Klik hier als u meer wilt lezen over ons privacybeleid en gebruik van cookies.

(Niet meer tonen)

Pakistan ontkent betrokkenheid bij onthoofding Indiase soldaat

Geplaatst door Michael van der Galien op 9 januari, 2013 - 16:00

Túúrlijk.

Nee, nee, natuurlijk hebben ze er niets mee te maken!

India heeft de 'onmenselijke behandeling' van twee van haar soldaten, die vlakbij de bestandslijn met Pakistan zijn vermoord, scherp veroordeeld. Volgens Delhi zijn Pakistaanse troepen de grens over gestoken en hebben zij de moord op hun geweten, maar Islamabad ontkent dit.

Soms zijn overheden ook net kleine kinderen. India en Pakistan bakkeleien heel wat af, maken elkaar het leven onmogelijk, maar geven 'de ander' continu de schuld. Zie bijvoorbeeld ook dit verhaal:

 Het zou 'Indiase propaganda' zijn, bedoelt om de aandacht af te leiden van een incident dat twee dagen eerder heeft plaatsgevonden. Toen zouden Indiase soldaten een Pakistaanse militaire post hebben aangevallen, waarbij een Pakistaanse soldaat is omgekomen. In dit geval ontkent India weer dat haar soldaten de demarcatielijn zijn overgestoken. 

Doe eens volwassen worden jongens.

Reacties

baksteen op 9 januari, 2013 - 18:18

Waar Islam de grenzen raakt

Waar Islam de grenzen raakt van anderdenkenden is er per definitie moord en doodslag of gewoon oorlog tenzij de tegenstander sterk genoeg is en zich verschanst achter muren en hekken zoals Israel.

M. Brandenburg op 9 januari, 2013 - 21:57

Doe eens normaal mand

Wie het verhaal kent van de geboorte Pakistan, weet waar de schuld ligt. Wie zich een beetje op de hoogte houdt van het conflict, weet dat een bepaald land steeds meer grond wil en wil uitbreiden. Wie een beetje het vrijgegeven nieuws volgt, weet dat er in Pakistaan een lichte haat is tegen alles dat niet Islamitisch is en alles dat zich niet laat onderwerpen.

Dus doe eens normaal is enkel mogelijk als een bepaalde groep religieuse haatdragers drastisch de eigen instelling zou aanpassen, iets dat na bestudering van bijna 1500 jaar Islam, gezien kan worden als een onmogelijke taak.

Persoonlijk ben ik blij dat India niet normaal doet en opkomt voor haar waarden, en heeft geleerd van het verleden, de staat Pakistan bleek geen oplossing voor het probleem, die problemen zijn na de dood van minimaal 40 miljoen (schattingen gaan zelfs veel hoger) Hindoes, enkel maar toegenomen, daar men nu op een nog grote en georganiseerde schaal een bedreiging vormen voor India!

MicMokum op 10 januari, 2013 - 09:17

Simplistisch

Het is wel erg simplistisch om te stellen dat waar twee vechten, er ook twee schuld hebben. 

sprx op 10 januari, 2013 - 09:22

Een terreuraanslag in een oneindige reeks.

Dit afdoen als kinderlijk gekibbel is belachelijk, bijna obsceen.

Al meer dan 1300 jaar duurt de islamitische terreur op het Indische subcontinent, en pakistan is de belichaming van die terreur, de pakistaanse geheime dienst is de godfather van vele terroristische groeperingen en aanslagen, zo ook die in Bombay.

Onthoofdingen zijn de vingerafdruk van islam.

Een terreuraanslag in een oneindige reeks.

Niehielist op 10 januari, 2013 - 12:05

 Omdat Pakistan zoveel

 Omdat Pakistan zoveel interne problemen heeft , heeft India nu een kans om dat land binnen te vallen en af te rekenen met haar vijanden. In de internationale politiek heerst tenslotte nog steeds het recht van de sterkste.

Dat zou goed zijn. India is een land die zich positief aan het ontwikkelen is en momenteel afrekend met de achterlijkheid van primitievelingen. De demonstraties tegen de verkrachtingen bewijzen dat.

Vergelijk India met het Spanje ten tijde van de  Reconquista en India heeft staat een mooie toekomst te wachten

© 2009 - heden Dagelijkse Standaard. Alle rechten voorbehouden.