Buma: Wilders liegt

Geen categorieaug 27 2012, 20:00
"Niet eerlijk".
Sybrand van Haersma Buma - die zich om onbekende redenen tegenwoordig trouwens Sybrand Buma laat noemen - neemt het op voor Mark Rutte:

CDA-lijsttrekker Buma geeft VVD-voorman Mark Rutte gelijk in diens ruzie met PVV-leider Geert Wilders over wat in het Catshuis is afgesproken over de hypotheekrenteaftrek. Rutte zei zondag in het RTL-debat dat Wilders akkoord is gegaan met het beperken van de aftrek tot mensen die aflossen. Wilders bestreed dat en beweerde dat Rutte loog.

Volgens Buma was er tijdens de Catshuisonderhandelingen als een concept-akkoord dat precies hetzelfde was als het Kunduz-akkoord. "De stelling van Wilders is steeds dat hij met niets akkoord is gegaan, omdat hij zijn handtekening niet heeft gezet. Maar de hypotheekmarkt was ergens halverwege al afgetikt", aldus de CDA-leider.
Dat klopt natuurlijk gewoon. Wilders speelt spelletjes. Jammer genoeg voor Buma vindt een significant deel van de PVV-achterban dat geen enkel probleem. Sterker nog, dat soort kiezers geven het CDA en de VVD de schuld van de val van het kabinet - dat is natuurlijk volstrekt belachelijk, maar ja: Wilders kan nog altijd rekenen op hun onvoorwaardelijke, blinde steun. Als CDA'er kun je daar niets aan doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten