Nederland hulpeloos tegenover islamisme

Foto:

Geen leger. Met Mali worden we op de feiten gedrukt. We betalen bloedgeld voor onze veiligheid.

Je verwacht niets anders, en toch schrok ik van het bericht dat de EU vijf miljard euro gaat betalen aan de Moslimbroederschap in Egypte. Een organisatie die net via een nieuwe grondwet alle macht naar zich toegetrokken heeft, die de verdere toepassing van de sharia in Egypte voorstaat, die het alleen maar slecht voorheeft met Israël. Het is maar een voorbeeld. Onlangs werd bekend dat Europa aan De Palestijnse Autoriteit sinds het akkoord van Oslo al 25 keer zoveel geld gaf als Europa van de VS kreeg middels het Marshallplan. Miljarden gingen er al van de EU naar Noord-Afrika en het Midden Oosten, meestal zonder dat er enige tegenprestatie gevraagd werd. 

Tot voor een paar jaar geleden stond de aanhoudende geldstroom in het teken van een vernederende, maar begrijpelijke vorm van veiligstelling van de EU grenzen. We onderhielden dictators die in ruil daarvoor de islamisering enigszins onderdrukten in eigen land. Maar sinds de zogenaamde Arabische revolutie, die in feite een islamiseringrevolutie is, gaat dat argument niet meer op. Integendeel: Wat we nu betalen aan de moslimlanden ten zuiden van Europa, bevordert de islamisering alleen nog maar. 

Het hoofddoel van die islamisering is bekend: De roof van de Europese vleespotten en de onderdrukking van de Europese burgers. Het enige alternatief is de ontwikkeling van sterke legers in de Europese landen. Eventueel gekoppeld aan strategische afkoopbetalingen. Dat was de lijn die de VS jarenlang aanhield ten aanzien van Egypte, het land waar de VS, op Israël na, het meest aan gaf. Met name om het leger sterk te houden, zodat de islamisten onderdrukt konden worden. Ook vervelend, maar daarin kon je nog enige logica ontdekken. Die lijn werd verlaten door president Obama, die juist de islamisering wil steunen omdat hij de islam beschouwt als een bron van beschaving.

De Europese landen gaan helemaal mee in de lijn van de heilige Obama. Europa geeft geld aan radicale moslimgekken in Gaza, en Egypte, het zet de beperkte militaire middelen in om een nuttige gek als Kadaffi van de troon te stoten, zodat heel Libië een soort failed state wordt, waar het moslimextremisme vrij kan gedijen. En het directe gevolg is dat half Mali verandert in een roverstaat met een extreme vorm van de sharia, en een potentieel om heel Mali te onderwerpen. Nu kan Frankrijk voor zijn eigen fouten opdraaien en moeten ze sturen wat ze hebben aan militaire opties om de islamistische druk enigszins terug te dringen. Voor the time being. Want de Fransen, of de Engelsen (en de Duitsers al helemaal) zijn niet in staat om te doen wat zou moeten gebeuren: De islamistische golven met wortel en tak uitroeien. Op militaire wijze.

Je moet er maar helemaal niet aan denken wat  er gaat spelen als Nederland gevraagd wordt om een militaire bijdrage tegen het oprukkende extremisme aan de zuidgrenzen van Europa. Nederland heeft de laatste jaren zijn leger de deur uitgedaan, want dat bezuinigde zo lekker weg. Van een budget van 27 miljard, op het moment dat de Muur viel, naar een budget van twee miljard. En slinkende.

Onder het motto: Peace for our time. Wie zei dat ook alweer?

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!