Klik hier als u meer wilt lezen over ons privacybeleid en gebruik van cookies.

(Niet meer tonen)

Duitse socialisten eisen hogere belastingen

Geplaatst door Michael van der Galien op 30 september, 2012 - 09:00

Succes bestraffen.

Duizenden Duitsers hebben gisteren gedemonstreerd. De reden? Ze willen dat 'de rijken' meer worden uitgemolken door de staat. 

De demonstranten bepleitten een belasting op rijkdom en op financiële transacties. De betogingen in onder meer Berlijn, Frankfurt en Keulen waren georganiseerd door vakbonden, maatschappelijke organisaties en de antiglobalistenbeweging Attac.

Het ergste is nog wel dat Novum stelt dat ze voor een 'eerlijker verdeling' van de welvaart zijn. Dat is natuurlijk flauwekul. Een west-Europeaan die goed verdient betaalt zich nu al blauw aan belasting, terwijl de rest van de samenleving op hem parasiteert. 

En de parasieten schamen zich niet eens voor hun diefstal. Sterker nog, ze zijn er trots op. Ongelooflijk. Dan heb je werkelijk geen enkel benul van normen en waarden, goed en kwaad.

Reacties

Theefeest op 30 september, 2012 - 10:52

Fokking losers, echt waar.

Fokking losers, echt waar. Smerige parasieten. Jullie moeten je schamen, vuil laag dievenbende van laag allooi, ik heb meer respect voor een ouderwetse inbreker, dat dat gejat en dat gore begeren van jullie op dat geraffineerde niveau.

Fokking losers zoek een baan, hou die grote kop dicht, presteer eens wat in je hele kolere leven en als je dan moe en bezweet thuis komt kapot moe van dat werk, dan gaan we nog wel eens praten over 50% inkomsten belasting.

Theefeest op 30 september, 2012 - 10:55

Ik hoop van harte dat jullie

Ik hoop van harte dat jullie ze flink geslagen krijgen, flink die lat over jullie luie ruggen, zodat je jezelf voor de eerste keer hoort schreeuwen in je leven.
Dat had je vader de p[unker en socialist moeten doen, dan had je tenminste fatsoen en respect gehad en doorzettingsvermogen ipv alles willen toeeigenen.

Dutchman op 30 september, 2012 - 13:26

Zo zie je maar weer beste socialisten,...

dat het "eerlijker" ook een vorm van uitbuiting is.  O ja, nog iets, Als er geen rijken (wat zijn trouwens de rijken?) meer zijn, kun je alleen nog maar van de armen plukken. Dus om de armen te kunnen voeden moet je de rijken in stand houden. Of de armen meer laten verdienen. Maar daarmee heft het socialisme zichzelf op.

Ketsjeng op 30 september, 2012 - 20:05

Het moet oneerlijker!

Met de wetenschap dat 65% van de inkomsten van Jan Modaal hun weg op een of andere manier richting belastingdienst vind, dan is het nutteloos om serieus op deze clubs te reageren.

© 2009 - heden Dagelijkse Standaard. Alle rechten voorbehouden.