‘Bladiebladie Boogerd’

Foto:

Voor volk en vaderland.

Een mooie 99 woorden-post van Jan Dijkgraaf over de bekentenis van Michael Boogerd (waar onze eigen Herman eerder vanmorgen ook al over schreef):

Hij deed het maar af en toe. Hij deed het in kleine hoeveelheden. Hij was anders de enige die het niet deed. Hij deed het voor het vaderland. Bladiebladiebla van Michael Boogerd. Nog maar vier dingen graag. Eén: excuses van Boogerd aan alle journalisten die hij dood voodoode als ze naar de waarheid vroegen. Twee: Mart Smeets maar gewoon met pensioen. Drie: een biecht van de Rabobank – die het heus allemaal wel wist. En vier: een nieuwe brief in het AD van de zoon van Erik Dekker, die nu de laatste Nederlandse niet-spuitende en niet-slikkende Rabo-topper was.

Dat laatste is wel een goed punt: de media zullen hun pijlen nu vrijwel zeker richten op Erik Dekker. En dat kon weleens zuur worden voor de oud-renner, aangezien zijn zoon enkele maanden geleden nog in het nieuws kwam omdat hij Lance Armstrong een boze dopingbrief stuurde.

Goed, het belangrijkste is natuurlijk dat zelfs Mart Smeets nu moet toegeven dat Lance Armstrong geen uitzondering, maar de regel was. In ere herstellen dus graag, en wel meteen.

Overigens is het fantastisch dat de NOS, Telegraaf én NRC allemaal een “exclusief interview” met Boogerd hebben waarin hij dopegebruik bekent. 

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!