Nederland steeds dieper in de ontkenning

Foto:

School in Amsterdam Oud-West met vaste agent. ‘Jongerenprobleem.’

Je krijgt hier steeds meer het gevoel in een totaal geschifte samenleving te leven. Het Huygens College in Amsterdam Oud-West krijgt een vaste agent in het gebouw. Waarom is dat? Er zijn nogal wat problemen met ‘jongeren’, ook wel ‘leerlingen’ op die school. Gisteren was er een bijeenkomst, en daarvan maakte de NOS audio opnamen. Je hoort daarbij Nederlandse ouders die klagen over overlast, bedreiging en fysiek geweld. Regelmatig worden de mensen ‘allerlei ziekten’ toegeroepen. Goh. Wie doen dat ook alweer. Zijn het vooral ‘jongeren’, danwel ‘leerlingen’ die dat doen of zouden het soms speciale leerlingen zijn die dat doen? Zouden het misschien vooral Marokkaanse leerlingen zijn? Je komt er niet achter, want in de hele reportage van de NOS noemt niemand dat woord. Zou echt de hele avond niemand dat woord in de mond hebben genomen? Het is toch niet mijn ervaring als ik, in de dagelijkse omgang, met mensen spreek. Ook met hele beschaafde mensen. Het woord ‘Marokkaan’ klinkt dan meestal al heel snel, wel een beetje zachtjes, waarbij men dan schichtig om zich heen kijkt, want je weet maar nooit.

We worden steeds meer een schizofrene samenleving. We hebben het over een ‘voetbalincident’ en als we de betreffende foto’s van het incident zien, dan zien we Marokkanen als daders. Gisteren, bij Pauw & Witteman was de nieuwe wethouder van Amsterdam te gast, en het ging over die agent op het Huygens College. Als je heel goed oplette, kon je horen dat helemaal op het einde van het gesprek, in de marge, nog net eventjes het woord ‘Marokkaan’ viel. Een regiefoutje. Want over Marokkanen horen we het niet te hebben.

Kijk ook even naar de berichtgeving over de agent op het Huygens College in de kranten.

Bij de Volkskrant willen ze van geen Marokkaan weten. 

Bij nu.nl is het iets met ‘leerlingen.’

Elsevier? Leerlingen.

Telegraaf? Weet alleen iets van ‘leerlingen.’

Trouw? Het M-woord valt niet.

Parool? Nada. 

Ha, kijk, de Metro. Nee, het M-woord valt niet. Maar wel lezen we hier dat het Huygens een ‘zwarte school’ is.Die goed bekend staat, wordt er ook bij gezegd. Juist ja. Hij staat zo goed bekend dat ze er een vaste agent moeten hebben.

We leven hier met z’n allen in een totale verdwazing en die wordt alleen maar erger naarmate het probleem zich nadrukkelijker manifesteert.  Geert Wilders riep de Kamer op het nu eens over het Marokkanenprobleem te hebben. Hij kreeg geen gehoor. Niet in de Kamer. Niet in de media. 

In wat voor wereld leef je als je de problemen die je dagelijks om je heen ervaart niet meer mag benoemen? In een intens angstaanjagende wereld waarin je geen enkel vertrouwen meer hebt in de berichtgeving. En als je daar wat over zegt word jij gezien als het probleem. Blinde woede is dan nog het enige dat rest.

 

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!