit moment? Daarover hebben we uiteraard nog geen betrouwbaar statistisch materiaal. Maar wat we weten stelt ons niet gerust. Malta bereidt zich voor op ‘een uitdagende zomer’ nu daar, met wat meer rustige zee, de scheepjes met vluchtelingen, voornamelijk uit Somalië, via Libië en Tunesië weer binnen beginnen te varen. Ook blijven er berichtjes verschijnen over schepen met tientallen migranten die aankomen op Lampedusa. 

Hieronder een verontrustende reportage over de demografische gevolgen van de Arabische lente voor Italië. Ook met beelden uit het nu aan verval onderhevige Lampedusa als gevolg van de migratiestromen en het ontstaan van verpauperde Tunesische migrantenbuurten in dorpjes op Sicilië:

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

21 reacties
 1. Het blijkt dat een sociaal beleid leidt tot a sociaal gedrag.

  Een verzorgingsstaat zoals wij die nog hebben kan alleen met sterke grenzen.

  Geen sterke grenzen betekend dat onze middelen over een steeds groter aantal mensen worden verdeeld.

  Dat is misschien heel sociaal maar op die manier worden we allemaal even arm.

  Het linkse deel in de politiek is alsmaar bezig met het verdelen van de nationale koek op internationale schaal. Niemand houdt zich bezig met het bakken van de te verdelen koek, dat alles is gebeurt terwijl de schulden gigantisch toenamen en nu loopt de machine vast.

  Wij kunnen, zelfs als we het zouden willen, niet alle mensen uit arme streken opvangen het is gewoon niet op te brengen. Wat wij nodig hebben is een regering die stopt met het Europa project het blijkt in de praktijk de duur en te ondemocratisch te zijn. Daar moeten conclusies uit worden getrokken.

  Het lek in Nederland moet worden gestopt, als je wateroverlast hebt moet je eerst de kraan dicht draaien voordat je gaat pompen, dat is toch niet zo moeilijk te begrijpen, ook voor politici moet dit te vatten zijn.

  Het ESM vedrag is echt een vreselijk gedrocht, ik heb het gelezen, je haren rijzen te berge als je leest wat daar allemaal instaat, het houdt het einde in van Nederland als natiestaat, wij hebben de bevoegdheden over onze schatkist overgedragen aan Brussel met het ESM.

  Ik hou onze politici verantwoordelijk voor wat er staat te gebeuren, mijn laatste hoop is gericht op de Eerste kamet die ontdekt hopelijk dat dit verdrag in strijd is met onze grondwet.

  Het is toch van de gekke dat we het geld dat we binnenkort in het ESM fonds moeten stoppen eerst zelf moeten LENEN en dat met onze toch al veel te hoge staatsschuld.

   

   

 2. The 60th anniversary year of the Geneva Convention saw a significant increase of 16.8%
  compared to 2010 in the total number of asylum applicants, amounting to just over 302 000 and further affecting the asylum systems of several Member States.

   

  The most important countries of citizenship of asylum seekers were

  Afghanistan (28 000), Russian Federation (18200), Pakistan (15 700), Iraq (15 200) and Serbia (13 900). In terms of protection granted in 2011, a total of 59 465 received protection at first instance (refugee (28 995), subsidiary protection (21 400) or humanitarian (9 065)), around 25% of all decisions taken.

   

  Door Joost zelf weergegeven:

   

  Tunisians increased sevenfold and Libyans fivefold, recording 1 030 and 1 135 asylum applications respectively.

   

  Komplimenten voor het artikel. Goed bij elkaar gezocht en apart weergegeven.

 3. Cecilia Malmström is blij dat Sarkozy heeft verloren en met Hollande de grenzen weer onbeperkt open kunnen.

   

   

 4. Het nieuwe stemvee voor links,.., de Pvda (en gerelateerde linkse bullshit) zit zich weer eens flink in de handen te vrijven.

   

   

 5. Verdietige waanzin.
  Niemand wint.

   

  Je moet de bootjes in internationale wateren opvangen en terugsturen, je moet ze verhinderen dat ze ook maar in de buurt komen van Europa.
  Als de (toekomstige) potentiele vluchtelingen in Afrika zien dat de vorige lading massaal is teruggestuurd met de woorden: er is geen plaats meer, jullie zijn niet welkom meer, er is geen toekomst voor jullie.
  Dan houdt men van zelf op.

  Als ze roepen vanuit de bootjes: Asiel, jammer dan we zijn in internationale wateren. omkeren of we helpen een handje. (bootjes op sleeptouw nemen)

  Het is de spuigaten aan het uitlopen.
  En als Europa (links europa) de buik er vol van begint te krijgen, dan vrees ik echt voor de gevolgen.
  Het meeste van links Europa is allemaal voor, omdat ze erniet op een dagelijkse schaal mee te maken hebben.
  Alle mensen die er wel mee te maken hebben, zowel rechts als links!!!!!!! die hebben het heel gauw bekeken.
  Daarom zijn de meeste “tokkies” pvv stemmers door hun lagere sociale standaarden moeten ze de ruimte delen met de immigranten en allochtonen.

  En ik kan het weten, het lijkt hier soms meer een bananenland dan Nederland.
  Gelooft u mij maar.

 6. Juist, @Robert Lemm.-

  Zelfs een keiharde afgoderij als de islam, een leugengeest, is altijd nog sterker en vitaler dan secularisme alleen.

  Het is exact dát wat mij zorgen baart.

  Wat heeft het westen nog als tegenweer?

  Een stervende cultuur.

  Een hoop consumisme – hoewel ook dat ons straks onmogelijk gemaakt gaat worden.

  Een erfenis van eeuwen en eeuwen, waar velen thans geringschattend over doen en op trappen… en daar is niets voor in de plaats gekomen.

   

  Wie nog wel aan dat fundament, die erfenis, durft refereren, wordt onmiddellijk weggehoond door de niets-in-huis-hebbers.

   

  Het westen is griezelig zwak… wat aangaat de innerlijke defensie.

  De uiterlijke is ook al niet om over naar huis te schrijven.

 7.  

  Al afgelopen maart bleek uit cijfers van Eurostat dat de instroom van asielzoekers in 2011 fors is toegenomen ten opzichte van 2010:

   

  Bron: http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=STAT/12/46&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en

   

  Zie ook dit bericht: “…bijna 75% daarvan kwam terecht in de zeven in de tabel opgenomen West-Europese landen.”

   

  Bron: http://intercultureel.nl/artikel/574/nederland-erkent-meeste-asielzoekers

   

  De belangrijkste lek bij de buitengrenzen van de EU is niet de Middellandse Zee, maar de Turks-Griekse grens. In een reportage van Euronews (13 mei 2012)…

   

  http://www.dailymotion.com/video/xqsqny_illegal-muslim-immigrants-invading-greece-from-turkey_news

   

  … komt o.m. een Griekse politiecommandant aan het woord die stelt dat alleen al in zijn regio Orestiada in 2011 55.000 illegalen de Turks-Griekse grens passeerden. Hoewel Turkije sinds 2002 verdragsrechtelijk gehouden is deze immigranten terug te nemen, gebeurt dat niet of nauwelijks: in 2011 slechts 731 personen.De asielzoekers weten dat Griekenland niet de middelen heeft hen uit te zetten en Turkije niet bereid is hen terug te nemen, dus eenmaal de grens gepasseerd, bellen zij zelf de lokale politie. Na een korte periode waarin zij van voeding en onderdak zijn voorzien, worden ze op straat gezet. Velen proberen vervolgens door te reizen naar Noord-West Europa.

   

  Tegen deze achtergrond is het onbegrijpelijk dat Wilders het kabinet-Rutte heeft laten vallen. Door het korte termijn financieel belang te laten prevaleren boven het veel structurelere belang van beperking van de stroom kansloze immigranten, heeft de PVV de inzet op migratiegebied van dit kabinet zo goed als teniet gedaan. Het is nu uiterst onzeker of er een nieuw kabinet kan komen met een even hervormingsgerichte agenda.

   

  Wie zich beklaagt over het immigratiebeleid, doet er goed aan de PVV op zijn grote verantwoordelijkheid in deze te wijzen. 

   

   

 8. @ Hertje

   

  Hertje, al klinkt het gek, maar ik betreur het dat je me gelijk geeft. Hoe lang is het al geleden dat 9/11 plaatsvond? Zijn mensen wakker geworden sinds al die jaren daarna? Nee, nauwelijks. Jij (of moet ik ook u zeggen?) komt met de godwin van de 2e wereldoorlog, ja, goed voorbeeld. Hebben we niet in de jaren’30 net zo diep in coma gelegen als nu? Hitler, pfoeh, een blaaskal, zal niet zo’n vaart lopen, zei men. Joop de Uyl was in 1939 een bewonderaar van de Nazi’s, zegt dat niet genoeg? Inmiddels dreigen we een satraap van een Brusselse dictatuur te worden en middels een esm hebben we onze kop eigenhandig in de strop gewurmd. De 2e slaapkamer stemt blind ermee in, straks hangen we.

   

  Er komt een tijd dat ik niet meer mee wil doen met deze waanzin omdat ik dan het gevoel krijg medeplichtig te zijn aan de rampen die onvermijdelijk in de maak zijn en waarover ik nooit ben geinformeerd, laat staan, dat men mijn mening (en van zo veel anderen) heeft meegewogen. Dan zal ik de autoriteiten op de hoogte brengen van mijn beslissing niet langer meer deel uit te maken van Nederigland met zijn waanzinnige draconische wetgeving die alleen de portemonnee van zelfbenoemde elites spekt. Dan komen ze me maar arresteren, mijn geweten is me nog altijd meer waard dan mijn leven. Wie zich bij mij aan wil sluiten graag, want alleen staan is geen pretje. Maar in elk geval, het duurt niet lang meer en de maat is vol wat mij betreft.

 9. montyzeg maar rustig jij,we “vechten “in hetzelfde kamp.En wat je vraag betreft:als het te realiseren is[ik heb 3 kinderen om voor te zorgen]sluit ik me gaarne bij u aan!

 10. Heeft iemand al nagedacht over de vraag waar 8 miljoen Koptische christenen naar toe moeten? Of de Assyrische, de Libanese, de …. en wij zelf?

 11. Dat.vederso,zal onze “elite”een worst wezen;ze gaan liever vreemd met de islam!

 12. waar het vandaan kwam. Europa is niet in staat die hordes mensen van buiten op te nemen etc. Geen valse hoop geven, terugsturen die hap.

 13. En weer niemand die vraag stelt waarom er op bootjes vol met zogenaamde bootvluchtelingen altijd allen maar mannen te vinden zijn, wat doen ze toch met die dames ?

   

  Of zouden het toch gewoon gelukszoekers zijn die de straten hier onveilig komen maken ?

   

   

   

   

   

   

   

   

 14. @ziggy

  altijd allen maar mannen te vinden zijn, wat doen ze toch met die dames ?

   

  LOL, waar zijn die duizenden lijken dan? ok…laat ik advocaat van de duivel spelen.

   

   

  Vrouw(+kids?) op reis -> woestijn oversteken ->naar libie, -> bootje zoeken-> vrouw vermoorden-> alleen aankomen

   

  Beter is

   

  Vrouw afslachten-> alleen op reis de woestijn oversteken->bootje zoeken-> alleen aankomen

  (geeft ook minder troep in het water)

 15. Misschien hebben ze al lang begrepen dat na toelating het verschijnsel ‘gezinshereniging’ via ‘generaal pardon’ op het menu kan staan. Want het is zo zielig hè voor die mannen hier alleen. 

   

  Gewoon allemaal terug dat spul, wegwezen.

   

 16. Maar wacht nou even. Dat is toch juist de bedoeling? Hoe meer mensen zich verontrust maken over ongeremde immigratie naar Europa, hoe meer de neo-marxisten, die de macht in Brussel en Europese hoofsdsteden hebben, er een schepje bovenop doen en de verontrusten wegzetten als racisten en fascisten. Daar de meeste Nederlanders lui, laks, banging en moreel  failliet zijn, komt aan deze fatale ontwikkeling pas een einde als driekwart van de Nederlanders uit moslims bestaat en de staat veranderd is in een neo-marxistische, islam-theocratische dictatuur. Kennelijk willen we dat. Want we blijven vrolijk stemmen op corrupte en leugenachtige partijtjes zoals VVD en D66, zo blijkt uit de jongste peilingen. Dus laat het maar gebeuren. Zelfs op het schavot zullen de meeste mensen zich niet eens afvragen wat er nou mis is gegaan. Ze zullen waarschijnlijk Geert Wilders de schuld geven. Zoals gebruikelijk.

   

  Nee, we zitten prima op schema op weg naar de afgrond. Pechtold kan blij zijn. Even geduld nog, maar hij krijgt voor 100% zijn zin. En dan geen traantjes. Dit allemaal hebben we over ons zelf afgeroepen!

 17. @monty1:U heeft zoooo gelijk:Nederlanders schijnen eerst onder de voet te moeten worden gelopen,de moord stikken van de honger,armoe en andere ellende,voordat ze een keer[misschien] van hun stoel komen!Ondanks veelvuldige voorlichting op internet!Ik begin nu te begrijpen waardoor men overvallen werd in 1940:het gevaar gewoon niet willen zien en erkennen.Laat staan er iets tegen te ondernemen!Vorig jaar heb ik,met een paar andere mensen,verschillende oproepen gedaan om met zijn allen naar Den Haag te gaan:zegge en schrijve 15!!!!!reacties gehad!Welnu,ik ga niet met 15 man naar Den Haag;dat zet geen zoden aan de dijk.Dat moet je doen met minstens een paar duizend man,en dat zou je toch ook mogen verwachten!Maar nee hoor,schijnbaar heeft men het hier nog veel te goed!

 18. Jammer dat ik je vorig jaar niet kon Hertje, anders waren we met 16 man gegaan. Mijn handen jeuken ook om (democratische) dingen te doen.

 19. Eurabia is on the move. Het uiteenvallen van de EU speelt de islamisering van het Avondland in de kaart. Het secularisme is niet bestand tegen een Geloof waarvoor men zijn leven op het spel zet.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.