Achmea Griekenland groeit

Foto:

Ieder nadeel heb z’n voordeel, nietwaar.

Hoe gek het ook klinkt, zo’n economische en financiële totaalcrisis in het anders zo zonnige Griekenland biedt ook voldoende kansen. Achmea, één van ‘s lands bekendste zorgverzekeraars, snapte dat en wist flink uit te breiden in het land van gyros en ruïnes:

Verzekeraar Achmea groeit in het economisch geplaagde Griekenland met zijn internetbedrijf. Het aantal polissen van dochterbedrijf Anytime steeg in het afgelopen halfjaar met 50.000 tot 150.000.

“Traditioneel worden verzekeringen in Griekenland via tussenpersonen verkocht. Nu Griekenland economisch in zwaar weer zit, zijn mensen op zoek naar een goedkoper alternatief. Wij zijn de eerste die direct verzekeringen aanbieden via internet”, aldus een woordvoerder.

Echte Hollandse boerenslimheid, zo oordeel ik. Hopelijk komen er nog wel meer Nederlandse bedrijven die weten te profiteren van de malaise elders. Ja, de één z’n dood is de ander z’n brood.. maar ook Nederland maakt flinke kosten aan Griekenland. Als we een deel kunnen terugverdienen is dat alleen maar mooi.

In dit artikel
De Dagelijkse Standaard gebruikt cookies. Lees hier meer over cookies op deze site.