Nu: kattengejank islam door gans ons land!

Aangekondigd: het gas gaat erop voor de versterkte oproep tot gebed in heel Nederland.

Vindt u dit mooi klinken? Ik niet. Ik vind het irritante, opdringerige klereherrie, gedram van een godsdienst die de mijne niet is, en waarvan ik alleen maar mag hopen dat hij nooit de mijne hoeft te worden. Het zijn geluiden waar ik een gevoel van grondig onbehagen van krijg. Eerlijk gezegd krijg ik de neiging om een steen te pakken en die te gooien in de richting waar dat gemekker vandaan komt.

Maar binnenkort moet ik gedogen dat ik het in dit land waar ik woon overal te horen ga krijgen. Want: Vrijheid van godsdienst.

Volgens de fractievoorzitter van de islam democraten in Den Haag, hebben we het allemaal te danken aan de PVV. Omdat die zich druk maakte over de geluidsoverlast van een moskee in Den Haag, en dit naar buiten bracht met een filmpje waar ik het koud van kreeg, gaan de moslims nu voor straf en om ons te treiteren overal in Nederland de volumeknop van de oproep tot het gebed op vol zetten. Gewoon. Omdat het kan. Toen omwonenden in een straat in Den Haag klaagden over dat gesnerp, kregen ze te horen van de gemeente: Mag gewoon. Vrijheid van godsdienst. Slikken of stikken. 

Als ik het in mijn hoofd zou halen om een paar luidspeakers aan mijn woning te maken en vandaaruit enkele keren per dag een klarinetkwintet van Johannes Brahms te laten schallen, gewoon, omdat ik vind dat de wereld wel wat beschaving kan gebruiken (wat nog zo is ook), dan zou ik in no time de politie voor mijn deur hebben. Maar onder het mom ‘vrijheid van godsdienst’ is in Nederland heel veel toegestaan, inclusief de de moslimdwang.  

En dus gaat dat er van komen, die aanhoudende geluidsoverlast. Wat zeg ik. Het gebeurt allang. Als u in Den Haag op uw achterbalkon zit, dan kan u de vette pech hebben een zomer lang dit ijzingwekkende geblèr aan te moeten horen:

 

Ook in Deventer wil een moskee de frequentie van de oproep tot gebed opschroeven. Ze zijn daarover nog in gesprek, maar dat is feitelijk helemaal niet nodig. Want onder het mom ‘vrijheid van godsdienst’ mogen ze ook in Deventer de buurt zo vaak terroriseren als ze maar willen. Het lijkt er dus op dat de moslims zo langzamerhand alle schaamte voorbij zijn. En nu kunnen ze Wilders nog de schuld geven ook.

Je mag het niet doen hè, een steen gooien naar zo’n luidspeaker. Ik zal het ook niet doen. Ik ben goed opgevoed. Ik wel.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

83 reacties
 1. Joost je mag niet stoken in een “goed huwelijk”.

  En dan willen die lui dat ook nog vergelijken met het luiden van klokken.

  Het zal wel aan mijn “verkeerde” opvoeding liggen dat ik klokkengelui mooier vind dan die moskeeherrie ondanks dat ik inmiddels niet meer geloof dat er een soort opperwezen is.

 2. Ik begrijp nogsteeds niet waarom groepen mensen die een bepaald gedachtegoed aanhangen andere of zelfs meer rechten hebben dan groepen die dit gedachtegoed niet aanhangen.

 3. Volgens mij betekent godsdienstvrijheid dat je zelf mag bepalen of en zo ja in welke god(en) je wilt geloven. Tenminste, dat zou het moeten betekenen. 

   

  Helaas wordt godsdienstvrijheid vaak als argument gebruikt als excuus om anderen lastig te mogen (/moeten) vallen. En mohammedanen maken daar maar al te graag gebruik (/misbruik) van. 

 4. De verovering van Nederland in 1 plaatje. De oude synagoge die in de jaren 80 werd bezet door Turkse intoleranten. Uiteraard werd er diep gebogen voor de nieuwe overheersers en kreeg men een minaret cadeau.

   

  Overigens een echt staaltje Islamitische strategie. Eerst in de slachtofferrol omdat ze bang zijn voor boze autochtonen en dat er sluiting dreigt ivm dat kattegejank. En nu niemand die islam-huichelaars zielig vindt, gaan ze naar fase 2.En dat is dreigementen dat ze overal gaan dakjanken doordat de PVV er iets van zegt.

   

  Ik zeg niks wijken voor dreigementen. Gewoon nog veel harder er tegen in gaan, PVV!!! 

 5. @ Petrossa 

   

  Kan beatrix die soepjurk, die ze bij een staats bezoek droeg, ook weer uit de kast halen.

 6. Geen moskee te bekennen hier op het dorp tussen de grote steden in de Randstad. Wel moslims hoor, maar die gaan blijkbaar naar de moskeeën in de omringende steden.

   

  Jarenlang naast een kerk gewoond dus van de klokken van de 10 kerkgebouwen alhier van kwart voor 10 tot kwart over 10 (verschillende aanvangstijden historisch gegroeid)  word ik ook niet wakker.

   

   

   

 7. Eigenlijk moeten we er allemaal tegen in gaan, want de politiek doet niks. Gewoon als je dicht bij dat opdringerige gehuil woont de boxen voor het open raam zetten met pokke herrie. Als ik thuis ben doe ik dat al. Ik woon zelf net te ver van de dichtst bijzijnde haatbunker, maar er zijn wel genoeg soepjurken.

 8. Elke keer als ik dat geitengejammer hoor ga ik AC/DC met Highway to helll keihard draaien met de ramen open.

   

  En ik kom al meer tot de concludie dat onze bestuurders landverraders zijn die je maar het beste kan vastbinden aan de top van de minaret. Ter lering en de vermaak.

 9. Sinds wanneer staat godsdienstvrijheid synoniem aan geluidsoverlast?Want dat is wat het is:ordinaire geluidsoverlast!Iedereen in de omgeving gewoon de muziek zo hard hij kan;overstemmen die smeerlapperij!

 10. Vrijheid is niet onbeperkt, want waar de vrijheid van de een begint, houdt de vrijheid van de ander op.

   

  Het oproepen van gelovigen door middel van klokgelui of het islamitisch kerkgeluid valt weliswaar onder godsdienstvrijheid, maar ook deze kan niet onbeperkt uitgeoefend worden. Immers er zijn inmiddels, door de voortschrijdende technologie, best andere manieren te bedenken om de kerk- en moskeegangers naar het gebedshuis te “roepen”.

   

  Als mijn vrijheid beperkt wordt door het geluid dat vanaf de moskee geproduceerd wordt, dan gaat de vrijheid van de ander te ver. Dit zou althans democratisch zo besloten kunnen worden. Met name nu er alternatieven te verwezenlijken zijn.

   

  Ik zal mijn politiek partij, de PVV, vragen dit idee van mij verder te willen bekijken op de mogelijkheid van wettelijke toe- en of aanpassing.

      

 11. Van onze zogenaamde frauderende en onbekwame zich zelf bestuurders noemende idioten hoft het volk NIETS maar dan ook NIETS te verwachten. Als zij niet met Europa bezig zijn om hun zakken te vullen, proberen zij ons volk weg te bezuinigen. Zij zouden zich nuttig kunnen maken door zichzelf weg te bezuinigen.  

 12. Weg met de Christenhonden en hun tering kerkklokken

  IN GANS HET LAND (om maar ff de GROTE woorden van Niemoller te gebruiken)

 13. Als ik het wel heb luiden de kerkklokken voor de dienst alleen op zondagmorgen.

  Voor de rest geven ze de tijd aan, of in een dorp luiden ze bij een uitvaart of wat vrolijkers, een bruiloft.

  Maar met oproepen tot gebed komt alleen het eerste in aanmerking.

   

  Overgens Mar, toen u naast die kerk kwam te wonen, wist u dat die klokken zouden luiden. Zou u naast een moskee gaan wonen in een hoofdzakelijk islamitische wijk, lijkt het me ook logisch te verwachten dat daar opgeroepen wordt tot gebed. Maar als er in een woonwijk een moskee geplempt wordt, ligt dat natuurlijk even anders mevrouw. En dan heb ik het nog niet eens over de overlast van geparkeerde auto’s in die wijk in Deventer.

   

  Wat mij betreft wordt het tijd de vrijheid van religie maar eens heel nauwkeurig te omkaderen. Religie is er voor degene die het aan wil hangen, niet om anderen ermee lastig te vallen.

   

   

 14. Ja bij mij word er hier nu een Kerkgebouw heb echt zin om het in de fik te steken ik heb niet om die tering herrie gevraag en al die christenhonden die het hele weekend voor overlast zorgen in de wijk

 15. Het is overduidelijk dat in de hele wereld de mohameddanen ervan overtuigd zijn dat de jackpot hen niet meer kan ontgaan, Ze geven nu dan ook (bijna) vol gas.

  Ik memoreer maar even een paar feiten:

  Onthoofdingen van Christenen in USA (wat wil je met een moslimpresident).

  Onthoofding van kat in Zweden en vol trots en plezier tonen op inet (wat een verrijking).

  Opening van moskee na moskee en volop geluidsoverlast (buiten de andere overlast die erdoor ontstaat.

  Halalslachten van zo ongeveer alles wat gegeten wordt aan dierlijk voedsel (hoe zit dat eigenlijk met vissen of eet dat volk die niet?).

  Volop uitkeringen en speciale woningen zonder dat wordt aangespoord tot werken omdat het toch nooit wat wordt.

  Volop verkrachtingen in Skandinavie (de meisjes vferven hun haar al donker, dat schijnt enige beschrming te bieden).

  Ik hou ermee op maar u zelf kunt de lijst in uw gedachten aanvullen en dat zeer waarschijnlijk zonder dat u daarvoor veel moeite hoeft te doen.

 16. “er zijn inmiddels, door de voortschrijdende technologie, best andere manieren te bedenken om de kerk- en moskeegangers naar het gebedshuis te “roepen”

  Het gaat niet om het oproepen van gelovigen, dat kan immers ook via een SMSje. Het gaat om het uitzetten van een auditieve geurvlag, waarmee de dominantie van de haatcultus wordt uitgedrukt.

 17. De enige manier om iets te doen tegen de georganiseerde religie is: Organiseer jezelf.

  Er zijn in Nederland miljoenen mensen (40% van de bevolking)die niet in god geloven.  Religieuze mensen hebben een organisatie die hen een stem geeft, ook al is dat nog slechts een groepje bejaarden (13% van de bevolking, gem. leeftijd 70 jaar, CBS 2007)).Stap je uit die organisatie dan is er niemand die je vertegenwoordigt .

  Dus stop met klagen en schrijf je in als lid van het Atheïstisch verbond. Als die opeens explosief zou groeien is dat een stevig signaal wat zeker in de politiek niet onopgemerkt zou blijven.

  Religie is zóó jaar nul.

   

 18. maar wat doen wij eraan, mooie woorden maar geen daden, blah-blah. Er zijn andere manieren maar die mag ik niet zeggen, want ik ben een autochtoon wiens vader en vele andere vaders dit land na de oorlog opbouwden maar niet wisten waar zij hun kinderen en kleinkinderen mee zouden opzadelen, maar U accepteerd dit allemaal en waarvoor.

 19. -Hoe is dit mogelijk? Nou gewoon een laf gemeente bestuur welke dit gebeuren bewust laat voort-etteren in de hoop dat de landelijke politiek hier een uitspraak over doet….moslims kunnen niet wachten totdat er specifieke islam regelgeving komt, dit kunnen zij dan internationaal aankaarten, wedden dat het einde van het liedje is dat hiertegen vanwege Eu regelgeving niets aan te doen is.

 20. Toen ik vroeger nog naar de kerk ging wist ik heel goed hoe laat en op welke dag ik daar moest zijn. De tijd voor het dageljkse bidden werd ons ook niet voorgeschreven,  dat konden we heel goed zelf bepalen.

  Kennelijk is het voor de moslims te lastig om dit te onthouden.  Hoezo achterlijk?

  En iedereen mag mee ‘ genieten ‘ van dit gejank. Ben blij  dat ik niet zo’n ding naast me of in de buurt heb.

  Het enige wat ertegen te doen is klagen over geluidsoverlast.

   

   

 21. Voor Nederlandese begrippen is dit geluidsoverlast en dat is strafbaar.

  Luidende kerkklokken is ook niet voor iedereen zaligmakend,maar het hoort wel

  bij het Nederlandse cultuur.

  Misschien de wet aanpassen!

 22. @ V.K

   

  Omdat U dat allemaal tolereerd, daarom. Met praten bereikt U niets, kijk maar naar de Arabische lente.

 23.  Je zou denken dat men dergelijke oproepen in deze tijd niet meer door de lucht zou hoeven laten schallen, maar bv. via een app uit de telefoon van belangstellenden. Of denken ze serieus zo buitenstaanders de moskee in te kunnen lokken?

 24. Typerend hoe je het wegzetten van Christenen met gescheld en getier als fatsoenlijk beschouwt, maar kritiek op islam wenst tegen te gaan. Kritiek op islam is echter niet tegen te gaan door te wijzen op nare eigenschappen van het Christendom. Het Christendom is logischerwijs niet perfect, aangezien het een religie betreft. Maar de imperfecties maken de imperfecties van het mohammedanisme niet goed. Ook wordt met kritiek op het Christendom, het feit er iets fundamenteels mis is met islam, niet goed gepraat. 

   

  Hatelijke kritiek op het Christendom wordt door mensen zoals JohnJohn als fatsoenlijk beschouwd, want het doel heiligt de middelen. Het doel, een droomwereld van en voor iedereen, waarin iedereen gelijk, oprecht, eerlijk en ongevaarlijk is, heiligt het middel onfatsoenlijk te spreken over het Christendom en haar aanhangers en kritiek op islam de kop in te willen drukken. 

   

  Dat het doel onbereikbaar is en het middel niet tot het doel zal leiden, ziet men niet, omdat men niet in staat is analytisch vermogen en logica boven het droombeeld en de onderbuikgevoelens te laten prevaleren. 

   

   

 25. Je mag het niet doen hè, een steen gooien naar zo’n luidspeaker. Ik zal het ook niet doen. Ik ben goed opgevoed. Ik wel.
  _____________

  Dat is net de pest , ….dat we (te) goed zijn opgevoed, en als makke schapen alles tolereren omdat we met onze welopgevoedheid geen antwoord hebben op dat  grof verbaal en fysiek moslimgeweld.

  We zijn er geen partij voor omdat we ze zo graag op hun bruine ogen geloven,…

  …en dat weten ze!

  We hebben ons met die welopvoeding de handen  gebonden ,…  we dragen de  ‘gedraag je-‘ en ‘fatsoens’boeien.

   

 26. Ik denk dat DDS geen plaats is waar @ JohnJohn zijn agressie kwijt kan. Misschien treft hij meer gelijk gestemden aan bij Joop.nl?

  Ik wil hier graag verschoond blijven van hatelijke uitspraken en scheldwoorden!

 27. We moeten ons niet laten misleiden: Dat “Kattengejank” is gewoon één van de vormen van terreur die ons aangedaan wordt door die mohammedanen. We moeten het ons ook niet laten aanpraten dat het werkelijk  iets van onze godsdienstvrijheid is. Het is niets anders dan satanisme en mag DUS geen aanspraak hebben op onze godsdienstvrijheid !!!

 28. @toetssteen

   

  Kunt u zich nog de commotie herinneren rondom die Tilburgse pastoor,  die elke dag om kwart over zeven de kerkklokken liet beieren voor de vroege mis, nog herinneren?

   

  Op zaterdagavond doet de kerkklok van de Katholieke kerk hier ook bim bam beieren.

   

  Bij de Hervormde kerk betaalt men 25 euro voor het luiden van de klok bij een begrafenis of een huwelijk.

   

  Als het gaat om parkeeroverlast is een moskee nou niet de enige oorzaak, die te bedenken is. Een trein- of metrostation geeft ook al parkeertoverlast in de omringende wijk, helemaal als het beschikbare parkeerterrein klein is en er betaald parkeren is. Een nieuwe basisschool op een stuk braakliggend terrein in de wijk geeft ook weer parkeeroverlast in de wijk.

   

  Welicht ben ik te nuchter ingesteld maar parkeeroverlast is parkeeroverlast, maakt niet uit wat de oorzaak is. Als er bezwaren worden geuit tegen een moskee in een voormalig schoolgebouw in een wijk in Den Haag kan ik de klacht over geluidsoverlast van het oproepen tot gebed nog wel indenken, maar een klacht over parkeeroverlast, tja, dan is men niet helemaal eerlijk over de bezwaren die men heeft.

   

 29. Pingback: Zentai Suit Online

 30. Pingback: diablo 3 gold

 31. Pas maar op Joost, straks heb je haatopa Han vd Horst van Vara-haatblog joop achter je aan. Zodra je kritiek hebt op de islam, ben je in Han’s ogen de reincarnatie van Adolf H.

 32. Gewoon emigreren. Van de NL politcor politici hoef je niets te verwachten, die wonen niet naast een moskee dus is er geen probleem.

   

  Krijgt NL eindelijk wat het verdiend, een volledig mohammedaanse bevolking en is het met 2 jaar een achterlijke zandbak zoals marokko.

 33. Net als in de U.K word in Nederland veel problemen opgelost door tsunami’s van geld. De oorsprong  ligt in landen waar christenen en kruisjes niet in mogen komen. En mensen gewoon het hoofd afgehakt worden als voorbeeld. Ook handen als het gewoon dieven zijn. Zij zijn met zending bezig. Ooit een geliefd christelijke handels achtergrond hobby wat het imperium overzeese gebiedsdelen deed ontstaan. Dan moet je wel, net als toen, elke dag laten merken wie er de baas is. Dat zijn, en terecht, de nieuwe eigenaars. Die er keurig en veel voor betaalden aan bovenmensen. 

 34. @petrossa, waar naar toe?  de media verzwijgt dat joden en christenen overal ter wereld worden vervolgd. Ik voorspel dat er binnen 10 jaar de eerste dodelijke slachtoffers in nederland zullen vallen zonder dat er ook maar iets tegen gedaan wordt en dat zal elders niet anders zijn.

 35. Ik heb dat bewuste filmpje vanmorgen ook gezien, waar een moslim op vrij arrogante wijze de verslaggever liet weten dat ‘dankzij’ de PVV de geluidsinstallaties op minaretten nu in heel Nederland een flinke fractie luider gezet zullen worden.

  Wat iedereen er ook van vindt, ik vind dit gewoon een vorm van overheersing! “We laten zien wie hier aan de touwtjes trekken”, of zoiets. Walgelijk! Als ik die moslims op zó’n toon hoor praten, kunnen ze op zijn zachtst gezegd geen enkel begrip of sympathie van mij krijgen! Ze hebben niet door (of houden zich van de domme) dat ze met deze maatregelen steeds meer Nederlanders tegen zich in het harnas jagen! Hierboven zijn al enkele ideeën genoemd om de ‘preken’ van de imams met luide muziek te dwarsbomen, en dat zou er inderdaad wel eens van kunnen komen als je het Nederlandse volk stelselmatig irriteert! We zijn al véél te lang véél te tolerant geweest tegenover die allochtonen! Je geeft ze één vinger, en meteen ben je je hele hand kwijt! Gek genoeg willen moslims nooit toegeven dat christenen in een moslimland nooit een bouwvergunning voor een kerk zullen krijgen. Met dit in mijn achterhoofd, gun ik ze geen énkele moskee meer in ons land.

   

  Er staan er al veel teveel !!!

 36. Van Kwaad tot Erger:

   

  dramgeloof,

  kattengejank,

  allahverblinding,

  reliterreur,

  woestijngeteem,

  geitengeblèr,

  haatonderricht,

  dreigcultuur,

  gebedsgekletter,

  jihadmoordenaars,

  nazislam, .…

 37. Waarom noemt JohnJohn zich JohnJohn en geen MoMo?

  Gezien het Nederlands wat hij hier hanteerd kan het enkel maar een Turk zijn of zo iets.

 38. Dan valt me plotseling iets in….kan het bijvoorbeeld  zijn dat 99% van de omwonenden moslims zijn?

  en dat er daarom zo weinig protest is……..? Als die paar autochtonen nou eens zouden verhuizen dan is het probleem toch opgelost? Dan hoeft zich straks ook niemand te storen aan bordjes met de aanduiding: “SHARIA wijk” aan de gevels van de huizen. Kwestie van inleven, zou ik zeggen. Inleveren doen we ook al.

 39.  

   

  En hoe is het met vrijheid van leven. Mag dat misschien zonder storingen zijn waar ik niet om gevraagd heb en niets met mij te maken hebben?

   

  Dit gaat het begin zijn van veel ellende, dat mag toch wel duidelijk zijn. Waarom wordt dit toegestaan met geluidversterking. De klokken die we vroeger hoorden die waren van hun zelf luid genoeg en behoefde niet versterkt te worden.

   

  We hebben het nu over de menselijke stem en die is in veel gevallen beperkt van volume. Gebruikte Mohhamed ook een accoustische instalatie. Niet dus. Waarom is dat dan nu een noodzaak. Een accoustische instalatie heeft niets met allah te doen en alles wat niet van allah komt dat is toch verderffelijk. Hoe zit dat?

   

  Daarbij komt dat niemand mij kan verbieden om mijn eigen muziek af te spelen in mijn huis. En zeker ook niet op momenten dat die halve zachte zijn mond houd. ER AL EENS AAN GEDACHT WANNEER 20 OF 30 BUREN BESLUITEN OM “HUN” MUZIEK TE SPELEN OP EENDER WAT VOOR MOMENT IN DE DAG. DAN VRAAG IK MIJ TOCH WEL EVEN AF WIE HIER IETS TEGEN KAN DOEN.

   

  Maar zoals ik al zei, dit is om moeilijkheden vragen en dat niet in de eerste plaats door de moslims. Het is om moeilijkheden vragen door een gemeente bestuur. Het toegeven aan geluids overlast, of dit nu uit een moskee komt of een disco. IS GELUIDS OVERLAST. DIT ZOU NIETS TE MAKEN MOGEN HEBBEN MET VRIJHEID VAN GODSDIENST

   

  En als zo`n helmelstormer twee paspoorten heeft dan mag hij maar halve kracht brullen. Grinnik….

 40. Kan JohnJohn niet van de Dagelijkse Standaard worden verbannen?

   

  Die persoon spoort totaal niet, o.a. hij bedreigt Christenen en wil kerken in de brand steken.

  Geen enkel argument valt er bij hem te lezen. Maar dit soort uitingen zijn toch wel strafbaar?

   

  Dagelijkse Standaard doe uw werk en verban een dergelijk figuur – Zijn bijdrage heeft totaal niets met vrijheid van meningsuiting te maken.

 41. Het probleem wat mensen hier hebben met Moslims en Moskeeen heb ik met Kerken en Christenen.

  PS jammer dat jij nogal een probleem heb met de Vrijheid van Meningsuiting.

  En je mag me aanklagen maar ja de Waarheid is niet Strafbaar.

   

 42. Het wordt steeds erger met de bezetenheid van de Islam om de hele wereld te behersen en hun

  wrede en primitief  “Sharia Wet” erop te dwingen.  Dit is hun einddoel, zoals geschreven in hun koran. 

   Wanneer worden de Westerse Landen eindelijk wakker? … Voordat het TE LAAT is?  De Islamizering van

  Afrika en Azie is practisch voltooid.  Daarna is Europa aan de buurt, gevolgd door Noord-America.

  Het  wordt steeds erger met hun eisen en de ernstige problemen in onze samenleving, die zij vooroorzaken.

  Er zijn te veel fanatieke Islamieten nu in heel Europa, en er komen steeds meer.  Onder hun eisen en

  gewoonten zijn:

   1.Jonge meisjes dwingen hun werk of onderwijs op te geven, om uit te huwen aan een (vaak oudere)

  man die zij niet kennen.  Om daarna veel kinderen te krijgen, vooral jongens, bestemd voor de Jihad.

  De Vrouwen Opvanghuizen zijn vol met deze jonge, bange vrouwen, die bescherming tegen hun eigen

  familie zoeken.

  2. Rituele slachten van dieren, om hun grote feesten te vieren, gaat gewoon door.

      Nu willen ze” Halaal Vlees” in IEDERE supermarkt. 

  3. Overal vallen zij kerken aan.  De dagelijkse ellende die de Christenen en hun kerken meemaken

      overal in het Midden-Oosten en Africa, is met geen pen te beschrijven!

      Natuurlijk willen zij niet iedere Zondag een paar kerkbellen horen, maar HUN luidspeakers mogen

      wel  5 X  per dag door vele woonplaatsen hun boodschappen BLEREN!

      Muziek zou in de koran voorboden zijn, maar hun gejank en geschreeuw mag wel doorgaan

      5X per dag….iedere dag,  kei-hard, door iedere staat en dorp van Nederland, en andere EU landen?!!!!
  Geef me liever mijn 2 lieve poezen, de janken alleen zachtjes, als zij een lekkere maatijd ruiken!

 43. John John 12.51

   

  Het gaat hier over het geluid van kattengejank islam door gans het land.

   

  Echt niet over volgens u “de christenhonden”. Velen  wonen,werken en leven in onze verzorgingsstaat maar wat graag tussen de  “christenhonden”, uw woorden.

   

  Er  zijn toch  islamieten die spreken over de “christenhonden”? Stel dat  de christenen zouden spreken over de “islamhonden”?  Zou dat bevallen?

 44.  

  Wel bij de les blijven, Joost. Die Turkse knakker heeft het over het recht op een oproep tot gebed, niet tot een elektronisch versterkte oproep, wat jij wel suggereert met woordkeuzes als “volumeknop van de oproep tot het gebed op vol”.
  Vergelijk het voor mijn part met vijf musici die op jouw dak onversterkt een moppie Brahms komen spelen. Daar zullen ook weinig mensen bezwaar tegen hebben.

  Wat er in Den Haag gebeurt is inderdaad godgeklaagd, daarover ben ik het met je eens: gebedsoproepen elektronisch versterken om maar je zin te krijgen, over de hoofden van omwonenden heen, is minderwaardig gedrag.
  Je ziet dat de verhuftering allang niet meer louter een ding van geenstijl- en powned-aanhangers is. Zoals je zelf al schrijft: ze versterken hun oproepen tot gebed “gewoon omdat het kan”.

  Overigens vraag ik me af of elektronisch versterkte oproepen niet gewoon kunnen worden tegengegaan met een APV-tje. Godsdienstvrijheid is leuk, maar er zijn grenzen aan de overlast die men ermee mag veroorzaken.

 45. Kees E op 21 februari, 2013 – 15:11

   

  Nooit iemand verbannen. Gooi de rioleringen maar open, alles bovengronds, Know thy enemy. De stukken van JohnJohn (en wat dat betreft de vuige haat-site Joop.nl die Wilders weer eens met Adolf Hitler en Auschwitz in verband brengen) geven een ‘fraai’ inkijkje in de geest van de Linkse Kerk bewoners.

  Om diezelfde reden luister ik dagelijks braaf naar de Orwelliaanse agitprop  van radio 1.

 46. Een kennis van mij is na 44 jaar werken in de ww beland. Dat hij achter de broek wordt gezeten mbt de solliciatieplicht en dat hij regelmatig bij zijn werkcoach verantwoording moet afleggen waarom hij nog geen ander werk heeft gevonden (de wachtkamer bij het UWV zit vol met hoofddoeken, getinte medelanders en baarden) is al Godgeklaagd, maar vorige week ontving hij een mailtje van het UWV met daarin de vraag of hij emigratie naar het buitenland (volop kansen!) al had overwogen. Wij eruit dus en zij erin!

 47. Witte de With

   

  Het UWV dat emogratie aanbeveelt. Ongelooflijk. Ik zou dit mailtje graag willen zien. (Kan onder geheimhouding naar De Dagelijkse Standaard, t.a.v. mij kunnen worden gezonden. 

 48. Buiten vrijheid van godsdienst te hebben ( wat ik Islam gheel niet toeschrijf en dat zouden onderhand de media en kranten en politici ook moeten weten) hebben we ook grenzen die weer door andere wetten bepaald worden.

   

  Islam zou in mijn ogen totaal verboden moeten worden en zeker schreeuwen vanaf een Moskee ( lees middelvinger naar het westen toe) in een niet te verstane taal……….roepen ze wel tot gebed?? De islamisering van Nederland wordt niet door de PVV veroorzaakt maar door de rest van dat zwakbegaafde zooite. WORDT EENS WAKKER

   

  Goed dat u dit ter tafel brengt meneer Niemoller

  http://www.sebisme.nl/godsdienstvrijheid/

   

 49. Beste JohnJohn,

   

  Er zijn inmiddels vele landen volledig gezuiverd van Joden (en Christenen, Boeddhisten, Hindoes en overige “ongelovigen”). Te denken valt aan Afghanistan of Somalië, maar ook in Pakistan en Bangladesh is dit doel bijna berijkt. 

   

  U vraagt om een Jodenvrije gemeent, ik bied U vier landen. Toch heb ik het vermoeden dat U liever in Nederland naast een Jood woont, dan in een volledig gezuiverde regio in één van die vier landen. 

   

  Mocht U toch daad bij woord stellen, dan wens ik U een fijne reis en veel geluk op de nieuwe lokatie. En mocht U dat niet doen, dan hierbij het verzoek om in de spiegel te kijken en Uzelf de vraag te stellen: “Ben ik echt zo hypocriet?”

   

  Vriendelijke groet,

  Mic Mokum

 50. Beste John, ik betwijfel of dit uw echte naam is!  Christenen houden van die naam John, Johannes

  of Johnny.  Ik denk u bezeten bent door de Islam!  Wat heeft de Christenen en de Joden u ooit gedaan 

  om zoveel haat van u tegen hen te veroorzakken? Onze Bible heeft zoveel voorbeelden van vrede.

  Nederland en Europa will geen oorlogen meer, maar ook geen, voor ons, vreemde GEDWONGEN

  levensstijlen.

   

 51. Binnenkort worden de klokken meerdere malen per dag geluid in de hele islamitische wereld, als teken dat de godsdienstvrijheid ook daar is gaan gelden. Klokken hebben als bekend geen goedkope luidsprekertjes en versterkertjes nodig. Bovendien hebben ze geen probleem met de onverstaanbaarheid van de arabische talen. Klokken dwingen automatisch respect af en zijn een verrijking in islamitische belevingswereld. Elke luidende klok zal voor den moslim betekenen dat er nog hoop is in zijn armzielige bestaan en een kans zich te bevrijden van de hypnose waaraan hij zich heeft overgegeven om in de islamitische wereld te kunnen overleven. Lang leve de klokkenluiders!

 52. Haha…die JohnJohn is gewoon een Mocro die lekker loopt te provoceren.

   

  Dat deed ik ook altijd op Maroc.nl.

 53. John ruikt of voelt iets aankomen. In Pakistan blazen ze zichzelf op in ruil voor iets wat Asscher in zijn vorige baan probeerde op te ruimen. Als spuit elf probeert zij, kan niet anders, water te geven. Terwijl er niets in brand staat. Gewoon een kwestie van smaak. De èèn houd van merels en de ander van zwijn geknor. Over smaak valt niet te twisten.

 54. JohnJohn is overal al honderd keer verbannen. Op Elsevier wel duizend keer. Maak kennis met John de Naamkaaptrol, wiens fratsen in het voorjaar van 2011 de reden zijn dat je je hier moet registreren alvorens te kunnen reageren. Andere hobbies, en dan wordt het een stuk minder lollig: het telefonisch stalken en bedreigen van in ieder geval Gielah en Theo Prinse. Ik geloof nog eerder in de redelijkheid van de Moslim Democraten, of voor mijn part de Moslimbroeders, dan in die van deze onbehoorlijk gestoorde draaideurdelinquent.

 55. Ik snap in het geheel niet dat als geloven ook maar iets met geweld te maken heeft er een almachtige als zodanig bestaat. Wij leven NU op deze aarde samen met ontelbare andere dieren en planten en maken deel uit van geheel van ontelbare planeten in een steeds uitdijend heelal/universum die nog vele miljarden jaren zal voortbestaan en dan mischien wel in elkaar klapt. Ik geloof dat het huidige heelal vooraf is gegaan aan een soortgelijke heelal, en ook wel vaker dan een 1x en het in de toekomst zal herhalen

  En dan maken mensen die nog minder dan een snik in de eeuwigheid hiervan deel uitmaken, druk over iets (een almachtige) waarvan ze het bestaan moeten geloven uit een eeuwenlange overlevering, is echter ook een snik in de eeuwigheid.

  Geloven is OK maar achter de voordeur en niet in de openbare ruimte dat is dicriminatie naar de mensen toe die in iets anders geloven.

   

  Daarom vind ik dit dan ook weer zo’n belachlijke actie van de buitenlandse inwoners;

   

  Goed nieuws voor Marokkaanse Nederlanders die zich gediscrimineerd voelen: vanaf vandaag kunnen ze terecht bij het zoveelste meldpunt dat uit de grond is gestampt. Ditmaal zit het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) achter het nieuwe meldpunt.

   

  Staat vandaag in de Spits.

  Waarom niet andersom, ik schaam me dood en voel mij gediscrimineerd als ik weer eens een keer moet lezen dat de verrijking uit Marokko weer het één en ander heeft uitgespookt onder Nederlandse vlag.

   

  Dat kattengejank zal heel veel wrevel wekken bij normale, dus niet linksdenkende, mensen. De PVV zal er wel bij varen, gelukkig maar.

 56. Er is een scenario wat er gebeurt wanneer het percentage moslims  in een land stijgt, met voorbeelden. Eenvoudig te controleren. 

   

  As long as the Muslim population remains around or under 2% in
  any given country, they will be for the most part be regarded as a peace-loving
  minority, and not as a threat to other citizens. This is the case in:

   

  United States — Muslim 0.6%
  Australia — Muslim 1.5%
  Canada — Muslim 1.9%
  China — Muslim 1.8%
  Italy — Muslim 1.5%
  Norway — Muslim 1.8%

   

  At 2% to 5%,
  they begin to proselytize from other ethnic minorities and disaffected groups,
  often with major recruiting from the jails and among street gangs.
  This is happening in:

   

  Denmark — Muslim 2%
  Germany — Muslim 3.7%
  United Kingdom — Muslim 2.7%
  Spain — Muslim 4%
  Thailand — Muslim 4.6%

   

  From 5% on,
  they exercise an inordinate influence in proportion to their percentage of the
  population. For example, they will push for the introduction of halal (clean by
  Islamic standards) food, thereby securing food preparation jobs for
  Muslims. They will increase pressure on supermarket chains to feature halal on
  their shelves — along with threats for failure to comply. This is occurring
  in:

   

  France — Muslim 8%
  Philippines — 5%
  Sweden — Muslim 5%
  Switzerland — Muslim 4.3%
  The Netherlands — Muslim 5.5%
  Trinidad & Tobago — Muslim 5.8%

   

  At this point, they will work to get
  the ruling government to allow them to rule themselves (within their ghettos)
  under Sharia,
  the Islamic Law. The ultimate goal of Islamists is to establish Sharia law over the entire world.

   

  When Muslims approach 10% of the population,
  they tend to increase lawlessness as a means of complaint about their
  conditions. In Paris,
  we are already seeing car-burnings. Any non-Muslim action offends Islam, and
  results in uprisings and threats, such as in Amsterdam , with opposition to Mohammed
  cartoons and films about Islam. Such tensions are seen daily, particularly in
  Muslim sections, in:

   

  Guyana — Muslim 10%
  India — Muslim 13.4%
  Israel — Muslim 16%
  Kenya — Muslim 10%
  Russia — Muslim 15%

   

  After reaching 20%, nations can expect hair-trigger
  rioting, jihad militia formations, sporadic killings, and the burnings of
  Christian churches and Jewish synagogues, such as in:

   

  Ethiopia — Muslim 32.8%

   

   

   

 57. Beste mensen,

   

  Dit onderwerp betreft het achterlijke  islamgeloei van de moskeen en NIET  johnjohn. Teveel eer voor deze trol. Ergert u niet, verwondert u slechts, zou ik zeggen.  Laat hem z’n gang gaan en negeer het. Je vindt ze overal die trollen. Zijn kennelijk veel te kort gekomen in hun leven, maar laat u door hen niet in de gordijnen jagen, want dat vinden ze geweldig.

 58. @Jan Flier. Mooi neergezet en dit is inderdaad over de hele godganse wereld te zien. Overal waar er een meerderheid van moslims is (al is die maar 50% + 1) dan zijn er  grote problemen met intolerantie onder deze ideologie en zijn agressieve aanhangers. Er is werkelijk geen enkel Islam-land waar een normaal rustig leven mogelijk is voor Christenen, Joden, Hindoes enz…Overal waar de Islam is, komen problemen, onderdrukking, discriminatie, uitroeiing, uitmoorden en wegtreiteren van minderheden.

   

  Oja, en dan de moslims hier in Nederland.  Nee hoor, moslims in Nederland zijn (volgens de goedgelovige linkse weggooiers)  juist hele normale mensen zoals u en ik, zonder haat tegen andersdenkenden, Joden, Christenen, niet-gelovigen. Echt waar. (kuch)

   

  Dat overal waar de Islam wortelt steeds weer oorlog tegen andersdenkenden is, is louter toeval. Want ja, die Christenen waren vroeger ook geen lieverdjes. Toch?? Nee serieus, ziek wordt je ervan. Waarom laat het westen dit toch allemaal gebeuren in onze landen. Waarom laten zij zo over zich lopen?? 

   

  Of het nu een eigen halal-etensafdeling is of eigen zwemuren (zonder kafirs), een halalwoning (zonder die Nederlandse kafirs naast zich), een eigen bidruimte, noem het maar op. Zelfs in onze pretparken beginnen moslims hun stempel te drukken met hun gebedsruimte die zogenaamd ”voor iedereen” is.

   

  En het gaat maar door!! Het is misschien niet leuk wat ik zeg, maar soms denk ik wel eens dat beter NU de ”pleuris” kan uitbreken met deze intolerante kwaadaardige meute, dan over 20 of 30 jaar. Want ik zie de toekomst heel donker in. Ook voor mijn en andermans kinderen en (nog meer) voor onze kleinkinderen.

 59. -@JohnJohn op 21 februari, 2013 – 15:27

  Uw schrijfsel heeft niets van doen met het stukje van Niemöller noch kan ik het plaatsen als reactie op een van de reaguurders.

  -Nee, kom nu niet met het excuus dat u niets tegen Joden heeft,want dat heeft u gezien uw reacties vandaag,her en der op de Dagelijkse Standaard geplempt in het geheel niet.

 60.  @JohnJohn op 21 februari, 2013 – 15:18

  Keesie
  Het probleem wat mensen hier hebben met Moslims en Moskeeen heb ik met Kerken en Christenen.
  PS jammer dat jij nogal een probleem heb met de Vrijheid van Meningsuiting.
  En je mag me aanklagen maar ja de Waarheid is niet Strafbaar.

  ______________

  Hoed u voor mensen die de waarheid (hij schrijft het zelfs met hoofdletter) denken te kunnen claimen.

   

   

 61. Ik ben nogal gebrainwashed vanaf mijn Jeugd door Christenhonden.

  En als je naast zo`n kut Kerk woont dan praat je wel anders

   

  Ik haat joden niet zo de meeste lui hier moslims haten.

  Ik heb geen haat.

   

 62. Ja ik  loop niet achter Wilders aan die zegt de Waarheid te verkondigen.

  Bedankt voor het Een Tweetje ;)

   

 63. Een paar jaar geleden las ik dat, nadat Oslo de islamitische gebedsoproep was toegestaan, atheïsten succesvol eisten dat ook zij de hun boodschap via luidsprekers kenbaar mochten maken, in de buurt van een moskee.

   

  Daar is misschien voor ons, ongelovigen, nog een kans.

   

  Als gelovigen lawaai mogen maken kan men groepen van ongelovigen dat niet verbieden. Iedereen is gelijk voor de wet, toch?

 64. JohnJohn op 21 februari, 2013 – 19:18

  Paultje    nieuw

  Ja ik  loop niet achter Wilders aan die zegt de Waarheid te verkondigen.

  Bedankt voor het Een Tweetje ;)

  ____________

  Hoed u voor mensen die met verkleinwoorden ed. beginnen, ze hebben gebrek aan argumenten .
  Je hoort hem bijna spartelen……
  Wie gaat hij er nog meer bijhalen, ….moslims misschien, die ook DE WAARHEID  in pacht denken te hebben ?

   

   

 65. @ dat zeg ik toch 11.40 uur.

   

  Ze zitten er in Schiedam toch maar mooi mee opgezadeld, met deze vuurrode historicus.

  Zijn instelling zal wel komen omdat hij met een negerin getrouwd is en zwarte kindertjes heeft.

  Hij heeft in zijn hele leven nog nooit echt gewerkt, alleen bestuursfuncties vervuld bij de socialisten.

  Ik ken hem persoonlijk en ja hij is dermate rood gehersenspoeld dat je hem zijn gedrag eigenlijk niet kwalijk kan nemen.

 66. ‘Och, alle foordail hep se nadail hèh…. ‘ sprak ooit een bekende proleet/profeet tot ons.

  Je moet het maar zo zien: als dat geitengemekker landelijke zaak wordt is de kans op klachten hierover nog groter en het zal ook menigeen de oren en wellicht ook de ogen eindelijk doen openen.

   

   

 67. Behalve natuurlijk die lui van de ‘Rooie Kerk’, die hebben hun eigen hanengekraai. Maar dat zijn dan ook de halalkippen zonder kop onder de bevolking.

 68. @ Knarsman, 21 februari, 2013 – 16:52

   

  Als een klokkenluider in de eerste en letterlijke betekenis van het woord, aanvaard mijn welgemeende  complimenten en grote dank voor uw mooie slotwoorden.

  Vanaf dat de soldatenlaarzen van onze oosterburen ons land betraden, moesten de klokken van de Utrechtse Domtoren zwijgen, vijf jaar lange jaren.

  Toen in mei 1945 zij weer geluid en gehoord mochten worden, stroomden bij velen de tranen rijkelijk.

  Onze klokken, seculier gemeentelijk, katholiek of protestant, bezingen al sedert middeleeuwse tijden, muzikaal en vreugdedevol, onze cultuur, onze liefde voor de vrijheid, ons bestaan in de delta van Schelde, Maas en Rijn.

   

  Reciteer in stilte dit gedicht vanIda Gerhardt:

   

  Ik zag
  de mensen in de straten,
  hun armoe en hun grauw gezicht, –
  toen streek er over de gelaten
  een luisteren, een vleug van licht.

   

  Want
  boven in de klokketoren
  na ‘t donker–bronzen urenslaan
  ving, over heel de stad te horen,
  de beiaardier te spelen aan.

   

  Valerius
  : – een statig zingen
  waarin de zware klok bewoog,
  doorstrooid van lichter sprankelingen,
  ‘Wij slaan het oog tot U omhoog.’

   

  En
  één tussen de naamloos velen,
  gedrongen aan de huizenkant
  stond ik te luist’ren naar dit spelen
  dat zong van mijn geschonden land.

   

  Dit
  sprakeloze samenkomen
  en Hollands licht over de stad –
  Nooit heb ik wat ons werd ontnomen
  zo bitter, bitter liefgehad.

   

  En bekijk ook eens deze video:

  http://youtu.be/EaPbx7ODQXA

   

 69. Wat zegt onze GW hierover? =>

  • 1. 
   Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.
  • 2. 
   De wet kan ter zake van de uitoefening van dit recht buiten gebouwen en besloten plaatsen regels stellen ter bescherming van de gezondheid, in het belang van het verkeer en ter bestrijding of voorkoming van wanordelijkheden.

   

   

   

  Wellicht dat dit artikel nog wat aangescherpt kan worden, zeker met het oog op ander beleid, dat stelt dat mensen uit andere culturen zich dienen te conformeren aan de Nederlandse normen en waarden, de Nederlandse taal dienen te spreken en moeten integreren in onze samenleving. Islamitisch geblèr in de openbare ruimte dient dus te worden verboden en zeker niet te worden aangemoedigd zoals de Haagse pvda wethouder stadsontwikkeling en integratie (!) Norder wil. Deze zei doodleuk, na het verbod voor een nieuwe moskee aangevraagd door de salafistische imam Fawaz (dat is die halve gare die Ayaan o.a. tongklanker toewenste): ‘er staan nog wat kerken leeg in Den Haag, misschien kunt u daar terecht’. I kid you not.

  Er dient zsm paal en perk te worden gesteld aan een cultuur die zich manifest opdringt aan de rest van de gemeenschap. Het is natuurlijk uiterst merkwaardig, dat representanten van een ons vreemde en vijandige cultuur zich zo opdringerig gedragen, daar waar je dank voor gastvrijheid zou mogen verwachten. Maar islam kent geen bescheidenheid, zo lijkt wel. Zij zal en moet domineren, provoceren en zegevieren. En dat laten we zelf toe. Ik herhaal het nog maar eens: wij laten over ons lopen! Ik doe het niet meer.

  En daarom: in het belang van de echte vrijheid van godsdienst zou er een herziening van artikel 6 moeten komen, waarbij islam niet als godsdienst wordt erkend, met een beroep op het reciprociteitsbeginsel. Geen tolerantie voor de intoleranten.

  Als de zetelverdeling in de Tweede Kamer representatief is voor het aantal gelovigen in Nederland, dan is inmiddels de meerderheid van de bevolking niet gelovig. Dat vormt ook al een reden om ‘godsdienst vrijheid’ als grondrecht wel wat te relativeren ten opzichte van andere grondrechten. Het facilitatie beleid met betrekking tot islam leidt tot een verscherpte tegenstelling binnen de bevolking, niet tot een integratie. Die integratie zal er ook nooit komen zolang islam blijft wat het is: een intolerante, repressieve, patriarchale woestijn ideologie.

  Dat facilitatie beleid wordt nog eens versterkt door dubbele paspoorters actief en passief kiesrecht te geven. Kijk wat er in Rotterdams deelgemeenten gebeurt. Regelrechte intimidatie! In ons eigen land. Dit soort dingen zijn echt niet aanvaardbaar en daar zou een krachtig ontmoedigingsbeleid op moeten worden gezet. Begin maar eens met het ontnemen van actief en passief kiesrecht voor dubbele paspoorthouders. Ook dat kan op grond van het reciprociteitsbeginsel.

 70. Wat mij betreft alle moslims het land uit. Deze ideologie hoort hier niet thuis. Laten we de discussie niet moeilijker maken dan nodig.

 71. Ten eerste is abstract maar harmonieus klokgelui iets geheel anders dan een loeihard gillende arabier (even afgezien van de gekke teksten en beledigende inhoud). Als een kerk een pastoor 5x daags vanaf de toren door de megafoon zou laten schreeuwen en schelden zou men er ook kotsmisselijk van worden en de stekker eruit trekken.

  Verder heeft Jason gelijk lijkt me (13:05): Met praten bereikt men kennelijk niets. Wat men dan mag vrezen zijn mogelijke stressverschijnselen bij omwonenden–wegens ergernis, frustratie en verstoring van leefbaarheid en woongenot (rust)–en “wanordelijkheden”. Maar dan houdt de godsdienstvrijheid wél gelijk op. De grondwet immers stelt:

  “De wet kan ter zake van de uitoefening van dit recht [godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden] buiten gebouwen en besloten plaatsen regels stellen ter bescherming van de gezondheid, in het belang van het verkeer en ter bestrijding of voorkoming van wanordelijkheden. (Gw 1.6.2.)

  Die herrie is voor buiten de gebouwen bestemd, en wanneer buurtbewoners–voor zover ik begrijp–dreigen met eigen luidsprekers in de ramen te zetten, zou ik me kunnen voorstellen dat de burgemeester op grond van 1.6.2. de moskee opdraagt de megafoons permanent uit te schakelen.

 72. François dat is de redelijke oplossing inderdaad. Wat er echt gaat gebeuren is dat iedereen met zijn speaker in het raam en bekeuring krijgt en bij herhaling zijn installatie in beslag wordt genomen terwijl de moskee excuses wordt aangeboden voor de ‘overlast’

 73. Prima, als moslims met een megafoon mogen verkondigen dat allah de grootste is en mohamed zijn profeet dan mogen wij het zelfde doen en roepen dat allah verzonnen is door mohamed  om zichzelf daarmee van genadeloze moordenaar en verkrachter tot profeet te promoveren. Wie dat weigerde te aanvaarden werd vermoord en nog steeds is het onmogelijk straffeloos de islam te verlaten.  Islam is dus een geloof dat bestaat dankzij de onderlinge dwang waar in moslimlanden niet aan valt te ontkomen. Maar niet in het westen. Moslims kunnen zich hier van deze dwang bevrijden als ze maar het lef hadden. Laten we hen via de megafoon oproepen om dit dwanggeloof te verlaten en de vrijheid te omarmen. Zo kunnen zij hun lotgenoten het goede voorbeeld geven tot de laatse moslim bevrijd is van deze tirannie.

 74. Nee Jorden dat mag niet want jij valt niet onder art 6. Dus is het openbare orderverstoring op zijn minst.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.