Buma: Wilders liegt

Foto:

“Niet eerlijk”.

Sybrand van Haersma Buma – die zich om onbekende redenen tegenwoordig trouwens Sybrand Buma laat noemen – neemt het op voor Mark Rutte:

CDA-lijsttrekker Buma geeft VVD-voorman Mark Rutte gelijk in diens ruzie met PVV-leider Geert Wilders over wat in het Catshuis is afgesproken over de hypotheekrenteaftrek. Rutte zei zondag in het RTL-debat dat Wilders akkoord is gegaan met het beperken van de aftrek tot mensen die aflossen. Wilders bestreed dat en beweerde dat Rutte loog.

Volgens Buma was er tijdens de Catshuisonderhandelingen als een concept-akkoord dat precies hetzelfde was als het Kunduz-akkoord. “De stelling van Wilders is steeds dat hij met niets akkoord is gegaan, omdat hij zijn handtekening niet heeft gezet. Maar de hypotheekmarkt was ergens halverwege al afgetikt”, aldus de CDA-leider.

Dat klopt natuurlijk gewoon. Wilders speelt spelletjes. Jammer genoeg voor Buma vindt een significant deel van de PVV-achterban dat geen enkel probleem. Sterker nog, dat soort kiezers geven het CDA en de VVD de schuld van de val van het kabinet – dat is natuurlijk volstrekt belachelijk, maar ja: Wilders kan nog altijd rekenen op hun onvoorwaardelijke, blinde steun. Als CDA’er kun je daar niets aan doen.

Foto: Wikimedia Commons / Dirk Hol.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!