Nu: kattengejank islam door gans ons land!

Foto:

Aangekondigd: het gas gaat erop voor de versterkte oproep tot gebed in heel Nederland.

Vindt u dit mooi klinken? Ik niet. Ik vind het irritante, opdringerige klereherrie, gedram van een godsdienst die de mijne niet is, en waarvan ik alleen maar mag hopen dat hij nooit de mijne hoeft te worden. Het zijn geluiden waar ik een gevoel van grondig onbehagen van krijg. Eerlijk gezegd krijg ik de neiging om een steen te pakken en die te gooien in de richting waar dat gemekker vandaan komt.

Maar binnenkort moet ik gedogen dat ik het in dit land waar ik woon overal te horen ga krijgen. Want: Vrijheid van godsdienst.

Volgens de fractievoorzitter van de islam democraten in Den Haag, hebben we het allemaal te danken aan de PVV. Omdat die zich druk maakte over de geluidsoverlast van een moskee in Den Haag, en dit naar buiten bracht met een filmpje waar ik het koud van kreeg, gaan de moslims nu voor straf en om ons te treiteren overal in Nederland de volumeknop van de oproep tot het gebed op vol zetten. Gewoon. Omdat het kan. Toen omwonenden in een straat in Den Haag klaagden over dat gesnerp, kregen ze te horen van de gemeente: Mag gewoon. Vrijheid van godsdienst. Slikken of stikken. 

Als ik het in mijn hoofd zou halen om een paar luidspeakers aan mijn woning te maken en vandaaruit enkele keren per dag een klarinetkwintet van Johannes Brahms te laten schallen, gewoon, omdat ik vind dat de wereld wel wat beschaving kan gebruiken (wat nog zo is ook), dan zou ik in no time de politie voor mijn deur hebben. Maar onder het mom ‘vrijheid van godsdienst’ is in Nederland heel veel toegestaan, inclusief de de moslimdwang.  

En dus gaat dat er van komen, die aanhoudende geluidsoverlast. Wat zeg ik. Het gebeurt allang. Als u in Den Haag op uw achterbalkon zit, dan kan u de vette pech hebben een zomer lang dit ijzingwekkende geblèr aan te moeten horen:

 

Ook in Deventer wil een moskee de frequentie van de oproep tot gebed opschroeven. Ze zijn daarover nog in gesprek, maar dat is feitelijk helemaal niet nodig. Want onder het mom ‘vrijheid van godsdienst’ mogen ze ook in Deventer de buurt zo vaak terroriseren als ze maar willen. Het lijkt er dus op dat de moslims zo langzamerhand alle schaamte voorbij zijn. En nu kunnen ze Wilders nog de schuld geven ook.

Je mag het niet doen hè, een steen gooien naar zo’n luidspeaker. Ik zal het ook niet doen. Ik ben goed opgevoed. Ik wel.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!