Lekker pausje pesten

Foto:

Als het moet over de rug van homoseksuelen.

Nederland staat weer op zijn achterste benen! Die dekselse paus toch. Durft zomaar uit te halen naar homosekualiteit. Durft zomaar in lijn te blijven met ruim 2000 jaar geschiedenis van zijn kerk. Durft zomaar iets te roepen wat wij als verlichte Nederlanders al sinds het jaar 2000 niet meer vinden. Al twaalf jaar!

Alle Nederlandse media roeptoeterden weer vrolijk mee. De paus is een makkelijk doelwit. De meerderheid van Nederland vindt hem een grote sukkel. En hij is niet islamitisch, dus kritiek spuien mag. Zelfs als de paus een standpunt van zijn kerk verwoordt dat al jaren (lees gerust: eeuwen) bekend is. Onze genuanceerde en onbevooroordeelde media lusten er pap van.

Uiteraard doet het COC ook mee:

Het COC wil dat minister Timmermans de pauselijke nuntius in Nederland op het matje roept en dat het Vaticaan zijn bijzondere status bij de Verenigde Naties verliest.

Ja joh! Heel logisch. De Palestijnse staat krijgt een waarnemersstatus in de VN, ondanks dat men vanuit die gebieden onschuldige Joden probeert te doden met raketten. Maar het Vaticaan, daar moeten we vanaf. Heel logisch. Ondanks dat de paus geen vlieg kwaad doet, toch heel logisch!

Gelukkig hebben we in Nederland ook nog een soort verzet. Dappere mensen die lef hebben. Die de boel proberen te saboteren. Die dappere Nederlanders, onze helden, zijn een Facebookactie gestart. 

Op Facebook is iemand uit protest de actie ‘Geen bloemen naar de paus’ begonnen. Nederlandse kwekers sturen elk jaar met Pasen bloemen naar de paus. “Maar waarom zou je iemand die stelselmatig homo’s en homoseksualiteit veroordeelt bloemen geven?” Volgens de initiatiefnemer zijn er “mooiere en menslievender zaken waarmee de Nederlandse siertelers zich kunnen profileren”.

Ik weet nog wel een mooie, menslievende zaak waarmee de Nederlandse siertelers zich kunnen profileren. Stuur eens een bloemetje naar vervolgde christenen in moslimlanden, zoals Syrië, Egypte en Nigeria. Of naar christenen in de strafkampen in Noord-Korea. Naar christenfamilies van wie een familielid is omgebracht, die zullen een bloemetje waarderen. Maar daar hoor je niemand over. Dan is het dappere Nederlandse verzet stil. Doodstil. De helden.

Het mag duidelijk zijn. Ik vind al deze ophef over de uitspraken van de paus zwaar overdreven. De Nederlandse media doet alsof er een compleet bejaardentehuis is verdwenen tijdens een cursus diepzeebloemschikken. Okay, ik overdrijf, maar u snapt mijn punt.

Dan de inhoud van de speech van de paus. Over het homohuwelijk kunt u discussiëren onder deze blog van Joost, van afgelopen zaterdag. Ik wil het hebben over het hoofdpunt dat de paus wilde maken. Over het gezin. Ik als conservatief zie het gezin namelijk als hoeksteen van de samenleving. Kinderen hebben er enorm veel baat bij om op te groeien in een stabiele gezinssituatie. Veel studies wijzen dat uit. En ik vind het mooi, laat ik het maar gewoon eerlijk zeggen, dat de paus het opneemt voor het gezin. Een goed gezin is immers het halve werk? Af en toe zou ik willen dat er in Nederland meer aandacht komt voor het gezin. Omdat het zo belangrijk is.

Het zou mooi zijn als de Nederlandse media de volgende keer gewoon de hoofdboodschap van de toespraken van de paus weergeven. Nu we het nog even zonder media moeten rooien kunt u hier de hele toespraak van de paus vinden. Voor de goede zoeker, inderdaad, het woord homo of homoseksualiteit komt in de speech niet eens voor. Indirect zegt hij er wel iets over, al zijn er mensen die dat ontkennen.

Nu dit van mijn hart is rest mij weinig meer dan u allen, in navolging van de paus:

I wish you all from my heart a blessed Christmas and a happy New Year.

Te wensen…

 

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!