De strategie van links is heel simpel

Foto:

Maar ja.

Een prima column van Andrew Stiles over de verdeel en heers strategie van links. Links Amerika gebruikt die strategie op bijzonder succesvolle wijze tegen een ieder die er ook maar een beetje rechtse gedachten op nahoudt. Welke strategie, vraagt u zich af? Zie hier:

Democrats have nearly perfected the following exercise in cynical electioneering: 1) introduce legislation; 2) title it something that appeals to the vast majority of Americans who have no interest in learning what is actually in the bill, e.g., the “Violence Against Women Act”; 3) make sure it is sufficiently noxious to the GOP that few Republicans will support it; 4) vote, and await headlines such as “[GOP Lawmaker] Votes No On Violence Against Women Act”; 5) clip and use headline in 30-second campaign ad; and 6) repeat.

 Het heeft niets te maken met vrouwen daadwerkelijk te beschermen tegen geweldadige aanvallers. Welnee, het is een puur, cynisch politiek spel, bedoeld om de tegenstander zwart te maken en bij de volgende verkiezingen zelf zoveel mogelijk zetels binnen te slepen.

Wat rechts Amerika én rechts Nederland hiervan kunnen leren (want in Nederland doet links al sinds jaar en dag precies hetzelfde)? Wij moeten hetzelfde leren doen. Je moet de politiek als een boksring zien. Op het moment dat je erin stapt kun je klappen verwachten van je tegenstander en zul je, om te kunnen winnen, zélf ook klappen moeten uitdelen. Wil je dat liever niet omdat je het niet netjes vindt om iemand te slaan? Prima, maar stap dan niet in de ring

 

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!