‘Bladiebladie Boogerd’

Foto:

Voor volk en vaderland.

Een mooie 99 woorden-post van Jan Dijkgraaf over de bekentenis van Michael Boogerd (waar onze eigen Herman eerder vanmorgen ook al over schreef):

Hij deed het maar af en toe. Hij deed het in kleine hoeveelheden. Hij was anders de enige die het niet deed. Hij deed het voor het vaderland. Bladiebladiebla van Michael Boogerd. Nog maar vier dingen graag. Eén: excuses van Boogerd aan alle journalisten die hij dood voodoode als ze naar de waarheid vroegen. Twee: Mart Smeets maar gewoon met pensioen. Drie: een biecht van de Rabobank – die het heus allemaal wel wist. En vier: een nieuwe brief in het AD van de zoon van Erik Dekker, die nu de laatste Nederlandse niet-spuitende en niet-slikkende Rabo-topper was.

Dat laatste is wel een goed punt: de media zullen hun pijlen nu vrijwel zeker richten op Erik Dekker. En dat kon weleens zuur worden voor de oud-renner, aangezien zijn zoon enkele maanden geleden nog in het nieuws kwam omdat hij Lance Armstrong een boze dopingbrief stuurde.

Goed, het belangrijkste is natuurlijk dat zelfs Mart Smeets nu moet toegeven dat Lance Armstrong geen uitzondering, maar de regel was. In ere herstellen dus graag, en wel meteen.

Overigens is het fantastisch dat de NOS, Telegraaf én NRC allemaal een “exclusief interview” met Boogerd hebben waarin hij dopegebruik bekent. 

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!