Het etnische taboe

Waarom mogen we niet weten dat mensen verschillen?

Er zijn van die dingen waarover je niet hoeft na te denken. Mannen zijn anders dan vrouwen. Negers zijn anders dan blanken. Chinezen zijn anders dan Japanners. Nederlanders zijn anders dan Grieken. Ja, qua uiterlijk natuurlijk. Maar er is meer dan alleen uiterlijk. Want vrouwen hebben een andere rol in de maatschappij, en dat is niet alleen hier en nu in het Westen, maar dat is al eeuwenlang zo. En Afrika is een ander continent dan Europa. Japan lijkt niet op China. Nederland niet op Griekenland. Er zijn verschillende soorten mensen en die hebben verschillende soorten werelden gemaakt.

Het kan domweg niet ontkend worden. Het is traceerbaar voor iedereen. En de verschillen bestaan al zolang sinds… nou ja, heel lang. Al in de Egyptische hieroglyfen werden blanken, negers, vrouwen mannen niet alleen met een ander uiterlijk afgebeeld, maar ook in een andere rol. Ze verschilden groepsgewijs van elkaar. En dat was gewoon zo. Dus daarom werden ze ook als verschillende groepen afgebeeld.

Het is eigenlijk pas heel recentelijk dat we vinden dat zoiets niet hoort. De werkelijkheid, vinden we, die hoort niet. Daarom zeggen we nu: Alle mensen zijn gelijk. En als dat niet zo is, dan maken we de wereld steeds meer zo dat het lijkt alsof de mensen gelijk zijn.Het resultaat is natuurlijk precies het omgekeerde, want hoe meer je mensen op elkaar probeert te laten lijken, des te beter zie je dat ze juist verschillen. Kleine meisjes (niet allemaal) spelen toch liever met poppen, ook al vinden we dat niet verantwoord. Negers blijven beter in sport en muziek en seks, ook al vinden we dat eigenlijk racistisch. Nederland is toch rijker en eerlijker dan Griekenland, ook al zitten ze in dezelfde EU.

Omdat we dit vandaag de dag niet kunnen uitstaan, dwingen we groepen niet alleen steeds meer in een klemmende gelijkheidsmal, maar gaan we ook de werkelijkheid steeds meer vertekenen. Als allochtonen meer stelen, verkrachten, slechtere schoolcijfers halen, vaker werkloos zijn en meer overvallen plegen, dan lossen we dat op door het woord ‘allochtoon’ op te heffen. 

En als bijvoorbeeld Marokkanen vaak op wrede wijze binnenvallen bij de mensen thuis, dan lossen we dat op door in de media hun etnische kenmerken zoveel mogelijk weg te poetsen. Want dan zou het in principe iedereen kunnen zijn.

Zo stond gisteren in het AD het gruwelijke verslag van een welgesteld Nederland echtpaar, dat urenlang gegijzeld werd in de eigen woning door een drietal ‘mannen’. Toen de overvallers na uren eindelijk met de buit vertrokken waren, en het echtpaar durfde te gaan geloven dat ze het hadden overleefd, zette het dappere echtpaar alles op alles om de overvallers te laten vinden, en ze loofden daarbij tips uit. Dat zou uiteindelijk leiden tot het oppakken van de ‘mannen.’

Mannen? 

O, wacht, als je heel goed oplette kon je in het AD verhaal een vermoedelijke hint vinden:

Zelfs op vakantie in Zuid-Frankrijk is niet aan de greep van de overvallers te ontsnappen. Als hij en zijn vrouw daar bij willen komen van alle heftige ervaringen, krijgen ze doodleuk een ansichtkaartje. Op de ene kant staat een muilezeltje afgebeeld, in het Arabisch staat op de andere kant geschreven: ‘We hebben je gevonden’. ‘Ik ben met dat kaartje naar het haventje in de buurt gelopen, waar ik aan een Marokkaanse man heb gevraagd de tekst te vertalen. Natuurlijk schrokken we, maar we zijn gebleven. We laten ons niet bedreigen.’

Hé, een tekst in het Arabisch. Zou het soms… ja, je durft het niet te denken hè, want dat is racistisch, maar zou het soms om… Arabieren gaan? Eén ding is zeker: Het AD onthoudt ons die informatie, want ze vinden bij het AD dat we daar maar slechte mensen van zouden worden. 

Gelukkig is er in dit geval ook nog een andere informatiebron: Quote. Dat meldt:

Op 16 november vorig jaar wordt het drietal eindelijk opgepakt. De politie is hen op het spoor gekomen nadat in de Rotterdamse wijk Hillegersberg een gezin met jonge kinderen is belaagd. Het trio staat vandaag voor het hekje. Reda N., Moustapha El-L. en Mohammed O. hebben allen al een lange reeks van delicten. Variërend van het kaalscheren van een vrouwelijke portier die Reda en Moustapha toegang tot een feest weigerde, tot inbraken en vernielingen.

Nou goed. We weten nu tenminste iets. Het waren niet Jan, Piet, Joris en Corneel. Maar wat waren het wel? Mannen met arabische namen. Kan natuurlijk nog van alles wezen. Maar ik gok op Marokkanen. Dat zal wel weer heel racistisch van mij zijn, want straks blijken het Algerijnen te zijn en dan zat ik toch mooi fout.

Het etnische taboe zit heel erg diep. Bij de politici die het woord ‘allochtoon’ willen afschaffen. Bij wetenschappers die onderzoek weigeren naar etnische verschillen en genetische kenmerken. Bij journalisten die maar blijven doorlullen over een ‘voetbalprobleem’, ook als half Nederland al weet dat er een ‘Marokkanenprobleem’ is.

Wat al die fatsoensrakkers die het zogenaamd zo goed met onze maatschappij voorhebben maar niet in hun domme hoofdjes gestampt krijgen is dat het effect van al die censuur precies het omgekeerde is: je krijgt een maatschappij die extreem gespitst raakt op etnische verschillen, puur omdat hen de waarheid onthouden wordt.

Van krampen krijgt je spanningen.

Snappen jullie het nu? Nee hè?

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

58 reacties
 1. Nederland is toch rijker en eerlijker dan Griekenland, ook al zitten ze in dezelfde EU”….

   

  De Nederlandse bevolking is eerlijker bedoel je….

   


 2. Nederland heeft een gigantisch groot probleem met het bestuur. 

  Bang, bange politici die geen baas meer zijn in eigen huis.

  Nederland is aan een hele grote verandering toe. Na de verkiezingen moeten de hoogste ambtenaren ook gewisseld worden voor nieuwe die bij het kabinet horen. Na 4 jaar of eerder houdt het contract gewoon op.

  Dan pas kun je partijen afrekenen voor hun wanbeleid.

 3. Mensen zijn verschillend, gelukkig maar. Stel je voor dat alle Nederlanders hetzelfde zouden zijn. Allemaal links of allemaal rechts. Dat is een nachtmerrie voor iedereen.

 4. Nog een leuke anecdote. Laatst in de trein zaten drie Surinaamse meisjes te praten over de liefde. Zonder enige ironie, of zonder dat er om gegnbiffeld werd, zei een van de meisjes: “Ik wil natuurlijk een blank kindje. Maar Met negers heb je betere seks. Dus ik ga eerst zo’n kind maken, en daarna verder met een neger.”

  Toen dacht ik: stel dat drie blanke meisjes zoiets hadden gezegd. Maar dan omgekeerd. 

   

   

 5.  

  Er is geen boom en geen mens hetzelfde.! Zou stom vervelend zijn. Het goeie aan bomen is, dat ze geen

   

  religie aan kunnen hangen(grinnik). Voor de rest zit de mensheid verschrikkelijk in de nesten en dat

   

  voornamelijk vanwegen de religies.

   

  Bij Trias Politica gelezen: “Dat het huidige heelal uit eindelijk opgeslokt zal worden door een ander nieuw universum”. Dat zou veel oplosen dacht ik. Het gaat echter eerst over tien miljard jaar gebeuren. Dat is tegenslag! De EU en de islam problemen worden dus niet in 1 slag opgelost. We zullen het zelf moeten doen.

 6. Een Nederlander geadopteerd door een Grieks gezin zal zich als een Griek gedragen

  Een Griek  geadopteerd door een Nederlands gezin zal zich als Nederlander gedragen.

  Gedrag is aangeleerd en heeft niks te maken met waar je geboren word .

  Jesus Joost je ben echt een domme racist aan het worden.

  Voordeel dat het PVV volk dit allemaal slikt als zoete koek 

 7. Jij praat over “links en rechts”, vertaald betekent dat dus “oneerlijk- links- en eerlijk -rechts”… bedoel je?

  Dan begrijpen wij elkaar…..

  Net zoiets als “verstandloos -links- en verstandig -rechts-” toch?

 8. “”De verdachten zijn: getinte criminele Amsterdamse allochtone moslim marrokanen…totdat het tegendeel bewezen is” …..die kan ook!

   

 9. Dan zul je ook het verschil tussen mannen en vrouwen moeten durven benoemen. Want dat is er wel degelijk. Deze maatschappij is te veel gefeminiseerd, kerels gedragen zich als wijven en kleden zich als pubers.

 10. @Jan Van

   

  Inderdaad. Voor wat zich nu ziet als verstandig rechts zou het een nachtmerrie zijn als alle Nederlanders verstandloos links zouden zijn.

 11. Joost Niemoller op 23 februari, 2013 – 12:32 “Laatst in de trein zaten drie Surinaamse meisjes te praten over de liefde.” (…) “Toen dacht ik: stel dat drie blanke meisjes zoiets hadden gezegd. Maar dan omgekeerd.”

   

  - Hoezo? Ik heb het omgekeerde jarenlang gehoord en gezien—blanke vrouwen die eerst een zwart kind willen. Haha. Je gelooft toch niet dat alles wat mensen zeggen, en doen, de media-werkelijkheid haalt?! En Surinamers maken, net als Nederlanders, juist voortdurend onderscheid op dit en allerlei gebied. Het zuilenstelsel en het kastenstelsel kunnen mekaar een hand geven. Maar Nederlanders doen alsof ze dat niet doen. Hou op, zeg. Als je geen koffie drinkt ben je al een melaatse, in deze zo gezellige roofstaat aan de Noordzee.

 12. Onlangs gehoord van een kennis over hoe een moslim/Marokkaan (ja, een moslim!) de tram neemt. Hij stapt in, checkt in, loopt door naar het volgende apparaat bij een andere uitgang en checkt weer uit en gaat vervolgens zitten tot de plaats van bestemming een aantal haltes verderop bereikt is, zo spaart-ie wat centen uit. Geen conducteur of andere bediende die er wat van zegt. Het mag ook van de imam in de moskeet, stelen van de ‘ongelovigen’, volgens hun leer geheel ‘legaal’.

  Wat de autochtone ezels ervan vinden is niet relevant, alles behoort hen toe, ezels zijn niet gelijk aan mohammedanen. Intussen wel lekker universitair of intellectueel kletsen of asociaal gedrag cultureel, raciaal dan wel religieus gerelateerd of bepaald is (gaap en zucht). En de Nederlanders geloven nog in sprookjes van gelijkheid, ook een opgelegd ideaal van de EU, gezien de grote herverdelingsoperatie (nieuwspraak voor diefstal).

   

 13.  “Waarom mogen we niet weten dat mensen verschillen”?

   

  Vanwege  verschil  cultuur, normen, waarden, veiligheid, arbeidsethos en religie.

 14. Die gierige jood

  De luie neger

  De racistische  nederlander

  De pedofiele belg

  Zo ik heb voor julie racisten alvast een begin gemaakt 

   

   

 15. Zag laatst een jood op tv die vond het normaal om geen belasting te betalen (in de Talmoed leest hij dat hij van niet joden kan stelen).

  Bla bla bla  Metamorfose 

 16. “Het is eigenlijk pas heel recentelijk dat we vinden dat zoiets niet hoort.”

  Twee opmerkingen: 1. Dat ‘eigenlijk’ zou ik weglaten. Dat  bij de Hilvo-Mediapark-inteelt razend populaire stomme woord bevat, in tegenstelling tot Vernieuwde Dreft, geen twee witmakers maar twee vaagmakers. 2. Dat ‘we vinden’ zou ik vervangen door: ‘een stel Weg-met-onzers vindt’.

  Dit stomme gedoe komt voort uit een mengsel van achterbaksheid, lafheid, wensdenken en rozewolkfietsen. Uitgedacht in het Wiardi Gekman Gesticht, dus mèt de garantie dat die theorie in de praktijk niet werkt. En vervolgens is dat idiote bedenksel ook nog op levende mensen losgelaten! Waarbij ze op de uitbroederij stomweg vergeten zijn te bedenken dat mensen wel gelijwaardig zijn, maar zeker niet gelijk. De gevolgen zijn dat wie bang is, dus het merendeel van Nederland, angstig de mond dicht houdt. Zeker geldt dit voor Cisca Dresselhuys die OPZIJ leidde en de redactie van dat blad nu. Ook de zo met de integratie van moslimvrouwen begane Paul Rosenmöller heb ik nog geen vlammend betoog horen uiten over hun emancipatie of over vrouwenbesnijdenis, zeker niet op TV. Ook de tegenwoordige samenstelling van de Blijf van mijn Lijf huizen is bij hem blijkbaar geen punt van grote zorg. Hij zou bij zijn vrindjes in Hilvoland direkt aan kunnen schuiven in programma’s als ‘Praatpapegaai nummer Zoveel’ zodat heel Nederland zijn gelijk zou kunnen indrinken. Op dit punt zijn ook de CDA- en VVD-politici de rust zelve. En onze cabaretiers die anders echt alles in de z…k durven zetten, lijken opeens wel Cistenciënzer monniken met zwijgplicht. Neem nou Freek de niet-meer-zo-Jonge hofnar van zich progressief noemend Nederland: Als het tegen de R.K. Kerk is, dàn durft hij wèl messcherp te zijn, net als tegen b.v. Geert Wilders. Maar een goede mop over die stomme 72-maagden-beloning? Het blift muisstil! Zou’ie soms LAF zijn? En bij Joup van ‘t Hek is ook zeker nog niet het grensverleggende hek van de dam. Maar het hardnekkigst de andere kant op kijkers zijn de ‘progressieve’ Farizeeërs in de 2e Slaapkameren het kabinet.

  De censuur van de Nazi’s was minder effektief dan dit aangeprate stomme taboe. Waarbij ikzelf gewoon blijf zeggen wat ik denk! Op zijn Twents: Ik loa mie nich kisten!

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 17. Je mag wel meten hoe hard een neger loopt, maar niet hoe hard het denkt, dat zou inderdaad ook gênant zijn.
  Delta nul.
  Maar toch schijnen ze nodig te zijn om de kennis maatschappij op te bouwen, volgens onze cultuurrelativisten.
  En joden, dat is allemaal zionistisch slangen tuig dat apartheid staten bouwt ipv de voorhoede te zijn van wetenschap en humaniteit.
  Ik kan niet langer tegen deze leugens.

 18. De aandachtsgeile JohnJohn
  De jodenhatende JohnJohn
  De domme JohnJohn
  De napratende JohnJohn

  Desgewenst kan voor verdere aanvulling worden gezorgd!

 19. Een Surinaamse vrouwelijke collega, getrouwd met een blanke man, maakte er geen geheim van dat zij nooit met een neger zou trouwen.
  Een Turkse op dezelfde afdeling vond het vanzelfsprekend dat zij ooit met eenTurk zou trouwen: “natuurlijk niet met een Nederlander!”

 20. Beste JanJan, als mijn tekst over de werkelijkheid u niet aanstaat, adviseer ik u vriendelijk deze over te slaan, het is niet verplicht bij mijn weten om elke posting te lezen.

   

 21. Uit eiigen ervaring weet ik dat zwarten niet beter zijn in sex, ook hun oenis is niet groter dan die van blanken.

 22. Er zijn inderdaad diverse taboes, een van de grootste is nogwel het taboed op de feiten en (juiste/volledige) cijfers. Ook Niemöller schrijft weer het zoveelste stukje zonder enig goed gefundeerde statistieken. 

  - Het wordt allochtoon krijgt steeds meer kritiek,  zo gaat men nu over “herkomstgroep + amsterdammer” praten -> Argentijnse Amsterdammer ipv “1ste/2de generatie niet westers allochtoon van Argentijnse  afkomst”.  Een stuk nauwkeuriger, vooral omdat (zoals Joost ook schrijft) er heel veel verschillen zijn tussen groepen (op basis van geslacht, geloof, etnische groep, taal,  seksuele voorkeur, opleidng, klasse, …..).Je zou verwachten dat Niemöller blij is met een concretere specificatie in plaats van onterecht te suggerendat de overheid nu juist geen/minder onderscheid maken op afkomst.

  - Hoevaak staat er in de media geschreven dat  een dader/verdachte autochtoon is? Ik lees dat nooit, en sporadisch een keer iets over Marokkanen. In bijna alle gevallen vermeld men slechts het geslacht, soms de leeftijds groep en/of nationaliteit.  Logisch want vaak doet de herkomst er niet toe: waarom vermelden dat de man die de bakker heeft beroofd een etnische Nederlander/Turk/.. is als dat verder niet relevant is?

  Heeft Joost soms bewijs door op grote schaal de vermelding van etniciteit/geloof/…/ te turfen om te staven dat men bij autochtonen Nederlanders dit wél vermeld en bij allochtonen niet??

   

  Ik bespeur dus (naast een hoop frustratie bij Joost) een taboe om de objectieve feiten en cijfers te benoemen inclusief bronvermelding. Jammer.

   

 23. Ik vind dat vermelden wel degelijk relevant, alleen al om het gegeven dat 80% wat in de gevangenissen zit en de criminele feiten pleegt geen autochtone Nederlanders zijn…

   

  Die criminele zaken worden door het niet vermelden daarvan wel ons en mij in de schoenen geschoven als echte Nederlander zijnde…

   

  Marocs geven zelf toe dat ze pas op allereerst moslim zijn, dan Marokkaan en dan volgt ergens ver weg (oh ja ?  JA !) Nederlander…

   

  Als dat niet gecorrigeerd wordt staan WIJ straks als criminelen te boek in andere landen en niet diegenen die voor die (hoge) criminaliteitscijfers verantwoordelijk zijn… 

 24.  

  Het is net of ik dit stuk al dertig keer eerder heb gelezen, Joost, klopt dat?
  Alleen dat leugentje om bestwil over het afschaffen van het woord “allochtoon”  zie ik pas voor de tweede of de derde keer, bij jou dan. Gaat dat leugentje meedraaien in je volgende stukken, totdat we allemaal denken dat het waar is?

 25. Joost heeft last van een denkfout.

   

  Hij klaagt erover dat etnische en genetische verschillen niet benoemd mogen worden, klaagt over het gelijkheidsdenken, maar ziet tegelijkertijd iedereen binnen de etnische groep negers als minder slim dan iedereen binnen de etnische groep blanken, want een onderzoek heeft uitgewezen dat negers minder slim zijn dan blanken.

   

   

   

   

 26. Die JohnJohn (13:54) toch. 

  Hij blijft maar reageren en laat daarbij keer op keer blijken dat hij de strekking van een verhaal niet echt heeft begrepen. 

  Maar goed, ook hij heeft recht op zijn eigen(?) mening en mag die ventileren.

  Anders dan bij de leden van de groep waarover dit artikel gaat, wordt hij door de gemiddelde Nederlander niet fysiek belaagd. Dat is dan toch weer boffen voor hem.

 27. Nier mensen maar culturen onder leidende elites over tientallen eeuwen van erfelijke politici in relatie tot lokale economische en miltiare omstandigheden zijn superieur of inferieur. De Grieken en de Romeinen danken hun absoluut onovertreffelijke culturele erfgoed aan het graan vanuit de Krim aan de Zwarte Zee zoals de Hollanders (Frisioni) van de moeder negotie uit de Oostzeelanden. 

  De feodalen van ie oostzeelanden kregen een Boeren oorlog tegenover zich waarinde protestante  Luther partij koos voor de feodaliteit. 

  Die feodaliteit vermoorde via mauritss van Nassau de anti-feodale republikeine minister president Johan de Witt en zijn broer de baas van de Nederlandse marine Cornelis de Witt en mogelijk de luitenant generaal admiraal Michiel de Ruyter. De protestante nazi Willem III (King Billy) vestigde de Oranje klanten tot in Ulster en zijn England vernietigde niet lang daarna de Nederlandse suprematie op de wereld zeeen.

   

  Zijn nazaat W.A van Amsberg – die mogelijk ook afstamt van de hunnen (mongolen) doet nu een gooi naar een bedeling in de politieke macht van Nederland. 

   

  Op mijn email aan de commissie voor binnenlandse zaken over de vermeende afstamming van de Hunnen van W.A van Amsberg krijg ik (nog) geen antwoord. 

  Donat Vorst Der Hunnen 340-? 
  Amalaberge Balthes Prinses Der Ostrogothen 390-? 

  http://www.genealogieonline.nl/west-europese-adel/I1825.php 

   

  Ik hecht eraan om m.b.t Geert Wilders orientatie rond Nederlanderschap vanuit het Plakkaat van Verlatinghe e.d.  i.v.m. mijn genealogische verwantschap met Willem V van Beieren enz enz dat (Noord) Nederland al sinds de Romeinen een drassig, zompig moerassig gebied was met voortdurende kans op zware stormtij en overstromingen zoals o.a. de St Lucia vloed waar investeren en stedenbouw te risicovol was. 

   

  Dit Noordzee kustgebied werd al sinds de Romeinen bewoond door de Frisioni (de latere Friezen, Vlamingen, Hollanders en Zeeuwen. De Frisioni vochten tegen de Romeinen net als de Sicambri (Franken) vanuit Toxandrie (Brabant tot achter Brussel) en de wapenstilstand bestond uit dienstneming als auxilliares in de Romeinse troepen en of adoptie kind met de Romeinse bestuurders families. 

   

  Ik heb nu zelf met een 70 % kans onder mijn – zoals ieder ander – vele honderden echter voor de meesten eeuwig anonieme familie lijnen – een omschreven en geidentificeerde verwantschap met o.a drie late Romeinse keizers (Constantius, Glorus en Theodosius) , een verwantschap met Frankische leiders waaronder Marcomir van Toxandrie 220 A.D en via hem een adoptie lijn met ene Quintus Anicius Paulinus uit Rome, een verwantschap met Jan v. Avesnes en zijn zoon Willem III de Goede, en met een de Chatillon (later de Cocq/Cock, van Hemert) 

   

  Ik en duizenden in nederland met mij hebben dus een evenwaardige minstens betere aantoonbare familie historie als die W.A van Amsberg met zijn verwantschap aan de Hunnen zoals Atilla. 

   

  De erfelijke feodale troon aanspraak door W.A v Amsberg is dus van plastic.

   

  (Noord) Nederland had geen en kon geologisch gewoon geen adel ontwikkelen zoals in France, England en in het Roomse Duitse rijk …

   

  Wel hebben deze grootmachten de Friezen kapot gemaakt en is het Hollandse huis van adel weer snel uitgestorven. De Nederlandse volksgeest is dus historisch zeer verwant met de Noordzee stormen en de woeste vrijheid die daarin klinkt … 

   

  Over racisme dit: De Grieken, Arabieren en later de Romeinen kenden al negers en wie het kon betalen had er kinderen mee. Racisme baseert zich op het begrip ras. Het begrip ras is pas door Mrco polo voor het eerst opgeschreven ter onderscheiding van het Perzische volk. 

   

  De koloniale Britten hebben het begrip ras tot het politieke instrument racisme voor het eerst toegepast in India waar de Britten al een rassistisch kastenstelsel aantroffen. 

  zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/Aryan_race 

   

  Ik adviseer om niet de term ras te gebruiken in een politiek debat omdat alle rassen theorien linkse intellectuele bedenksels zijn die slechts automatisch een subset vormen in de op klassen gebasserde communistische maatschappij visie. Wanneer men het begrip ras laat vallen dan accepteert men meteen de illussie van een communistische klassen maatschappij. 

 28. Er zijn een aantal reacties van mensen die menen dat de (vermelding van) etnische afkomst niet relevant is omdat het niet uit zou maken als iemand bijvoorbeeld een bakker zou hebben beroofd.

  Kennelijk begrijpen ze niet dat het wel degelijk relevant is om te weten of misdrijven door autochtone Nederlanders zijn gepleegd of door instromers (kan misschien op dit moment een policor term zijn?). Als dat namelijk zo blijkt te zijn (en dat is al lang gebleken) zou dat een reden voor niet politiek correct denkenden om ervoor zorg te dragen dat er niet nog meer instromers bijkomen.

  Dat nu, zou een zegen voor Nederland, wat zeg ik, voor heel Europa (en oveigens alle niet-uitsroomlanden) zijn. Het betekent natuurlijk wel even dat men door de zure appel moet heenbijten, maar dat is dan maar een zuur appeltje. Bij gelijkblijvende instroom groeit er een supergrote, superzure appel aan de boom waar uiteindelijk niet meer doorheen gebeten kan worden. Dus toch maar gewoon vermelden en zeker ook in de statistieken. En, niet te vergeten, maatregelen nemen om de instroom om te vormen in uitstroom!

 29. Dat wat niet gezegd mag worden. Wees maar blij want in Frankrijk krijg je subiet 6 maanden voor het uitspreken van het woord: Arabe.

   

 30.  Het probleem zit ‘m inderdaad in het etnisch verschil. Israel is een glorerende staat temidden van achterlijk gebleven moslimlanden.

 31. Het gekke is: van niet-blanken mag je juist allerlei positiefs melden (harder lopen, beter zingen, slimmer zijn) etc.etc., en een vreemde cultuur is nooit te eigenaardig (vrouwenbesnijdenis) om er geen excuses voor te mogen verzinnen. Je mag er echter niets onaardigs ove zeggen, dat is wel een taboe.

   

  Er is verder alleen een taboe op het over Nederlanders als Nederlander, als volk, iets aardigs te zeggen. Verder mag gewoon alles, en vandaar ook dat we mogen meemaken dat mensen die geen Nederlanders zijn (ook al hebben ze misschien wel die nationaliteit) juist wél als Nederlander in de pers verschijnen, ‘mannen dus’, want dat Nederlanders diep misdadig zijn en mensen kaartjes in het Arabisch schrijven, dat kan je van dat tuig verwachten. Nederlanders, bij wie het wangedrag van niet-Nederlanders gewoon in de schoenen mag worden geschoven, want Nederlanders die zijn van nature al zo verwerpelijk dat ze toch niet meer te stigmatiseren zijn.

   

  Op school de (laatste?) blanke kinderen opvoeden in afkeer van zichzelf en hun (voor)ouders, dat is ook geen enkel probleem, en van de Barbarijse slavenhalerij in Europa, daar heeft nog nooit iemand van gehoord.

   

  Feitelijk zijn die slavenhalers weer terug hier in Nederland, het enige verschil is dat we nu hier voor ze ‘mogen werken’ in plaats van dat in Marokko en aanverwante landen, te moeten doen.

   

  “Wij” wenden onze blik al af van die ons zo verrijkende mensen op straat, gewoon, omdat bespuugd worden (volgens  burgemeester Van der Laan een ‘Amsterdamse gewoonte’) of in elkaar geslagen of voor hoer gescholden worden, zo onaangenaam is. En het afwenden van de blik, is trouwens ook nog eens heel netjes voor een mindere om te doen jegens een meerdere.

   

  Ja, het gaat de goede kant uit, en we kunnen onze meesters, de houders van de staatsmacht en hun loslopende criminele trawanten, daar niet dankbaar genoeg voor zijn.

   

  Sluit de gevangenissen maar, dan sluiten ‘wij’ onszelf wel thuis op. Zonder enkelband, tenminste, voor zo lang dat duurt.

   

   

   

   

 32. Iedereen die gewend is tussen de regels door te lezen, weet dat hij ervan uit moet gaan dat de daders moslims zijn tot het tegendeel is bewezen.

 33. Mensen, geniet ervan dat we allemaal zo heerlijk verschillend zijn!

   

  En laten we ons zorgen maken over het feit dat roodharigen nog altijd gepest worden om hun prachtige rode haarkleur.

  En over het feit dat homo’s nog altijd met de nek worden aangekeken

  En over het feit dat alleen de Surinamers niet langzaam mogen lopen en niet te laat mogen arriveren

  En dat alleen Marokkanen geen criminaliteit mogen plegen

  En dat alleen dikkerdjes geen patat mogen eten

  en ook geen ijsjes trouwens…

   

  En … zo  …..voort

   

 34.  

  De gemeente Amsterdam gaat mensen voortaan, niet meer opsplitsen naar autochtoon en allochtoon, maar naar nationaliteit, behalve in de gevallen waar het handig is om alle allochtonen bij elkaar te vegen. Zodat we straks weten of de bakker is beroofd door een Belg, een Marokkaan, of een Nederlander. Bezwaar?

 35. Het belang dat de politie de verdachten goed registreerd (en daarmee meteen te herleiden valt welk geslacht, adres,leeftijd, herkomst, …) de persoon heeft lijkt mij evident. Die statistiek valt dan weer op vragen bij het CBS, of bijvoorbeeld in het jaarlijkse integratie rapport (die van 2012 kwam afgelopen week uit). Maar vermelding in de media lijkt mij in de meeste gevallen niet van belang… Of zullen we meteen maar vragen of de media de sociale klasse van een verdachte kan melden (inkomensgroep) zodat we kunnen zien of het weer zo’n arme sloeber was of een jan modaal..

  Ben benieuwd of Niemoller nog eens op kritiek ingaat. Ik kan al een voorspelling doen…

 36. Ja, als we nou feiten leugens gaan noemen, dan…..

   

  Het feit dan Amsterdam het woord allochtoon niet meer wil gebruiken in ambtelijke stukken heeft toch enige tijd het nieuws beheer? Overigens, onder de kabinetten Balkenende, waar pvda deel van uitmaakte, wilde men ook al minder de nadruk leggen op etniciteit.

   

  Als iemand niets te verbergen heeft, kan hij ongeremd trots zijn op zijn etniciteit. Dus wat de overheden hier proberen te doen werkt natuurlijk averechts. Mensen, die ik eerst niet verdacht…………

   

  Veronderstel je wil de statistieken manipuleren, en je schrapt het woord allochtoon. Dan zou het mij niet verbazen als het aandeel van allochtonen in bepaalde verschijnselen afnemeemt. Precies de gewenste uitkomst van de zogenaamde leiders.

   

  Dan zijn de leugens waarheid geworden, en dan…….

   

   

 37. of een dik zwart betaalde Nederlandse advocaat, woonachtig in Amsterdam, geboren in Maastricht en van Joodse komaf.

   

  Je ziet, zo kan je alle kanten op.

 38.  

  Je moet niet alles geloven van wat luie journalisten van elkaar overschrijven. Je kan beter zelf op zoek gaan naar de bron.  In de initiatiefwet van de gemeente Amsterdam staat dit:

  “Het college van burgemeester en wethouders besluit1. De begrippen ‘autochtoon’ en ‘allochtoon’ niet meer te gebruiken in gemeentelijkedocumenten en communicatie;
  2. Diverse Amsterdammers voortaan aan te duiden als Surinaamse Amsterdammer,Marokkaanse Amsterdammer, Turkse Amsterdammer, Poolse Amsterdammer,Braziliaanse Amsterdammer e.d. – maar uitsluitend wanneer er aanleiding is om deverschillen in geografische herkomst te benoemen;
  [….]”

  en:

  “Als voornaamste bezwaar tegen het voorstel [om op land van herkomst te differentiëren] klinkt steeds dat het niet meer gebruiken van het woord ‘allochtoon’ leidt tot onvolledige waarneming van (problematische) situaties. Of, volgens gemeentelijke onderzoekers: ‘Dan kunnen we feitelijke verschijnselen op de arbeidsmarkt, in de zorgverlening of zorgbehoefte, in het onderwijs, etc. niet meer adequaat benoemen”.

  De indieners van het initiatiefvoorstel onderkennen dit geluid en houden in hun voorstel rekening met de behoefte aan data die voor de Gemeentelijke BasisAdministratie van belang zijn. In de GBA, schrijven zij, “wordt van iedereen,allochtoon of autochtoon, de afkomst tot en met de grootouders geregistreerd”.

  En:“We moeten benoemen wat relevant is en dat moeten wij doen zonder Amsterdammers uit te sluiten”.”

 39. In 020 zijn ze dronken en/of knettergek, vandaar zulke initiatiefvoorstellen over het begrip allochtoon (hup, een andere omschrijving en het probleem is weg), ze hebben er blijkbaar niets beters te doen, zoals bijvoorbeeld zo snel mogelijk de Noord-Zuidlijn afbouwen om daarmee de kosten in de hand te houden, die anders bij overschrijding weer bij de belatingbetalers terechtkomen.

  Zitten ze blijkbaar niet mee, daar in het Kunstgebit aan de Amstel.

 40. Zolang “Opsporing Verzocht” het meest multiculturele tv-programma is heeft Joost het gelijk aan zijn zijde. Door onjuist beleid is de afgelopen decennia plaats in ons land gemaakt voor lieden die we liever niet in onze samenleving zouden moeten willen.  Ik weet nog goed hoe de vernieuwde ambachtsschool aan het Timorplein in Amsterdam feesteljk werd geopend door Minister Vogelaar. Er was muziek, multiculturele hapjes en iedereen die iets voorstelde in multicultureel Amsterdam gaf acte de presence.  De minister glunderde.

   

  Wat niemand erbij vertelde was dat het gebouw, na deze opening ennadat veel kleinschalige en creatieve bedrijfjes er hun intrek hadden genomen, letterlijk geteisterd werd door een golf inbraken.

   

  Het benoemen van het probleem dat Joost schetst schopt tegen twee pijlers van het socialisme aan: de gedachte dat criminelen er zelf weinig aan kunnen doen dat ze crimineel zijn (dit zou namelijk door sociaal-economische omstandigheden komen) en dat alle mensen gelijk of gelijkwaardig zijn. 

   

 41. :“We moeten benoemen wat relevant is en dat moeten wij doen zonder Amsterdammers uit te sluiten”.”

  Wollig prietpraatje, hè Beukman?

  De Stadshuis-meneer heeft ‘t over ‘n incident. Na met de neus op de feiten gedrukt te zijn krijgt ie het over z’n lippen dat het inderdaad een hele serie incidenten zijn, op 1 dag. Daarna heeft ie ‘t over “groepen” taxi-chauffeurs. Was zeker te beschamend voor woorden dat ‘t hier over islamitische, Turkse, Marokkaanse taxi-chauffeurs ging. Want de relevantie, hè?

  Blindenhonden VERBOTEN in taxi’s 020:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/02/blindenhonden_verboten_in_taxi.html#comments

   

  Dus die ambtenaar gaat in ‘t vervolg dat islamitische, Turkse, Marokkaanse taxi-schorum-beestje bij hun naam noemen?

  Als ‘t relevant is, natuurlijk…..

   

 42. “Ik bespeur dus (een hoop frustratie bij Joost)”

  Vreemd, ik bespeur dat niet bij Joost, maar wel bij iemand anders.

 43. De reden dat men de etnische afkomst niet wil noemen is angst! Ik geloof niet dat het uit ‘correcte’ motieven voortkomt. Men is gruwelijk bang voor repressailles door de moslims als men ook maar één woord ‘verkeerd’ zegt over allochtonen.

  Die angst komt niet uit de lucht vallen, want het is al talloze malen voorgekomen, dat bij conflicten tussen autochtonen en allochtonen, de allochtonen in grote groepen komen opdraven als ze wraak willen nemen. De lafaards komen nooit alleen! De autochtonen zijn in de meeste gevallen het slachtoffer.

  Verder is men waarschijnlijk bang voor een terechtwijzing uit Brussel, want we moeten onze gelukszoekers vertroetelen, en begrip hebben dat hun cultuur anders is dan die van ons.

  Ik blijf liever het beestje bij de naam noemen. Een Turk is een Turk, en Marokkaan is een Marokkaan, en Nederlanders zijn gewoon Nederlanders.

  Hoe verschillend ze ook allemaal zijn!

   

 44. Rond het begin van de 20e eeuw werd onder wetenschappers het idee dat alle mensen biologisch gelijk zijn algemeen. Dat begon pas in de tweede helft van die eeuw af te kalven. Nu nemen de meeste onderzoekers van menselijk gedrag aan dat 50 tot 75 procent van ons gedrag erfelijk is. Dat wil zeggen dat het nature-nurture debat is uitgelopen op een totale overwinning voor de nature-opvatting: http://www.harbornet.com/folks/theedrich/JP_Rushton/Race.htm

 45. J. Philippe Rushton is a professor of psychology at the University of Western Ontario, London, Ontario, Canada.

   

  - Psychologie is geen wetenschap, maar bestaat voor 99% uit gesubsidiëerde roddel, kletspraat en cirkelredenaties. Het is niet meer dan ‘mensen zeggen’, de individuele mens gecollectiviseerd in statistieken om beleid op te baseren.

   

  Biologisch is de mens 99% gelijk aan de chimpansee. Toch is het gedrag van beiden tamelijk verschillend. Maar ras-Rotterdammers en ras-Amsterdammers, die bestaan echter wel degelijk—dat is: in de volksmond.

 46.  

  “Wollig prietpraatje, hè Beukman?”

  Ja, behoorlijk.
  Ondertussen wordt de propaganda en leugen van Joost als zou Amsterdam de etnische afkomst niet meer noemen, door velen alhier gretig overgenomen.
  Waarom doen ze dat zo kritiekloos, denk je? Omdat ze zo graag willen dat het waar is, vermoed ik. Zou jij ook hebben gewild dat het waar was?

 47. Toch knap van onze JohnJohn (13:54) om met één pennestreek de hele genetica naar het Rijk der Fabelen te hebben verwezen.

 48. Eigenlijk wel gek dat ze altijd de multiculturele samenleving aanprijzen met verrijkingen en multiculti-diversiteit ,maar als het dan aankomt op misdaad en eventuele ethnische achtergond van verdachten en/of  daders, dan moet iedereen gelijk zijn. De hypocrise. Hoe kun je nu beleid afstemmen op een doelgroep als je ontkent dat er wellicht een probleem kan zijn en je kop in het zand steekt voor de problemen. Blijkbaar zitten de ontkenners nog in de eerste fase van rouw volgens Kuelbler-Ross omdat de maakbare sameleving een distopie blijkt te zijn. Als alle menschen werden Brueder, dan wil dat nog niet zeggen dat we allemaal gelijk zijn. Mensen die roepen dat er geen verschillen bestaan, zijn blind. Er is niets mis met verschillen.

 49. Ik moet nog maar zien wanneer de Amsterdamse ambtenaren de beestjes bij de naam gaan noemen, Beukman. Want ja, die relevantie, hè? Kan je alle kanten mee op. Wie gaat er bepalen wat relevant is? 

  Wat betreft de “incident”-meneer aan ‘t eind v/d reportage door PowNews moet ik iets rechtzetten. De man is geen gemeente-ambtenaar. Het is de directeur van KNV. http://www.knv.nl/wiezijnwij/

  Zal mijn benieuwe wat deze meneer in petto heeft qua maatregelen tegen de Turkse/Marokkaanse taxi-charlatans in Amsterdam. We wachten af….

 50.  

  Ik vind dat ze die vent gewoon moeten doodschieten, buurter. Tenzij hij alsnog alle blindengeleidenhonden alsnog als halal verklaart. Mohammed himself zag immers ook niet alles even scherp. 

 51. Als jij vindt dat de goede man bestraft zou moeten worden, zou ik hem verplichten de Verzamelde Restaurant-recensies van Hassnae Bouazza te lezen. Iets ergers zou ik ‘n mens niet durven aandoen….

 52. -Ach Joost, toen dacht ik, in Arabische landen zie of hoor je helmaal geen nazaten van zwarte slaven in de trein, niet omdat daar geen treinen zouden zijn, deze zijn daar wel degelijk.

  -Joost, wat dacht jij toen je van Georgina Verbaan hoorde dat Bin Laden een lekker ding en Bush en wacko is?

 53.  

  Joost, wat dacht jij toen je van Georgina Verbaan hoorde dat Bin Laden een lekker ding en Bush en wacko is?”

  Zelfs een heteroman als ik kan Verbaan alleen maar gelijk geven.

 54. ‘Cathja’, Uw mening, in Uw bijdrage van 23-02-2013, 1752 uur, en de mijne komen helemaal overeen. Helaas kan ik U maar één pluspunt geven. Al meer dan 10 jaar hamer ik op de lafheid, van OPZIJ, regering, parlement en media. En vooral LAF is het zich graag ‘progressief’ noemende volkje dat zich genesteld heeft bonnen de open riolen aan de monding van de Amstel, en dat zichzelf èn anderen een rad voor ogen draait. De logika van hun redeneringen is werkelijk totaal zoek, tenzij men kronkelredeneringen en kulsmoezen ook logisch noemt.

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.