Minister van moslimgekkies

Foto:

Looft 100.000 euro uit voor het doden van een burger die in essentie niks verkeerd doet.

Bestaan er nog mensen die enige hoop koesteren dat Pakistan een keurig democratisch land aan het worden is? Nou, die verstokte idealist komt dan van een koude kermis thuis. In het land waarin recentelijk een oppositieleider op straat werd doodgeschoten, in het land waarin een minister door z’n eigen bodyguard werd vermoord vanwege z’n vermeende secularisme.. in dat land is nu een nieuw dieptepunt:

Een minister uit Pakistan biedt 100.000 dollar beloning voor de dood van de maker van de geruchtmakende anti-islamvideo. Minister Ahmed Bilour van Spoorwegen moedigde ook de verboden organisaties Taliban en al-Qaeda aan om zijn actie te steunen.

Het gaat dus niet zomaar om een terroristenleider, of wat radicaal-godsdienstig tuig dat speecht in een moskee.. Nee, het gaat om een minister die zetelt in het landsbestuur. Hij draagt verboden organisaties op om een staatsburger van een ander land om te leggen. Doen ze dat, dan krijgen deze zelfde verboden organisaties $100.000 van deze minister van spoorwegen.

Compleet van de pot gerukt, dus, deze meneer Ahmed Bilour. Maar goed, niet getreurd: Pakistan kan nu laten zien dat ‘t land toch het hart op de juiste plaats heeft zitten, en meneer Bilour zowel ontslaan van z’n ministersfunctie als vervolgen wegens het steunen van verboden organisaties én het aanzetten tot verboden handelingen. Wat gebeurt er echter?

Pakistan heeft zich gedistantieerd van de eigen minister die 100.000 dollar beloning heeft geboden voor de dood van de maker van de geruchtmakende anti-islamvideo. Dat heeft een woordvoerder van premier Raja Pervez Ashraf tegen de BBC gezegd.

Hij liet verder weten dat acties tegen de minister Ahmed Bilour van Spoorwegen niet worden uitgesloten, maar dat hij voorlopig op zijn post blijft.

Meneer Bilour krijgt een standje van de premier: foei, mag je niet doen. En verder gebeurt er helemaal niks. De man wordt niet op staande voet ontslagen, mag gewoon verder blijven gaan met haatzaaien. Voor de bühne neemt de premier alleen eventjes afstand van deze slechte PR voor het land.

Het lijkt mij dat deze Bilour absoluut niet kan aanblijven. Zolang in Pakistan een minister oproept tot het doden van burgers lijkt het mij dat het gehele Westen de diplomatieke landen met deze kernmacht (!) maar eens moesten opschorten. Deze minister van moslimgekkies hoort niet aan de top van een ministerie, maar in de bak.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!