Joop: Republikeinen geven alleen maar om zichzelf

Geen categorieaug 14 2012, 17:00
Lekker makkelijk.
Frans Verhagen vraagt zich op Joop.nl af waarom bankiers zo'n hekel hebben aan de Amerikaanse president Barack Obama. Nu is het nog maar de vraag of dat zo is. Verhagen draagt geen enkele feiten aan om zijn stelling kracht bij te zetten. Maar het is niet moeilijk voor te stellen dat zakenmensen in het algemeen de Democraat na vier jaar wel een beetje zat zijn. Zie Jamie Dimon.
Wat verklaart die onvrede? Volgens Verhagen zijn het allemaal nare Republikeinen "die druk bezig zijn met het vergroten van hun geldpoel en het onbezorgd genieten daarvan zonder zich druk te maken over hoe de samenleving verkruimelt." Obama, daarentegen, is de Grote Roerganger die het geld allemaal "eerlijker" wil verdelen. Hij zou bijvoorbeeld het "absurd lage" belastingtarief van 32 procent voor de rijken verhogen naar 39 procent. Waarom is 32 procent "absurd" laag en 39 procent precies goed? Dat legt Verhagen niet uit. Noch verklaart hij werkelijk het stemgedrag van bankiers of kritiseert hij het "onbezorgd genieten" van geld dat Amerikanen zelf hebben verdiend. Wat is daar mis mee? Verhagen blijft ons weer een antwoord schuldig.
Zo is het hele stukje van Verhagen doordrenkt van de vooroordelen en aannamen waardoor alleen lezers die zijn mening reeds delen er iets wijzer van worden. Preken voor de eigen parochie noemen we dat. Of luie journalistiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten