Het ongelijk van de racisme gillers

Foto:

Het was gisteren weer eens goed raak op Twitter: ‘Weg met de racist Niemöller.’

Gisteren op Twitter stormde het. Ik had een stukje geschreven over iets wat iedereen kan zien: Grieken zijn geen Nederlanders. Afrikanen zijn geen Europeanen. De collectieve agressie tegen de werkelijkheid was weer enorm, en concentreerde zich op mijn persoon. Ik was namelijk -en dat woord keerde telkens weer terug- ‘een ‘racist.’

In een blogje had ik geschreven over een ‘etnisch taboe’, en zag mijn gelijk bevestigd in al dat getier op Twitter. Honderden Tweets, de een nog agressiever dan de ander. 

Het is op zich natuurlijk best linke soep. Als maar genoeg mensen tieren en gillen dat je een racist bent, dan wordt dit vanzelf een waarheid. Zo ging dat vroeger ook bij het lynchen van negers in het Zuiden van de VS. Er klonk een gehuil op dat de moordenaar gevonden was, en die moordenaar was die zwarte, dus was het zo. Precies om die reden hield Spinoza zijn geschriften waarin hij er al doorredenerend op uit kwam dat de wonderen in de bijbel niet konden bestaan maar voor zich. Niet omdat hij het gelijk niet aan zijn kant had, maar omdat dit gelijk als bedreigend werd ervaren voor de bestaande orde. Het had hem zijn leven kunnen kosten.

Vrees niet, ik denk echt niet dat ik ook maar enigszins in de buurt kom van het genie Spinoza. Ik verspreid zelf ook geen enkel gelijk, maar constateer gewoon wat iedereen kan constateren: In Afrika gaat het economisch gezien slechter dan in Europa. Wat is het verschil? In Afrika wonen Afrikanen, In Europa wonen Europeanen. 

Al dat racisme gebrul kan daar niets aan veranderen.

Alle andere verklaringen van het type ‘het is de schuld van het blanke kolonialisme’ zijn natuurlijk alleen maar afgeleiden van de stelling dat Afrikanen geen Europeanen zijn. Want hoe komt het dat Europa geen kolonie van Afrika werd? Wie voor zichzelf dit soort vragen niet wil beantwoorden zou eigenlijk zijn mond moeten houden. Maar dat gebeurt niet. Men legt zijn eigen onwetendheid op als censuur. De waarheid moet ten koste van alles ongekend blijven. 

Mensen verschillen van elkaar. En mensen verschillen ook groepsgewijs van elkaar. Er bestaan etnische verschillen, die zijn genetisch bepaald en sturen voor een groot deel ons gedrag. Tja. zo is het nu eenmaal.

De tegenstanders van deze waarheid moeten al ver terug in de geschiedenis om de wetenschap uit te vegen. Deze politiek correcte gillers, moeten bijvoorbeeld net als de fundamentele christenen het bestaan van de evolutietheorie ontkennen. Het ontstaan van soorten en van rassen vanuit een langzame ontwikkeling van trial and error past namelijk niet in het plaatje, als je er van uit gaat dat ieder mens geheel blanco en geheel gelijk geboren worden en dan gevormd raakt door de politiek. Of, zoals ik ook las, zichzelf vormt door moraal. We vinden dat prettige gedachten die wellicht onze eigendunk strelen. Met de werkelijkheid heeft het allemaal niets van doen. 

Deze gillers stellen ook dat er zoiets zou zijn als een nature-nurture debat. Maar er is helemaal geen debat. Want de racisme gillers willen de feiten niet kennen. Wat er wel bestaat is een geleidelijke ontwikkeling naar steeds meer feiten, waaruit blijkt dat het de genen zijn die ons maken en breken.

Twee recente voorbeelden. (Maar alleen al uit de recente ontwikkeling in het genetische en IQ onderzoek zijn met gemak honderdduizenden voorbeelden te vinden.)

1. In notabene China is sinds enige tijd kort een grootschalig onderzoek gaande naar de genetische aspecten van genialiteit. Juist in dat land, waar de maakbaarheid zo ongeveer was uitgevonden, en door middel van genocide werd uitgevoerd, zijn nu ineens fondsen vrijgekomen voor grootschalig onderzoek, dat in een groot deel van de Westerse wereld als te besmet wordt geacht. 

2. Uit recent onderzoek bleek dat er een zogeheten ‘strijders-gen’ bestaat. Dit gen veroorzaakt snelle opflakkeringen van agressie bij provocatie. Zeg maar het gen waarover de racisme giller is overmatige mate moeten beschikken. Dat ‘strijders-gen’ blijkt in hoge mate voor te komen bij jongens die zich aansluiten bij gangs. 

Het directe agressieve gedrag, bij wetenschappers ook wel de ‘in your face attitude’ genoemd, die onder zwarten vaker voorkomt, blijkt een relatie te hebben met etniciteit. In Europa komt het relatief weinig voor:

Only about a third of people in Western populations have the low-activity form of MAOA. By comparison, low-activity MAOA has been reported to be much more frequent (approaching two-thirds of people) in some populations that had a history of warfare.

Maar dat is natuurlijk allemaal niet waar. Dat is natuurlijk allemaal niet minder dan racisme. Als de waarheid ons niet bevalt, dan moet de waarheid verdwijnen. Dit soort dictatoriale gedrag ligt aan de basis van de afbraak van iedere beschaving.


 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!