Aleid Wolfsen moet opstappen

Geen categoriejul 26 2012, 10:15
De Utrechtse PvdA-burgemeester Aleid Wolfsen stapelt blunder op blunder. Tijd om te vertrekken, vindt ook PvdA-prominent Bram Peper.
Iedereen is het er over eens, van GeenStijl tot lokale politici en van de inwoners van Utrecht tot prominente PvdA'ers; PvdA-burgemeester Aleid Wolfsen moet opstappen. PvdA-lijsttrekker Diederik Samsom zei het eerder dit jaar al: Wolfsen is ongeschikt als burgemeester van Utrecht. De stad zou gelukkiger worden van een opvolger. Helaas heeft Samsom toen niet doorgepakt, waardoor de stad nog steeds zit opgescheept met een van de meest incompetente bestuurders ooit.
Communicatie is zijn zwakke kant, wordt altijd gezegd. Dat klopt, maar eigenlijk is het veel erger. Het hele burgemeesterschap is zijn zwakke kant. Wolfsen kan het gewoon niet. Het enige dat hij kan, is blunder op blunder stapelen en vervolgens op z'n blote knieën bidden dat hij ermee wegkomt.
Hoe vaak moet dat nog worden gezegd?
PvdA-prominent en voormalig burgemeester van Rotterdam Bram Peper doet er vandaag een schepje bovenop, want Wolfsen blijft zitten waar 'ie zit. Peper heeft zelf een grote stad aangevoerd, dus hij weet waar hij over praat. Hij zegt in De Telegraaf, over de asbest-affaire van afgelopen dagen:

Als er zoiets in je stad gebeurt, dan blijf je als burgemeester niet zitten op je vakantieadres. En dan ga je zéker niet vragen aan je locoburgemeester of die het nodig vindt dat je je vakantie afbreekt. Die man zegt dan toch nee, al was het maar uit menselijk oogpunt.

Wolfsen bleef namelijk lekker op zijn vakantieadresje en liet zijn plaatsvervanger alles regelen. Dat was een domme beslissing. Peper tegen de krant: "Ik ken de man niet persoonlijk, maar ik heb al eens eerder geroepen dat Wolfsen het vak van burgemeester niet echt goed in de vingers heeft. Hij heeft een buitengewoon ongelukkige hand van opereren. Je kunt eigenlijk beter zeggen: hij is ongeschikt."
Nu weet ik dat Peper voorspellende gaven heeft, want hij uitte eerder kritiek op toenmalig PvdA-leider Job Cohen, die niet geschikt zou zijn voor de Tweede Kamer. Die voorspelling is uitgekomen; Cohen heeft het veld geruimd. In Pepers ogen moest toenmalig partijvoorzitter Liliane Ploumen opstappen. Dat is ook gebeurd. En Peper zei vorig jaar dat de PvdA bijna dood is. Daar heeft hij óók gelijk in. Die Peper weet wat er speelt binnen de partij. Het is dus niet de vraag óf Wolfsen opstapt, maar wanneer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten